Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 őszi babák fórum

2008 őszi babák (beszélgetés)

3487. mint
2008. ápr. 21. 14:18
Gabibus GRATULALOK a jo eredmenyekhez.Elfelejtettem valaszolni a kerdesedre nem meg nem szultem itt(angliaban).Igazad van,hogy vegul is eleg ez a par vizsgalat de azert szerintem lehetne egy kicsivel tobb is mint pl.a 12 hetes tarkoredo meres.Na de itt ilyen a rendszer otthon meg mas.A lenyeg hogy a vegen egeszseges babak szulessenek :).
3486. mézeszserbó (válaszként erre: 3462. - Rekag)
2008. ápr. 21. 13:36
Rekag, tényleg szép nagy már a pocakod:)))
3485. mézeszserbó (válaszként erre: 3482. - Ec1b507515)
2008. ápr. 21. 13:35

Nekem a tripla genetikai UH-ra+vérvétel 95%-os bizonyosságot ígért a dokim.

De persze még mindig ott az az 5%, tényleg csak az amniocentézissel lesz 100%.

3484. mézeszserbó (válaszként erre: 3480. - Gabibus)
2008. ápr. 21. 13:32
Gratulálok a szupi eredményhez:)))
3483. ec1b507515 (válaszként erre: 3480. - Gabibus)
2008. ápr. 21. 13:29
Gratulálok!
3482. ec1b507515 (válaszként erre: 3479. - Gabibus)
2008. ápr. 21. 13:29

Szia.

Egyet értek veled. Megkérdeztem az orvosomat az UH-n, hogy hány %-ban tud biztosat mondani, vagyis kiszűrni az esetleges problémákat. A válasz: max.60%.

3481. monix5
2008. ápr. 21. 13:28
Sziasztok ...)))
3480. Gabibus
2008. ápr. 21. 13:21
Ebben a pillanatban jott meg a Tripla tesztem eredmenye. (AFP) Minden szuper! Nagyon happy vagyok!:-))))))
3479. Gabibus (válaszként erre: 3469. - Mint)
2008. ápr. 21. 12:33

A helyzet az, hogy itt Magyarorszagon "kenyeztetett" helyzetben vannak a kismamak nagyon sok mas unios orszaghoz merten. Na most en ezt negativ es pozitiv dologkent is tudom ertekelni. Amennyiben egy terhesseg egeszsegesen, szerencsesen indul es nincs panasz, akkor bizony 3 uh-val es minimalis vizsgalatokkal is szepen vegig lehet kiserni a terhesseget. Gondoljunk csak bele! Regen (vagy nem is olyan regen!) idehaza sem volt ennyi vizsgalat.Kevesebb vizsgalat, kevesebb stressz, stb. + nagyon sokszor hiaba a rengeteg vizsgalat (maganorvos) megis elsiklanak esetleges problemak,komplikaciok mellett. Irorszagban es feltetelezem Angliaban is ugyanugy szuletnek gyerekek, ugyanolyan sikerrel, egeszsegesen es nincsenek rosszabb szuletesi statisztikak, mint nalunk. Ez naluk nagyon jol bevalt modszer, tehat tokeletesen mukodik es csak nekunk, akik tudjuk, hogy lehet ez maskepp is (sok-sok vizsgalattal)furcsa es ijeszto.

En persze reven, hogy 38 vagyok aggodom egy kicsit es orulok neki, hogy idehaza mindent elvegznek, esetlegesen azt is, amit ott nem. El kell, hogy mondjam, hogy bar ez megnyugtato valamilyen szinten, azert azt tudni kell, hogy ennek ellenere semmire nincs garancia es semmire nem is vallalnak garanciat. Az elso papir amit a genetikain is alairatnak az, hogy nem vallalnak garanciat a biztos szuresre es, hogy az amniocentezisen kivul semmi nem ad 100%-os eredmenyt. Nos, akkor most mi is van? Nem tudom ertitek-e amit ebbol ki akarok hozni. Egy orvos sem vallal garanciat semmire, hiaba a tecnika, hiaba biztositott a sok vizsgalat es szures, tehat valahol ugyanott vagyunk a felelmeinkkel, hacsak mi magunk el nem jutunk oda, hogy ezt igy vilagosan megertsuk es merlegeljuk. Mindig ott marad a kockazat, hogy vmi megsem jo, de ha pozitivan allsz hozza az nagyban segithet a felelmek lekuzdeseben.Vagyis rajtunk all igazabol!

