2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
Andi!Miért kell a sok pisilés miatt vércukrot mérni??
sokaknak van, szedik a gyógyszert és kész, nem kell aggódni miatta!
Ismerős!Én is mindig izgulok,meg picit ideges vagyok,ha dokihoz kell menjek!
ezt most netről gyorsan bemásoltam! ha kezelik, nem lesz semmi baj, nem kell megijedni! de ezért írtam,h mindenképp kezelni kell!
A terhességi hypertonia a gravidák 5-10%-ában fordul elő, s jelenleg ez az anyai mortalitás egyik vezető oka. Emellett további súlyos anyai szövődmények (eclampsia, DIC, HELLP-syndroma) forrása is lehet. Annak ellenére, hogy a terhességi hypertonia klinikuma jól ismert, a kórkép pathogenesise mind a mai napig alig tisztázott. A terhesség alatti magasvérnyomás a koraszülés, a krónikus magzati distress, a méhenbelüli növekedési retardáció, a lepényleválás, valamint a méhenbelüli elhalás fokozott kockázatával jár. A hypertensiv kórállapotok jelentősen befolyásolják tehát a magzati morbiditást és mortalitást is. Az anyai és magzati szövődmények elkerülésében a minél korábbi felismerés (családorvosokkal való együttműködés!) és a megfelelő kezelés (antihypertensiv terápia, terhesség befejezése) a legfontosabb.
:DD nem sajna. Csúnya bajszos, öreg..:D
nemtom, nálam ez ilyen gyerekkori fóbia, fosok a dokiktól.. :D
sajna nem állunk túl jól anyagilag,abban reménykedem kapok kölcsön.. :-)
én a szüleimtől kaptam kölcsön mérőt de ha ez nem lett volna, akkor vettem volna egyet, annyira nem vészes már az áruk.
Köszi Andili, persze mindenképp szedem, én is láttam az eredményt, még ha nincs is tünetem, egyébbként napi 2*fél tablettát kell reggel, este bevenni, talán ez nem olyan vészes..
milyen szövődményektől lehet tartani? esetleg a terhesség miatt még inkább veszélyes?
azért a mennyiségre is odafigyelek és ha eszem akkor megturbózom a kálciumbevitelt mert a sóska miatt hiány lehet.
Hát nekem szokás szerint 90/60 most is.. megnézték egyáétalán élek-e.
Azt mindták lehetőleg naponta mozogjak hogy a baba kapjon elég oxigént...
nem kell keveset enned, de ritkán, és tuti nem lesz baj, ezt írásba is merem adni:))
szia Norchy,
én sem vagyok gyógyszeres, nagyon ritkán, ha már nincs lehetőség, csak akkor. Most kénytelen vagyok nem szeretnék ártani a kicsikémnek..na és nem szeretnék kórházban kikötni..nekem is mondta a doki, hogy mérjem, de nincs mivel..elmegyek a körzetihez, talán ott tudnak nekem kölcsönözni.
Nem is az, hogy napmint nap, de kiskorom óta megőrülök érte. Egyszerre akár két TÁL-lal is meg tudok enni és pont azért nem eszek két éve mert képtelen vagyok szerintem kis mennyiséget fogyasztani. :D
Imádom, ahogy a citromból is meg tudok enni 5-6 egyészet, úgy a nyers sóskalevelek savanyú ízéért is remegek..
Sajna mérgező az oxalát nagy mennsiségben..de nemtóm mi a nagy mennyiség. :(
akkor ezzel lassan tudjuk bizonyítani a fehérköpeny fóbiát :)
Szia! A terhesség során elég sok változás megy végbe a szervezetben, ezért nem kell megijedni! De a magas vérnyomásnak tényleg sok szövődménye lehet, mindenképp kezelni kell, mint a cukorbetegséget,és még sok egyéb betegséget is! A gyógyszertől nem kell félni, ezt terhesség alatt is lehet szedni (gyógyszerész vagyok), ha nem szeded az többet árt!Ha megszületik a baba, valószínű a vérnyomásod is vissza fog állni a normális szintre!
Nekem a pulzusom megy fel a dokiktól. :)
azt kérdezte sokat idegeskedek-e..ami igaz, sajnos, nagy gondok vannak itthon, sajnos nem tudom kikerülni...a pihenés még nem az igazi, dolgozom és van egy eleven lassan 4 éves lánykám.. :-) abban reménykedek, talán a gyógyszer leviszi az értéket..sokat fáj a fejem, de eddig ráfogtam a melegfrontra..
szia Monalilla,
doki nekem is mért magas vérnyomást, 160/vmennyit, 135ös pulzussal. Így mennem kellett kardiológiára.ott normális vérnyomást mértek, csináltak EKGt minden rendben. és biztos ami tuti jövő hétfőn kapok 24órára vérnyomásmérőt, ami fél óránként mér majd. tegnap a védőnő 140/vmennyit mért 114es pulzussal. létezik állítólag fehérköpenyes magasvérnyomás, ami csak orvos miatt van, a jelenléte miatt lesz több - gondolom nem 100%ra bizonyított :) - próbáld meg otthon mérni a vérnyomásod. Én ha itthon mérem 90/60 körüli értékeket mérek 92es pulzusokkal... én nem szívesen szednék gyógyszert...
Egy kismama ismerősömnek is magas volt a vérnyomása,gyógyszert szedett rá,és pár napra be is fektették a korházba,megfigyelésre!Sószegény diétán tartották szegényt!
Merci, engem is írj be légyszi!Dr. Koppán Miklós a dokim...
Szia!
Hát én úgy tudom a terhességi magas vérnyomás veszélyes, úgyhogy ha a dokid azt mondja h szedjed, akkor szedd szerintem. Lehet ha nem szeded, többet ártasz.
Nyers sóskalevelet eszel?Nem semmi vagy...én tutira nem bírnám megenni!
drága Merci, nagyszerű ez a táblázat, köszönjük. :-)
Az orvosom neve Dr. Jerger András, és a Máv korházban szülök, az időpont változatlan.. :-)
Hú ez nagyon magas. OLvastam valamelyik könyvben erről, hogy ha előfordul gyógyszert kell szedni. Nagyon vigyázz magadra, próbálj meg pihenni. Mit mondott a doki? Mitől lehet?
Sajnos ritkán van ilyen!A legtöbbször itthon ülök...
Örülök,hogy jók az eredményeid!
Nem, ezt adják terhességi magas vérnyomásra! Az oxálsavról nem tudok pontos mennyiséget mondani, de ha néha eszel sóskát, abban tuti nincs annyi, ami káros lehetne! Nem azt mondom, h minden nap azt egyél, de h te már 2 éve nem eszel!????
További ajánlott fórumok: