2008 őszi babák (beszélgetés)
Szisztok! Hú, egy kicsit régen voltam már, alig bírtalak benneteket visszaolvasni. Volt jó pár téma, megpróbálok én is hozzászólni a dolgokhoz.
TV: nálunk változó, valamikor egész nap nincs bekapcsolva, valamikor meg már reggeltől. Marcinak általában a Minimaxra teszem, vagy valami zenecsatornára. Este híradót nézünk, meg bariköztöt, de az erőszakos, lövöldözős stb dolgokat nem nézheti, még mesében sem.
Repülő: ő pl. imádja a repülőket, ha elmegy fölöttünk egy, azonnal kinyújtja a mutatóujját, kikerekedik a szeme és mutat fel.
A hangos dolgoktól sem riad meg, autók, motorok, na ezektől készen van, olyan áhitattal bámulja őket... apjától örökölte, tuti ő is nagy autó-motor buzi lesz, mint az apja.
Kaja: Marci már mindent eszik szinte, már tojásrántottát, meg tejet is kapott. Szereti nagyon. Kakaót is adtam már neki, nagyon kevés kakaóporral. Én sem főzök már külön, csak enyhébben fűszerezek, de azért fűszert valamennyit teszek. Ma pl. húsleves lesz meg rakott krumpli. Amit kerülök és nem is engedem hogy adjanak neki, az az édesség. Se csoki, se cukor se nyalóka. Édesség maximum egy kis szörp, de nagyon híg, kakaó, meg olyanok amikbe kell cukor, pl. sóska. Nincs nasizás, esetleg gyümölcs.
Nálunk még este meg reggel van szopizás, tápszert soha nem kapott.
GABI a tápszert tejjel kevered azt lehet,Nem is tudtam...)))
Ja amúgy sziasztok .....
Másik barátnőm is terhes a 2.babával úgy irigykedek mert az elsőt 1 hónap eltéréssel szinte együtt szültük ....Jó nekik!!!
Nekem mondjuk először a házasságomat kell rendbe hozni utánna talán ...meg nekem nincs is itt helyben segítségem mint nekik.
Barátnőm at mondja ne aggódjak lesz nekem is második csak kicsit később ...hiszek neki mert Márkot is megálmodta anno ,hogy terhes vagyok és igaza is lett!!
sziasztok!
Megnéztem mind a kettő videót nagyon aranyos és már nagyon ügyesen mászik és profin megy.Mennyivel másabb így látni őket mint képen,irigy vagyok mert nagyon szép kislány.Imádom mind két fiam,de jó lett volna egy kislány:-(,de már harmadikat nem tervezünk.
Amúgy nekem sem sikerült elsőre bemásolnom az adatlapomra a videót,azt hiszem harmadjára fogadta csak el a kódot.
ahhhha,mivel nem tudom bemásolni felteszem a linket amin nézhetitek.
oké:)reggel óta ezen dolgozom:)
hatalmas baba levi.
közben sikerült feltenem mégis ahogy jár,na akkor menni fog a többi is:)jupííííííííí
sziasztok!
Voltunk tanácsadáson,kértünk beutalót a szemészetre,jövőhetén majd elmegyünk.
A súlya 1172gramm és 82cm hosszú.
Stefi ha sikerül felrakni a videót majd írj,meg akarom én is nézni a kislányod.
sziasztok
addig addig próbálkoztam míg sikerült felvételt csinálnom,most már csak azt nem tudom hogy hozzam át ide:)már fenn van a videa-n.
ma reggel próbáltam szofit rávenni hogy beszéljen egy kicsit valamennyire sikerült,ez az első próba felvétel,nagy izgalmamban nem jutottak eszembe az állatok:)a végén közli hogy nem:)
én tömöm rendesen:)nagyon vékony volt és rossz evő is,most kezd úgyahogy enni.
egy kockasajt egy kiflibelsejével,húslevesből normál tányér(egy sárgarépa,egy fehér és karalábé fél összenyomva,két csirkehátról lecsipedett hús,nem nagy adag hozzáteszem)egy kisfej karfiol pár szem öszzetört krumplival,de ez csak egy órával később.lencse pedig egy kistányér,nem igazán ízlett neki,de azért ette.
nálunk nincs saját mesés tányérka,amiből mi eszünk,olyan tányérból kap ő is,csak saját kanala és pohara van,de pohár is csak azért hogy ne törje össze az üvegpoharakat:)
Értem ...Márk is 2x iszik tápszert most a vacsihoz kináltam neki kis tejet ...ő még fürdés után kap tápszert.
Én nem nagyon merem ezeket a főzelékeket lefagyasztani ....félek nehogy baja legyen tőle ami nem fogy el vagy megeszem vagy kidobom.
ma:reggelire sajtos kifli,ebédre húsleves főtt hússal és zöldséggel,rántott karfiol krumplival,vacsorára lencsefőzelék.
sokszor csinálom azt hogy sokat főzök és lefagyasztom kis adagokba,jól jön vacsira:)
Nem is kap tápszert vagy szopit?
Nekem azt mondta a védőnő még ne adjak tejet a tápit 3 éves koráig eheti ...mondjk én azért addig nem akarom adni neki és ma este is kapott tejet nem sokat de ivott belőle.
kaja
reggelire:sonkás,sajtos,vajas,lekváros,virslis kenyér vagy kifli.néha joghurtba mártogatott kifli.
ebéd:ritkán leves,sokszor főzelék,egyszer egyszer tésztaféle.a főzelékbe mindig teszek plusszot(főtt hús,főtt tojás,pöri)
a legjobban nekem is a főzeléket szereti.leves azért van ritkán,mert nem eszik belőle sokat.
vacsora:hasonló mint az ebéd.
ebéd és vacsi közt gyümölcs,vagy joghurt,ritkábban zöldség.
sziasztok
ezt a tv-s dolgot csak azért kérdeztem mert nálunk is egész nap megy a tv és elég sokszor leköti szofi figyelmét,mikoris egy csomó dolgot meg tudok csinálni.már néha az volt az érzésem,hogy nem szabad engedni neki,persze hozzáteszem nem egész nap nézi.viszont ahogy gabi is írta más is érdekli ,mi is járunk játszótérre is,ma pl gesztenyét gyűjtöttünk,nagyon élvezte:)kedvenc mesénk a noddy és a thomas:)
Köszi Csajok a kajaöteleteket akkor maradok a főzelékeknél azokat ő szereti mi nem annyira végülis gyorsan megvan .....krumplis tésztából még csak pár falatot evett a múltkor ,káposztást még nem mertem adni.
Ilyenkor megesznek egy egész adagot a felnőtt kajából ...mert a főzelékeknél mindig tudtam kb mennyit eszik van ilyen aventos tárolóm az mutatja a mennyiséget de a darabosnál nem nagyon látom.
Szia!
Sarahnak is csak par hete van foga.En mar eleg reg ota adok neki darabosat.Szepen megragott mindent fogatlanul is.Vannak,akik mar 6 honaposan darabossal kezdik etetni a babajukat.
Itt egy forum esetleg olvass bele,persze csak ha van kedved...
Sziasztok!
Látom az evés a téma.HÁT azzal mi is küszködünk rendesen .Dorkának még egy foga sincs,de már utálja az üveges kaját,azt akar enni amit mi.Viszont fog nélkül nem tudja megrágni,csak a puhább dolgokat eszi meg,pl husit nem,de ha összeturmixolom,akkor meg nem hiszi el,hogy az ugyanaz amit mi eszünk.Ha fáj neki a "foga"akkor pedig még a kanalat sem tudom a szájába dugni.