2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
Sziasztok Kismamik!
Mi újság veletek?Hallom Kocskától,hogy meg van az első babuci.És kinek bújt ki ilyen hamar?Remélem azért minden rendben.
Mi jól vagyunk,bár a múltkor be kellett menni a kórházba,mert vérezni kezdtem("rosszalkodás" után),de azt mondták ez elég gyakran előfordul,aggodalomra semmi ok.Megvizsgáltak,bár elég kellemetlen volt,mert amúgy is eléggé izgatott voltam,hogy ki ne jöjjön még babó,és az a műszer,amivel megvizsgált az orvos.... jó mélyre bekukkantott vele.Na de minden rendben.
A lábam még mindig nagyon fáj,éjjelente arra kelek,hogy zsibbad és görcsöl,a combomból indul és egész a vádlimig sugárzik.Azt mondták azért,mert már eléggé lent van a feje babónak,és nyomja az idegeket.Sátáljak minél többet,meg éjszaka is keljek fel,amikor fáj,és sétálgassak.Mintha nem lenne elég,hogy a pisilés miatt is fel kell kelnem.
Én már nagyon izgulok a szülés miatt,pedig próbálom még kiélvezni ezt a pár hetet,de már nem nagyon tudok másra gondolni.Pikk-pakk eltelik ez az idő.
Felteszek egy új képet,mivel lassan kész lesz a babasarok,a férjemnek nagyon jó ötletei támadtak,hogy mivel dekoráljuk még a sarkot.
Sziasztok!
Aki nem látta, és érdekli National G: Élet az anyaméhben ( egypetéjű ikrek) most megy.
10-től Élet az anyaméhben
Bizonytalan?!?!?!?!
:D
Szerintem ez enyhe kifejezés:)
Még nem választottuk ki.
Ha minden jól megy a 39. hétig várunk (legésőbb a doki szerint), akkora lesz időpont is, ha hamarabb beindul, akkor meg értelemszerűen akkor azonnal.
Sztem, ha a következő vizsgálatra megyek jövőhéten már többet tudunk.
Mivel először elbénázták a flowmetriát elég bizonytalannak tűnt minden, de most OK volt.
Így még várunk. remélem jövőhét szerdán már okosabb leszek.:)
Az is jó, ha előre tudja az ember, de talán az jobb éenne, ha beindulna a szülés, mert akkor a baba is szeretne kijönni. Én ez utóbbinak jobban örülnék.
hmmm ... én inkább olyan szalaghúzódást illetve feszülést érzek a pocakomban.
A fájásokról még azt hallottam,hogy az a gerincoszloptól indul,derékrész felé terjed és úgy öleli körbe az egész pocakot...
de hááát nem tudom....
Aha, de nekem folyamatosan féj, na akkor az mi? Mindig csak este. Akkor az szalagnyúlás???
Olyan pár mp-es csak párszor volt.
Monik nézdd,ezt találtam a fájásokról:
Sok várandósban felmerül a kérdés, vajon honnan ismeri fel az első fájásokat. Ehhez tudni kell, hogy a vajúdás tulajdonképpen már a szülés előtti hetekben megkezdődik ún. “rejtett vajúdás” formájában. A tapasztaltabb anyukák ilyenkor szokták azt hinni, hogy már elkezdődött, a tapasztalatlanok pedig észre sem veszik.
Bármelyik táborba tartozz is, nézzük meg, honnan lehet biztosan tudni, hogy “ezek” már “azok” a fájások:
ha fájdalmatlan keményedéseket érzel már legalább 1 órája és a következő órában rendszeresen, szabályos időközönként jelentkeznek,
ha sétálsz egyet, a fájások nem múlnak el, hanem a mozgásra erősödnek,
ha beülsz egy kád vízbe és erősödnek a fájások
ha a fájások legalább 10 percenként jelentkeznek és 30 másodpercig tartanak
ha a méhösszehúzódások óráról órára erősödnek, egyre fájdalmasabbak és egyre sűrűbben jelentkeznek
A fentiekből következik, hogy ha a fájások még rendszertelenek, nem tartanak 30 másodpercig, ha egy kis testmozgástól vagy langyos fürdőtől elmúlnak, akkor még csak jóslófájásokról van szó. Ha az ember már nagyon várja a szülést, ez a felismerés nagy csalódás lehet, de nem szabad kétségbeesni, mert a jóslófájások készítik fel a babát és a szervezetet a szülésre.
Fontos tudni, hogy a fájásoknak nem kell feltétlenül fájniuk, különösen a vajúdás első szakaszában, ezért a fenti felsorolásban “fájások” alatt mindig a méhösszehúzódásokat kell érteni, másszóval a pocakkeményedést. Sok nő már csak akkor érzi a fájásokat, amikor igazán erősek és sűrűek.
A kórházba bemenni 5 perces fájásoknál kell és érdemes, akkor, amikor a fájások 5 percenként jelentkeznek és legalább 30-40 másodpercig tartanak.
Hát ismét elkezdődött egy hétfői nap:)
Jó reggelt mindenkinek!
Húúúúú csajok mindenki süt,nekem meg nincs sütőm!:(
Majd csak hónap végétől:(:(:(
Szilvi nekem is elég sokat keményedik a hasam és néha úgy érzem teljesen idebújik babó a hasfalamhoz,szinte idefeszíti magát.Éjszaka általában a háttérben pihenget...bár ez se mindig így van!Ja és sok hagyma a vizesedésre 3 napi 20x-i fogmosás!
Maffia pihenj sokat!+ mg!
Nekem azt mondta a védőnő,ha jósló a fájás,akkor az melegvíz hatására elmúlik,ha nem akkor az már élesbe megy!
Ezért is javasolják,hogy fürödjünk meg,zuhanyozzunk le mielőtt elindulnánk a kórházba!
Én nem tudom mi az a keményedés. Nekem legtöbbször olyan a hasam mint a beton, ha megkopogtatom kong, de nem viccelek.:) De nekem az órákig olyan.
Nekem fáj esténként. De az is folyamatos volt, sokkal rosszabb volt, hogy feküdtem, na erre fél óra után jöttem rá, ahogy fölültem jobb lett, és ahogy mászkáltam el is múlt. Nem tudom akkor ez mi?
Egy fájás egyébként meddig tart, hány mp, vagy perc, ha ismétlődik?
Hogy kell nézni egyik elejétől a másik elejéig?
Hát a bugyi tuti nem, mert sztem azzal több a gond, meg abból egy nem elég, kevésbé higiénikus is. Meg le föl kell huzigálni, elég lesz azt a símával is.
Sztem kelleni fog. A seb be lesz kötve, az előző műtétnél első éjjel vérzett, de át se ütötte (összevarrják azt jól:), utána nem is vérzett, pedig az duplája vágás volt. Ill. olyan hamar kell fölkelni és mozogni amilyen hamar csak bír az ember. Ez a legújabb teória, mert így lehet elkerülni az összenövéseket, az pedig egy 8 óra kb. És könnyebb lesz azzal mozogni. Megkérdezem majd gyógyszertárban milyen méretet javasolnak, vagy majd csak apa vegye meg szülés után. Bár azt mondta ő ezekhez nem ért, ezt bizzam anyura.:)
A mai éjszaka megint csak nem bírtam aludni.
A hasam is keményedett nagyon és a derekam kezdett el fájni.
De, most reggel egész jól vagyok. Az a baj, hogy most már egyre jobban vizesedem. Fogalmam sincs, hogy kehetne megszabadulni ettől a víztől...
Remélem neked már múlik a hasfájás. Biztosan nagyon rossz lehetett.
Jó reggelt :)
Tegnap aztán volt téma bőven
Ja és Diandra......
NEM GONDOLOD,HOGY ELFELEJTETTÉL VALAMIT?????????????????
Nekem meg még mindig fáj a hasam.....
Igaz korántsem úgy,mint pénteken,meg csak néha csikar bele,de már igazán elmúlhatna!Ráadásul a hasamat is úgy bekeményíti......naon nem jó!!!!
Ó,már nem látok.....
Pocok nől rendesen az a poci......
Maffia......20 percenként?De szabályosan?Azt mondta nekem a védőnő,hogy napi 10 jóslófájás az ég o.k.,több volt Neked ennyitől?
Jelentkezz holnap amint tudsz és feküdj sokat!
Szilvi, én is "érzem" a hasam,húz lefelé nagyon sokszor,meg keményedik is mióta volt ez a hasfájás......pedig már mostanában ritkán keményedett,meg is voltam lepődve,mert jó pár hete nem kellett magnéziumot bevennem!
Szerintem ez már ilyenkor természetes,remélem.....
Monik,Baloghany,nekem anyukám a vizes pelenkát mondta,mindjárt borogassam be,amint tudom.Ja és pizsi gyanánt beviszem a kórházba a jó magasan fölérő aerobic nacijaim,amik le is tudják jól szorítani a borogatást!
Monik,szerintem Neked sebre nem igazán jó semmi,de majd ott kérdezd meg!
Pocok,npé rendesen az a poci.....és nyugi,bent marad még egy darabig!
Ja és tetszik a szoba nagyon,bevallom eltünt így a berendezéstől a hidegsége,ügyes vagy!
Pedig tényleg szépek!!!
Na lassan megyek csicsikálni...korán lesz a holnapi kelés...én is sokkal többet alszom háton mint eddig.A dokit pont ma kérdeztem h hogy lehet..azt mondta ahogy jól esik,ha nem lenne jó úgyis jelezne a szervezet,szóval ne foglalkozzak ezzel a jobb/bal/hát témával.Csak arra figyeljek oldalt fekvésnél h ne lógjon a hasam.
jóéjt mindenkinek, az esti műszaknak jó trécselést, ha lesztek!
maffia pihizz, stella te is, meg persze mindenki más is!!!!!!!!!!!!!!!
legalább 9óra alvást nektek és pisimentes éjjelt.......:)
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Miskolci anyukák, babát várók, beszélgessünk!
- Első babát várók, beszélgessünk!!!
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!