2010 áprilisára várt babák! (beszélgetés)
Nekem ezeket a dolgokat a munkáltatóm intézi..de ott azt mondták megéri előtte elmenni már..nekem úgy is lesz már intézve!
Anyagilag jobban járnál!
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi, aki tud légyszi segítsen!!!
Április 9-re vagyok kiírva. Február 16-tól táppénzen vagyok. A tgyás-t kérjem szülés előtt 28 nappal, vagy utána kérjem a 168 napot egybe?
A táppénz 60%- a fizunak, viszont a tgyás 70%.
Lehet jobban járnék ha elmennék március 12-től tgyásra, hisz ha az lejár utána jön a gyes ami szintén 70%.
Na???
Sziasztok!
Jó hogy említitek ezt az anyakönyvi kivonatot, lehet nekünk sem fogadják el??? mert az elég gáz lenne, már nem megyünk haza, és az eredeti meg nálunk van...
Sziasztok,
Azt szeretnem kerdezni hogy van e itt valakinek tapasztalata az epiduralis szulesrol?
Koszi elore is.
Sziasztok
Ma voltam védőnőnél és ő azt mondta, hogy 300 napnál nem lehet régebbi az anykönyvi kivonat.
Ez a hányinger, szédülés nálam is megvan...majd holnap rákérdezek a dokira mi ez.
Sziasztok Pocakosok!
Remélem mindenkivel minden rendben,mi jól vagyunk szerencsére.Az én kis pocaklakóm már teljesen átrendezte a belső szerveimet :-)))
sebaj meg van neki engedve :-)
Jövő héten 32 hetes UH :-))) nagyon repül az idő
lányok !
Milla Pusszah Lányok,vendéget várok!!!
Igen, nem is az a baj, a párom német állampolgár, és emiatt van egy "kis" tortúra. az anyakönyvvezetőnek kell tanúsítvány a német államtól, de mivel a drágámnak nincs németben állandó lakcíme, így németo. nem ad neki ilyen tanúsítványt - aztán, kiderítettük, h a nagykövetség ad itt magyaro.on. na már most, a nagykövetség kér egy csomó igazolást, meg másolatot, meg minden túrót, amikről itt az önkormányzat azt sem tudta, mi fán terem - nagy nehezen azért ezeket is kiharcoltam a hivatalnokainktól. most a hiteles fordításra várunk, mert a nagykövetségnek nem jó magyarul. ha a hiteles fordítás megvan (mellesleg nem akarom leírni, h ez mennyibe fáj, de már egy jófajta babakocsi áránál tartunk) akkor a nagykövetségen megkapjuk a tanúsítványt, éés, azt viszont majd magyarra kell fordítattni, szintén hiteles fordítással. Nna, és innentől leszünk sínen, mert a jegyző engedélyével (ami ismerős által meglesz) nem kell kivárni a 30 napos határidőt.
Úgyhogy talán nem az anyakönyvvezető elől megyek szülni, de azért még ez is benne van a pakliban :)
Közben a jövő héten elintézzük az apaságit, mert ha ne adj isten korábban kibújik a babó, akkor ne az én nevemre anyakönyvezzék
egy szó mint száz, senki ne kezdjen külföldivel! :)
Jahh!
Hát igen így már más a helyzet,ezt nem tudtam!
Így valamivel komplikáltabb lehet!
Bár kitudja?
Nagyjából nekünk is így volt..csak nekem ott volt még a két keresztszülő is:)
Ha jól emlékszem vevina neked német a férjed ugye?
akkor nem lesz ilyen egyszerű a dolog..szerintem!
Nekünk csak önkormányzati esküvőnk volt!
Ez tök egyszerűen ment,csak bementünk kérni egy időpontot!
Aztán a megadott dátumon felvonultunk mi ketten,meg a két tanu a személyinkel!
Nagyjából ennyi!
Szóval szerintem csak a választott dátumon múlik majd,hogy mikorra lesztek meg!
Én is úgy tudom, h 300 napnál régebbi nem lehet. Szerintem holnap a tanácsadáson biztos meg tudja valaki mondani, mert úgy látszik ez is kórházfüggő.
Engem ez a része nem érint a dolognak, örülök, ha megszárad rajta a tinta, mire szülök :D
ha egyáltalán eljutunk odáig a bürokrácia buktatóiban...
Sziasztok pocakos társak:)
Már teljesen jól vagyok:)
Nagyon kellemes idő van kinn..sétára alkalmas:)
Kifogtunk ma egy kombi kiságyat szinte ingyen..tulajtól..de egyetlen egyszer sem használták, csak össze lett rakva, de a picurkájuk nem aludt benne soha, mert mellettük alszik!..na ez az amit én nem szeretnék!!
Ma nagyon elemében van az én picurom..egész délelőtt amíg főztem aktívan részt vett ő is mindenben:)
Alig fértem a pulthoz néha úgy kicsúcsosodott a hasam:))a férjem csak nevetett rajtam amikor megtárgyaltam a kisasszonnyal húzódjon már valamerre, mert nem férek a pocaktól ha így kinyomja magát:)
Nekem egy velemszületett szem betegségem van,úgyhogy ha megyünk szerdán a 18 hósra alaposan kifaggatom majd a doktornőnket,hogy mi legyen!
Ártani nem árthatunk vele!
Hát igen így mondjuk célszerűbb,jó hogy eszedbe jutott így előre gondolkodni!
Örülök,hogy minden oké!
Mi még egyszer sem voltunk szemvizsgálaton!
Van valami kötelező korhoz kötött időpont,vagy csak a koraszülés miatt kell mennetek majd megint?
Volt pupillatágítás?
Hogy bírta a kisasszony?
NEM JÓ!
Az eredetit sem fogadják el nállunk csak a 60 napnál nem régebbit!
Ezt még nekünk is ki kell majd kérni!
Mi most jöttünk meg a szemészetről, hulla vagyok. Flóra egész délelőtt rohangált, lépcsőzött, ide ment, oda ment, én meg loholtam utána...
Holnap vérvétel, szerdán meg van egy jelenésem a rendőrségen.
A héten elvileg elkészül az új gardrób és akkor jövő héten a fiúk nekiállnak a gyerekszobának. Úgyhogy most egy darabig nem fogunk unatkozni. :)