2008 őszi babák (beszélgetés)
Sziasztok,jó reggelt!
Én sem merném bevállalni az otthon szülést,valahogy a kórház nekem is biztonságosabb.Legalább is közelebb van a segítség.
Ma kezdjük Vikivel az ovit,megyünk a beszoktatásra,hát nagyon kíváncsi leszek:-))
Jó reggelt!
Megint pocsék éjszakám volt, a szájpadviszketést szívesen odaadnám valakinek...
Amúgy is későn feküdtem le, mert az anyukámnak írom Izraelbe a levelet és azzal bíbelődtem egy kicsit.
Dominika elment iskolába, fülig érő szájjal, nagy-nagy boldogsággal! Kiváncsi leszek meddig tart majd a lelkesedés....
Apa hazajött este (Bence nélkül), azóta megint ápolónőt játszom, mert megfázott a drágám és a halálán van... Mézes tea, c-vitamin, aspirin, ACC100....házipatika. Elment dolgozni, de elég nagy lelkierő kellhetett hozzá, mert szinte vonszolta magát :-DDDD Férfiak!
Beszéltem a kisfiammal telefonon, épp a szomszéd fiú szülinapi tortáját ette, s mondta a telefonba, hogy "vacsojázom".... Édesem, úgy hiányzik!
Olvastátok Laura születését?!
Hát bőgtem mint a szamár, pedig nem vagyok otthonszülés-párti. Azért ez nem semmi. Én nem vállalnám semmi pénzért. Engem megnyugtat a kórházi háttér....
Ti hogy álltok ezzel?!
Nálam mindkettőnél a baba döntött :-))
A Dominika 3-4 óránként evett (igény szerint, akkor amikor kérte), s volt amikor 5 órát is átaludt 2 etetés között. Tök jó volt :-))
Gondoltam sima ügy lesz majd a Bencénél is a szoptatás.... Aztán mégis másképp alakult.
Bence 2 óránként evett, s volt amikor másfél óra után már újra szopizott volna! Aztán a dokink jól leszidott, hogy legalább 2 órát várjak szopi után, mert kell annyi, hogy megeméssze az elfogyasztott tejcit! Persze sokszor kín-szenvedés volt az a fél óra, mert végig ordított amíg meg nem kapta a cicikét:-)) Aztán volt amikor nem foglalkoztam az orvossal, és adtam neki, mert csak úgy nyugodott meg. Éjjel is menetrend-szerűen felébredt 2-3 óránként egészen másfél éves koráig!!! (Ez elég meredek volt számomra, mert a lányom anno 2 hónaposan már simán átaludta az éjszakát, pedig ő is anyatejes volt.) Szóval minden baba más, nincs "jó recept"... Ezért nem is hiszek semmiféle nevelési könyvben, mert az élet úgyis elrendezi ezeket a dolgokat! Nekem is voltam elveim amikor a fiam vártam, mert azt hittem én mindent tudok... Aztán a Bence fenekestül felforgatta az életünket és romba döntötte mindenféle elképzelésemet ami a babagondozással kapcsolatos!
Kitartás! Már nincs sok hátra, és mindenki megtapasztalhatja majd az anyaság mindent elsöprő gyönyörűségét, minden nehézségével együtt!!!
Hello Monix, én arra gondoltam, hogy bepróbálkozom a 3 óránkénti szoptatással, hogy azért legyen másra is időm. Különben is szerintem a baba nem csak azért sírhat, mert éhes, lehet más baja is. A cicivel csak betömjük a száját, lehet, hogy nem is az kell neki...
Természetesen ha ez nem jön be, akkor én is sűrűbben etetem. A lényeg a baba.
Sziasztok Lányok van itt valaki ?
Olvasgattam délután gyereknevelési könyveket háát elég zürzavar van a fejemben ezzel a szoptatással kapcsolatban most mi a jó ha 3 óránként etetjük a babát vagy igény szerint....már nem tudom ....)))éjszaka hányszor kell etetni stb stb ..
Szia Réka:-)
Örülök,hogy már ilyen ügyesen szopizik,most már minden rendben lesz.A hasfájás idővel elmúlik,Vikinek is volt.
Mi semmilyen ajándékot nem kapunk a kórházba,tegnap erre gondoltam,hogy a többiben van.
Az első napra kapsz hálóinget, mert akkor még eléggé vérzik az ember, de utána elvileg a sajátodat kell használni, mondjuk, ha még mindig nagyon vérzel, akkor adnak kórházit.
Ajándékcsomit is kapni fogsz, kétfélét is, tele rengeteg hasznos termékmintával, meg olvasnivalóval. Én pl. a termékminták alapján választottam popsikrémet, meg pelust is.