A pozitivum viszont egyertelmuen megtalalhato abban a tenyben, hogy minel tobbet es fokeppen TOBBEN (mas es mas orvos) lathatja es vizsgalhatja a babat, annal nagyobb az esely arra, hogy felfedezzek, ha vmi gond van. Igy hat en szerencsesnek mondhatom magam, hogy mindket rendszert megtapasztalhatom es atlathatom. Valoszinuleg mindketto jol mukodik, egyebkent valtoztatnank rajta.Ez tenyleg csak szokas kerdese es biztos vagyok benne, hogy az ir kismamak semmivel sem nyugtalanobbak, mint a magyarok, mert ok ahhoz vannak szokva es nem tudnak mast, mint ami naluk bevalt es ugyanugy nem hiszem, hogy a magyar mamak sokkal nyugodtabbak lennenek, mint az irek, hisz az itteni modszerek mellett sincs 100% garancia semmire.Bocsi, hogy megint ennyit pofaztam, de igy latom kereknek a tortenetet.Persze ez csak az en velemenyem. :-))

3478. bezike (válaszként erre: 3477. - Kitta73)
2008. ápr. 21. 12:22
Nekem a védőnőm mondta meg, hogy melyik kórházakba szoktak menni szülni... De mondjuk én nem ott szülök, mert máshol van az orvosom. És szabad orvosválasztás van.
3477. kitta73 (válaszként erre: 3475. - Silvy1979)
2008. ápr. 21. 12:07

szia

szerintem felmész OEP(egézségpénztár honlapjára),ott lehet hogy utána tudsz nézni.Vagy a háziorvos megtudja mondani.

3476. Gabibus (válaszként erre: 3462. - Rekag)
2008. ápr. 21. 12:05

Nagyon-nagyon szep a pocid!:-)) Gartulalok!

Nem konvertaltad meg az uj videot? Azt is nagyon varom!:-)

3475. Silvy1979 (válaszként erre: 3474. - Kitta73)
2008. ápr. 21. 11:55

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hol lehet utánanézni, ki hová tartozik szülés szempontjából?

3474. kitta73
2008. ápr. 21. 11:21

sziasztok!

Én ABRH+ vagyok,a doki szerint ritka.Nálunk is a 3-4 nap kórházi tartózkodás a szokás.De 2nap után előjön a sárgaság a babánál,akkor tovább kell bent maradni.

3473. bezike (válaszként erre: 3472. - Mint)
2008. ápr. 21. 11:01
Én BRH+ vagyok... Nem tudom, én olvastam a múltkori kismamáknak szóló újságban érveket és ellenérveket is a rövid kórházban tartozkodásról. Van ugyanis pár dolog, ami csak 3-4 nap után alakul ki a babában és jó, ha ilyenkor még felügyelet alatt van. Most az átlag 4-5 nap, amíg benntartják a mamát és a babát, de kórháza válogatja.
3472. mint
2008. ápr. 21. 10:50
Mar kerdeztem de hatha azota mar tudjatok a vercsoportotokat vagyis az rh faktort.Van valaki aki rh negativ?
3471. mint (válaszként erre: 3470. - Bezike)
2008. ápr. 21. 10:48
Hat nem sok az biztos,de remelem azert minden jol fog menni :).Ami jo itt nem kell a korhazban maradnod sokaig.Bar mar otthon is vannak olyan korhazak ahonnan viszonylag hamar hazaengednek.En utaltam korhazban lenni alig vartam 7 nap utan,hogy hazamehessek.
3470. bezike (válaszként erre: 3469. - Mint)
2008. ápr. 21. 10:39
Hello, azért az durva, hogy csak ennyi vizsgálat van. Mi, akik így is minden apróságon parázunk és már egyből a legrosszabbra gondolunk, ott kint idegbajt kapnánk... Hát nem is csodálom, hogy nem kell fizetni. Nincs is miért...
3469. mint
2008. ápr. 21. 10:25

Jo reggelt!

Reka gratula szepen no a pocakod.Gabibus hat,akkor nincs kulonbseg.Angliaban is kb ugyanazt csinaljak(ahogy irtad majdnem semmit)2 uh az egesz terhesseg alatt 2-3 vervetel meg neha a szulesznohoz kell menni.Ennyi az egesz ja es ha rh negativ vagy akkor a 28 es 34 heten kapsz antiD-t.Amit egy kicsit furcsalok,mert otthon megnezik a babaszuletese utan a vercsoportjat es annak fugvenyeben adjak az antiD-t.

3468. bezike (válaszként erre: 3467. - Rekag)
2008. ápr. 21. 10:04
Na azt elhiszem. A kislányok mindig az ujjaik köré csavarják apukájukat... Tudom, hogy az enyém is imádná a kislányt, de állandóan arról beszél, hogy majd együtt mennek versenyre, meg itt fognak motorozni a ház előtt, meg ilyenek. Ezt meg egy kislánnyal nem biztos, hogy ugyanúgy meg lehet csinálni. Ja és állandóan a kisfiáról beszél... Hát nem tudom... majd talán 30-án kiderül, akkor megyek újra dokihoz. És akkor most veszel pár ruhácskát neki?
3467. rekag (válaszként erre: 3466. - Bezike)
2008. ápr. 21. 10:01
apa fiút, én inkább kislányt, de most ő legboldogabb, hogy kis tündérkéje lesz :))
3466. bezike (válaszként erre: 3464. - Rekag)
2008. ápr. 21. 09:57
Jaj, én pont nem voltam akkor fent, de ma reggel visszaolvastam és ott láttam, hát, nagyon gratulálok hozzá is!!!!! Én inkább fiút szeretnék apa miatt (autószerelő és autó+ motor mániás), ti mit szerettetek volna? Kislányt?
3465. bezike
2008. ápr. 21. 09:55
Ez mindenkinek szól, akinek fáj a dereka: Én is szenvedek tőle, de vigyázzatok nagyon a krémekkel, mert szinte semmilyen krém nem használható terhesség idején. Főleg nem izomlazító. Mindig nézzétek meg a leírását és kérdezzétek meg a dokitokat, mert én is kerestem a múltkor a neten krémet a lumbágóra és 6 találatból 5 leírásában szerepelt, hogy szigorúan tilos terhesség idején használni.... Szerintem csak homeopátiásat, de arra is kérdezzetek rá.
3464. rekag (válaszként erre: 3463. - Bezike)
2008. ápr. 21. 09:53

aha, a naci is, meg a felső is :)

azt mondtam már, hogy kiscsajunk lesz? :))))

3463. bezike (válaszként erre: 3462. - Rekag)
2008. ápr. 21. 09:52
Szia Rekag! Hú ez aztán a poci!!! Már jó nagy neked is. Gratulálok! És a felsőd is nagyon tetszik. Ez is a Távirda utcából van? Már régóta készülök megnézni azt az üzletet, de még eddig nem jutottam el.
3462. rekag
2008. ápr. 21. 09:42

Jó reggelt :)

Feltettem egy új pocakos képet :)

3461. Gabibus
2008. ápr. 20. 20:05

Gratulalok! Legyel udvozolve kozottunk!Jo egy apukat is itt latni!:-))Mezeszserbo buszke lehet rad.:-)

Szuper a "Profi" a lapodon!Imadom es egesz nap elhallgatnam.

3460. bandita09
2008. ápr. 20. 18:48

Hali !

Én is babát várok , de nekem semmi extra tünetem sincs :)

Na jó , én kispapa vagyok ,de nagyon várom ám a szülést .

Szép tavaszi napot Mindenkinek !

3459. Gabibus (válaszként erre: 3458. - Mint)
2008. ápr. 19. 21:52
En eddig mindent itthon csinaltattam!Amugy kb. egyenlo a nullaval.Kb. 3 uh van az egesz 9 honap alatt. A haziorvos es a korhaz kozt folyik a terhes ellatas.Egyszer ide, egyszer oda mesz.A haziorvos vegzi a vedonoi ellatast.Gondolom van nehany vervizsgalat meg az alap uh-k, de a haziorvosom azt mondta nem osszehasonlithato a magyar ellatassal.Nagy valoszinuseggel koze van ehhez a tenynek, hogy abortusz tilalom van.Nem tudom igaz-e, de azt hallotam a beteg babat sem veszik el.En csak az utolso 3 honapomat fogom ott tolteni egyhuzamban, mert addig utazgatok Magyarorszagra es itt jarok maganorvoshoz.Itt csinaltatom a genetikait is,mert nem tudom ott hogy allnak vele.Hat ennyi amit eddig tudok.Majd ha visszamegyek majusban mar tobbet tudok, mert akkor megyek be a valasztott korhazba bejelentkezni a rendszerbe.Te angliaban vagy, ugye?Szultel is mar ott?
3458. mint
2008. ápr. 19. 20:55

Sziasztok!

Udv kozottunk Silvy1979.Mezeszserbo nagyon szep a pocakod,szepen novoget:).Gabibus nalatok milyen vizsgalatok vannak a terhesseg alatt?Kivancsi lennek,hogy van e valamilyen kulonbseg az angol es az ir ellatasban.

Szep estet mindenkinek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook