2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
Én mondtam apának, hogy az autósülés olyan dolog lesz, amiben ő viszi a babát:). Mivel ha autóval megyünk ő is ott lesz. Ezért nekem a súlya nem lényeges, apa erős, még engem is elbír, vagy csak bírt, mostanában nem emelt föl:).
Baba nekem babakocsiban, vagy hordozókendőben lesz.:) Hordozóban apájé, mert abban rossz a súlyeloszlás.
Vki akar venni hordozókendőt? Nem tudom itt nálunk van -e tanfolyam, mármint kötési technikák.
Hát súlyzó lesz az biztos! :) Ezért érdemes biztonságos, de könnyű hordit választani, mert ugye még a 3-4-5... kilós gyereket is beleteszed és adott esetben kézben cipeled az autóból kivéve.
Ezt találtam a 7 hós babákról:
"Egyre gyakrabban juttatja kifejezésre, hogy ölbe szeretne kerülni, nyújtogatja a karját a felnőttek felé. Négykézláb, hintázás közben, egyik kezét előretolja, hogy megragadhasson egy játékot. Néha egy keveset előre is csúszik ilyenkor /a hason fekvő babák hamarabb kezdenek el kúszni/ . Ülve, két kezén támaszkodik és előredől, így próbálja megtartani egyensúlyát /a háton fekvő babák hamarabb ülnek fel/ . Álló helyzetben egyre növekvő lelkesedéssel rugózik, táncol- egyik lábáról a másikra szökdécsel, gyakran egyik lábfejét ráteszi a másikra, azután húzza ki az alul lévőt. Még nem egészen talpon, csak lábujjhegyen áll. Hüvelykujja és a kéz többi ujja közé fogva utánanyúl és megkaparintja a kiszemelt tárgyat. Mindkét kezében tart egy-egy játékot, összeütögeti őket, örömmel és érdeklődéssel figyeli a keletkező zörejt. Ismertessük meg a különböző anyagú tárgyakkal / fa, fém, műanyag stb /, amelyek más-más hangot adnak ki. Szívesen tanulmányozza a csillogó fémtárgyakat is. Minden tárgyat vagy eseményt saját tevékenysége- tapintása, látása, hallása- következményének tart / pl. nem a csörgő okozza a zajt, hanem ő csinál lármát, mert mozgatja /, a játékot egyik kezéből a másikba teszi és egyidejűleg követi a szemével. Fáradhatatlanul hablatyol. "
8 hóra írja, hogy ül bár lehet még néha ingatag.
És ha kiszámolod tél lesz mire 7-8 hósak lesznek babáink és a pufi kezeslábasban egy jó husi gyerkőc már lehet kényelmetlenül fogja magát érezni a hordiban.
Tőlem az szereti a karácsonyt aki akarja, csak nekem azért ne kelljen már, mert ez az elvárt dolog és mindenünnen ez folyik.
Gyerekként az ajándékokat szerettem a karácsonyban, mint minden gyerek, nyílván akkor más az értékrend.....
A szomszéd gyereke mondta, hogy szeretné, ha mi lennénk a testvérei. Nem hinném, hogy egy vén banya vagyok, azért mert nem úgy gondolkodok, mint egy tizenéves, és nem a külsőségek érdekelnek. Talán pont ezért szeretné, hogy a testvérei legyünk...
Látom semmit nem értettél abból amit leírtam, sajnálom, de olyan mintha két külön világban élnénk.
Ne haragudj,hogy én szeretem a karácsonyt.....
Remélem néha majd a kisbabád gyermekké tud varázsolni!
Nekem mások az értékek a csillogás nem varázsol el.
Talán azértis mert már kétszer majdnem meghaltam. Nem ezek a fontos dolgok. Nekem az év minden napja uolyan szép mindenféle külsőség nélkül is. És a karácsony az csak külsőségekben más a többi naptól. Sztem az az igazi boldogság, ha minden napra meg tudod teremteni azt az érzést, vagy varászlatot bárhogyis hívod, amit Te "csak" karácsonykor érzel. És az a baj, hogy az emberek ebbe a 3 napba akarnak mindent beleadni, ami az év 362 napján kimarad...
Sokan mondták már, hogy 30 év alatt 80 évnyi élettapasztalatra tettem szert, így alakult az életem, nyíilván ez nagyon keménnyé tett. Majd 50 év múlva lehet Te is másképp látos az életet és nem a karácsony varázsol csak el. Remélem sokkal hamarabb így lesz.
igazad van teljes mértékben,de attól tartok a pocak miatt kell majd új kabát,mert egy derékban szűkített fazonúm van...:((((
Csak attól félek,hogy nehogy majd hirtelen elkezdjenek szaladni a kilók!!!
Azt néztem a következő méret 9- 10kg-tól indul.
7 hónaposan már olyan dagi lesz? Kis pufók! Jó kis súlyzónk lesz:))).
7 hónapos már tud annyira biztonságosan ülni?
Sajnálom,nem arról beszéltem,hogy az év többi napján ez nincs meg.
Csak a "varázsról",amit csak olyan érthet,aki szereti a karácsonyt.
Szerintem nem tudod 1 éves koráig beletuszkolni a hordiba a gyereket. A barátaink ha jól emlékszem olyan 7-8 hósan már gyerekülésbe tették, egyrészt mert a bundazsákkal nem lehetett belegyömöszkölni a gyereket, másrészt jobban szerette ha ülhet és láthat dolgokat.
Persze autó és autó között is van különbség, a miénk se a legfiatalabb, de mégse egy suzi stift - abban én is eléggé féltem, papírautó. (bocs, ha vkinek az van és megbántottam)
Szerintem a lényeg, hogy az igényeket és a lehetőségeket vhogy közösnevezőre hozzuk.
Örülök, hogy ezt a hordit megnyertem, mert a boltban nagyon tetszett, remélem a csütörtöki átvétel után is hasonlóan fogok érezni.
Örülj neki, ha még csak 1 kg-ot híztál! Szerintem az tök jó, ha a kismamán nem a sok fölösleg látszik, hanem, hogy van egy kis pocakja! Meg nem baj, ha nem kell a tél közepén új kabátot venni, mert a régi már nem ér be:)
Persze azért 5-6 kiló se sok, de ismerek olyat, aki közel 30 kilót hízott, és fél évvel a szülés után is még csak a kismama nadrágot tudja hordani.
"Meghittséget, közös pillanatokat, családi játékokat."
Ehhez nem kell karácsony, nekem legalábbis.:)))
Az a jó, ha az év minden napja ilyen, én ezért nem értem azokat akinél az év egy napja ilyen és ezt megfejelik százezres kiadással.
Sziasztok
Megkaptam az AFP eredményét végre :) A házi dokit is megjártam ma hát nagyon eltérő lett a vérnyomásom ahhoz képest amit előtte 20 percel mért a védőnő
És vasat is kell szednem
Igazad van......csak az értékrendünk különbözik!
Jogod van utálni a karácsonyt!
Ezt bármely ünnepre lehet mondani.
De elmegyek a boltba, mert nálunk nagy ebéd van és muszáj bevásárolni és ott van a sok tolongó bebolondult ember, lökdösnek, kiabálnak, pfúúúúúúúú. Nem szeretem, főleg azt a dumát, hogy mindenkit szeretni kell, meg ilyenkor kell adományozni, mert a szegény hajléktalan januárban már nem is éhes....
Az egész pedig egy vallásos ember, arról meg a legrosszabb a véleményem, tökéletes tükrözi az egészet az a katolikus pap aki megverte az egyik hívét. Szép! Ők ne beszéljenek a szeretetről, meg a megbocsájtásról. Ők akik nagy hazugul nőznek meg piálnak.
Ilyen embrek mutatnak utat és példát???
Mindig várom, hogy mielőbb túlessünk a karácsonyon, mitn vmi rossz dolgon.
Mivel decemberig én sem kapok táppénzt,akkor csak 30 körül,ezért mi most megbeszéltük a családdal,hogy mindenki jelképes ajándékot kap csak,nameg a párom a befizetett bünti-csekket :)))
Anyóssomékal vagyok bajban,Ők azok akiknek mindenük megvan,zsúfolásig és nem tom mit vehetnénk nekik.Az bizti,hogy az esküvői képek közül mindenki kap bekeretezve.....
Neeeeee......
Te alakítodhatod,hogy ne a pénzről szóljon!De igazán!!!Meghittséget,közös pillanatokat,családi játékokat........nem tudom leírni,mert már elragadtattam magam!!!
Én nyertem!!!!6-7kg és ez gondolom marad örökre...
Stella vásároltál is már a fa alá?Vagy vannak terveid?Én mindenkinek sokszépet szoktam venni,de nem sok ötletem van,ráadásul a TB se fizet.Nekem meg mindenki babásat akar venni.De hááát azt mondtak még az idén nem vehetek,vagy csak ÉN nem vehetek semmit?
Védőnő szerint 20 hét körül emelkedik ki.
Én is az 1kg-nál tartok. Nem baj az, ha a szülés után nem kell még 30 kilótól megszabadulni:).
Én úúúúúúúúútálom a karácsonyt. Az egész a pénzről szól.
A húsvét a kedvenc ünnepem, épp akörül jön majd a baba.:)))))))))) Én már a nyulat várom!
Sziasztok!
Elkezdtem mégjobban fázni,hogy a havat emlegetitek.Itt a déli határon süt a nap,de hideg az van bőven.Itt a hétvégére igérték a havat.DE ÉN nem várom!Majd,ha lesz gyerek és húzhatom a szánkón...Bár ha belegondolok...van gyerek.....és huzhatjuk a szánkón....de azt hiszem apa ennek nem annyira örülne,most hogy lassan egy sullyban vagyunk :)
Nem tudom meddig jó a 0-13kg autósülés, 1 éves koráig???
Sztem annyi a különbség, mint suzuki és bmw közt....
Férjemmel szoktunk nézni képeket (BMW buzik vagyunk), olyan roncsban maradtak életben, hogy én azt hittem még egy légy is elpusztult volna. A buzukit meg hagyjuk.
Igaz a mi autónk néhány fórumozóval egy idős:), de sosem féltem még benne. Ültem rokon új suzukijában 60-nál szerettem volna kiszálni, olyan kényelmetlen volt az ülés, hogy brrrrr.
Persze a bmw-ben kókuszból az ülés nem kell mondjam, alapból.
Persze ha lenne pénzem recaro ülést vennék, az a full kényelem, abban nyugodtan lehetne éjjel is aludni, gondolom a gyerekülésük is olyan minőségű, de sajna ilyenen nem kell gondolkozni.:(
Csajok!Nálam napok óta ismét állandó vendég az émelygés.
Nem akarom........
Egyébként lehet,hogy én aggódom túl,de nem kellene már félidőre egy pár kilónak fönt lenni?
Ja és szerintetek mikor emelkedik ki a kismedencéből?
Úgy szeretném én is ha fehér karácsony lenne...nincs is atól szebb!!
Annyira várom már a karit,teljesen oda vagyok érte,mint a gyerekek....:))))
Biztos a hormonok miatt van ez az érzelmi túlfűtöttség!
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Miskolci anyukák, babát várók, beszélgessünk!
- Első babát várók, beszélgessünk!!!
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!