Szia!
Ruhát semmiképp ne vigyél,mert vissza tutira nem kapod, cak azt amiben majd hazahozzátok. Pelust is adnak, meg popsikrémet is, csak popsitörlőt vigyél magaddal.
Nálunk is ilyen a Tesco,szinte semmi nincs amit meghirdetnek.
Én is kinéztem Vikinek a kis gatyákat,de már múltkor sem kaptam.Megkérdeztem egy eladót,és mosolyogva mondta,hogy délelőtt 10-kor már hiába keresek akciós cuccot,reggel 6felé egyből elviszik.
Tényleg megérte, nagyon szupi :-)))
Sajnos IKEA-ba nem nagyon járok, pontosabban: még sohasem voltam, mert nem szeretünk a fővárosba menni, itt Győrben pedig csak KIKA van.
Mindenki jól van?
Hogy telt az éjszaka...?
Ma évnyitó a lányomnak, holnap megkezdődik az iskola! Hurrá! (Már nagyon unatkozik itthon...)
Én is örülök, hogy velem lehet a babám :-))
Amikor az első született le sem tudtam venni a szemem róla és sokszor magam mellé is tettem... A másodiknál már egy kicsit "light"-osabb voltam, de akkor is nagyon boldoggá tett, hogy velem lehet!
A f.üröm és a parlagfű nálam is listavezető, de én éjjel nem bírok csukott ablaknál aludni, mert úgy érzem megfulladok..., így szeles időben az ablak alatt fekve kijut nekem minden "jóból"...:-(
Most jöttünk haza a TESCO-ból a lányommal. A hiányzó sulicuccokat akartam megvenni (szerencsére nincs sok), de alig kaptam valamit! Az újságban meghirdetett Verdás alsónaciból, amit a Bencének szántam, nincs egy db sem, a többi cuccról nem is beszélve!!!! Itt soha nincs semmi amit szeretnék :-(((
Na nem morgok, jó éjszakát mindenkinek!
Igen itt Gyöngyösön is felicitas adja a kezdő csomagot,de a kórházba már nem ad semmit.Állítólag az igazgató nem enged be semmi ilyet.Megyében mindenhol adnak(Hatvan,Eger),de itt nem.
Nálunk az osztályon babás szobák vannak,szülés után mi is megkapjuk a babákat és itt vannak velünk,aminek én nagyon örülök.
Nálunk van két szülőszoba, ahol van kád és hasonlók, ha jól tudom. Látni sajnos nem láttam, így semmi egyebet nem tudok róluk.
Nálunk napközben vannak kint a babák, éjjel és látogatási időben nem.
Felsorolni se tudnám, annyi mindenre. De most leginkább arra a hülye fekete ürömre meg a parlagfűre.
Éjjel nincs bajom perpillanat vele, ha csukva van az ablak, de reggel meg este oda vagyok nagyon.
Szedni nem szedek, mert amit szoktam, azt nem lehet. Kálcium pezsitabit iszom, legalább egy 1000 mg-ost naponta, de volt, hogy többet. Valamennyit használ.
Mézeszserbó!
Te mire vagy allergiás? Szedsz rá valamit?
S hogy tudsz aludni?!
Nem dugul el az orrod...?
Én már nagyon unom :-((
A mellszívó csak a 2. vagy a 3. nap kellhet, így ráér később is bevitetni, bár én bevittem amikor szültem...biztos ami biztos:-))
Még nem raktam el...
Tényleg!
Ti gondolkodtatok valamilyen alternatív vajúdási módszerről? Van rá lehetőség nálatok?
A győri kórházban van alternatív szülőszoba, de nem ismerem a felszereltségét. Amikor szültem nem ajánlgatták, én meg nem is kérdeztem....
Itt "rooming-in" van, miután megszülted a bébit csak veled van! (A császáros babákat nem tudom.)
Akkor sem vitték el Bencét amikor besárgult, behozták neki a szobába az inkubátort!!!
Én úgy tudtam azt nem a kórház, hanem a FELICITAS adja akkor, ha leadod a kártyát ami a Kismamák könyvében volt. Először a várandós mama csomagját tudod átvenni, utána meg azt amit írtál. Azt nálunk is osszák a kórházban, de nem a kórház hanem a Felicitas alkalmazottja. Azt nem tudom, hogy az is kap-e, aki a várandós csomagért nem jelentkezett....bár ha jól rémlik a Bencénél kaptam, pedig nem vettem át a kismamás csomit.
Én úgy képzeltem ez minden kórházban elérhető...
Na ez Magyarország.... az sem mindegy hová mész szülni!