2008 őszi babák (beszélgetés)
Szegény kicsi lány! Andris is a Prevenar után ordított, a másik nem zavarta. Ő aztán kicsit lázas is lett, de a bánat tudja, melyiktől.
Szerintem is jobb eltolni, nehogy aztán végignyűglődje az ünnepeket.
Sziasztok!
Megjöttünk az oltásról...szegénykém úgy üvöltött, mint akit nyúznak...itthon is csak a kendőben nyugodott meg szopi után.
Igen, a Prevenar a "kókusz" elleni, csak nem akartam végigírni..:-)
Azt mondta az orvos, hogy beolthatja 22-én, ha akarom, de el is tolhatjuk újévre... Na..döntse el az anyuka! A mai ordítás után úgy vagyok vele, hogy nem szeretném karácsony előtt újra böketni...:-(
Linettnek tényleg csúnya volt a bőre, kapott rá először Calcimusc inj. amit meg kellett vele itatni (napi fél), utána allergiás gyógyszert, de csodát az sem tett...végül Elocom kenőcsöt, ami elmúlasztotta neki 2 nap alatt. Azóta elő-előjön, főleg a fejbőrén szokott, de csak néhány pötyi...nem vészes. Így már eszek sokmindent...na nem mogyoróscsokit, de csokit IGEN! Ja, és tejet sem iszok (nem is kívánom).
Gaby! Nem semmi a kisfiad súlya!!! Részvétem a hátad miatt..hogy bírod?! Amúgy azt mondom, az a lényeg, hogy egészséges legyen! A szop.tanácsadó szerint anyatejjel nem lehet túletetni a babát!!!
Fáradt vagyok..'asszem lefekszem, alszanak a gyerkőcök is.
Szép napot!!!
sziasztok!
Levi nagyon nyűgi,remélem csak valami front.
Viktor múlt hét óta itthon van,hogy beteg volt.Már zselé nem kell a hajamra,úgy kiakaszt.Szét unja már magát itthon,menne már az oviba.Jövőhéten még lesz egy hét,de utána ott is szünet.
nincs is babamérlegünk:)))
én otthon általában úgy mérem hogy ráállok én a mérlegre,majd a babával együtt és így tudom a súlyát:)
engem most kicsit az aggaszt hogy szofinak nagyon szép tiszta volt a bőre és kb három hete elősször kijöttek az arcán apró kiütések.olyan mint a pattanás és körülötte meg nagy piros folt.reggel felkel előjön majd elmegy és újraelőjön.naponta többször és más más helyeken.úgy értem hol a szemöldökén hol az orra mellett.mutattam dokinéninek,aki bórvizte adott rá.de nem használ.a bórvíz csak szárít.
esetleg valakinek volt ilyen?
hát onnan hogy én éjszaka tápszerezek.de olyan kettő körül ébredek fejni is.napközben meg csak szoptatom.
egyébként van hogy a 150 ml után is cuppog,de nem merek neki nagyon többet adni.
megnéztem az ujabb képeket.
viki a kisfiad tiszta olyan mint te vagy.lini meg már olyan nagylánynak néz ki mint egy féléves,a farmer meg a cipő:)
gabi a te kisfiad meg szerintem az apucira hasonlít.
sziasztok
megjöttem.még mindig betegek vagyunk,de szerencsére már múlóban.
húúúú gabi ez tényleg nem semmi ez a hatalmas súly.biztos jó hurkás a picúr.
szofi 6 kg és 63cm és a pocija nemolyan pókhas mint más babáknak,hanem lapos.és nincs nagyon hurkája sem:(
mi még éjszaka 2 szer kelünk,egyszer volt hogy átaludta az éjszakát de az is azért mert nem aludt egyáltalán napközben.mostanában már nyugodtabban alszik,azt hiszem elmúlt a hasfájós időszak.éjszaka 150 és hajnalban 100-at eszik és napközben meg csak 3szor 80-100 körül.szóval nem túl sokat,de mégis rendesen hízik.
Szia Gabi!
Remélem már jobban vagy! :)
Hát nem semmi Peti súlya, de legalább jól megizmosodsz, meg hát a fiúk egyébként is mindig nehezebbek. nekem már néha izomlázam van, pedig Flóra még csak 6 kiló :)
Aztaaa!!! Azért ez nem semmi, Péter nagyon nagy ütemben fejlődik:).
Nálunk is így van, ha hosszú a szünet két szopi között, annyira nagy lendülettel és olyan mohón áll neki, hogy többnyire bukás a vége, többnyire félre is nyel. No meg olyankor mindig túleszi magát, amit csak talál, kiszív.
Most meg alig hiszek a szememnek. Volt, hogy aludt negyed 10-ig, de már mindjárt 3/4, ő pedig alszik. Húúú, biztos jó éhes lesz, ha felébred:).
Olyan két hétig, most kezd javulni a helyzet. Totál kétségbe voltam esve. Nekem is kevesebb volt, de én gyanítom, hogy az átaludt éjszaka a hunyó (sokáig nem volt mellen, és ez apaszt valamicskét). Reggel még megevett viszonylag többet, aztán ahogy közeledett az este, egyre kevesebbet tudott egyszerre kiszívni. Ezen sokat segített, hogy nahyon gyakran mellre tettem, és még azelőtt mellet váltottam, hogy kiürült volna a cicim (ekkor még nem gurult dühbe). Aztán egy idő után visszaváltottam. Így több inger éri a melleket, és több termelésre serkentette őket.
Engem ezek az oldalak nyugtattak meg:
Minden helyreáll, meglátod! Csak tarts ki!
Lanyok! Nagyon gyonyoruek a babak! Orom vegignezni az uj kepeket!:-)) Ez a 3 hos fordulo a szopas korul lehet jele annak is,hogy a ilyenkor van egy-egy kiemelkedo fejlodes naluk es ilyenkor tobbet ennenek,de nincs azonnal annyi tej csak nehany nap mulva. A tekerges meg lehet a pocaktol is.Nem feltetlen sztrajk. Legalabbis szerintem.En eszrevettem,hogy ha tul kozeli a ket szoptatas (idoben) akkor tobb a tekerges,mert a levegonek nincs eleg ideje tavozni a pocibol.(Kulonosen,hogy mi nagyon rosszak vagyunk a bufizesben!!!) Mostanaban az esti ket szoptatas (6 es 9) kevesebbre jott ki mint 3 ora es lefekvesnel nagy kinlodasunk volt a szelek miatt.Amikor meg nagy a szunet a ket szopi kozt, akkor meg annyira gyorsan akar enni,hogy emiatt nyel tobb levegot es az is ugyanugy kinlodasba torkollik. Szoval nehez megtalalni az idealis megoldast.Remelhetoleg ha "teljesen" helyreall es "kifejlodik" a kis pocijuk es megszunik.
Amugy Peter kedden volt 8310 gramm es 63 cm. En lassan azon kezdek idegeskedni,hogy miert no ennyire! ;-))) Persze tudom hulyeseg,mert minden egyeb szempontbol jol van igy nincs okom aggodni.Az "atlag"-ok,amiket felallitanak tesznek bennunket "hulyeve". Nehez figyelmen kivul hagyni foleg az elso babanal,mert hat mindenki szeretne valami visszajelzest,hogy megis mire szamitson.Nem szabad elfelejteni,hogy minden baba mas es amig boldogok es kiegyensulyozottak nem szabad a "listakat" komolyan venni! ;-)Bocsi a hosszu pofazasert,de olyan ritkan jovok!