2008 őszi babák (beszélgetés)
Sziasztok!Csajok nektek csinált már olyat a babátok,hogy nem kellett neki a főzelék Márk ma nem akarja elfogadni a főzit pedig már másikat is próbáltam ...már adtam neki tápszert ,mert a tejem elég kevés és azzal nem lakik jól.Nem tudom miért nem akar enni ...amúgy meg jókedélyű nincs semmi baja.
Vviki tényleg a hullahopptólment le a hasad mennyi időt hullahoppoztálNekem is van lehet,hogy azt kéne nekem is mert aerobicra nincs időm lemenni gyerekkel meg nem is nagyon akarok.
Sziasztok!
A komp hasznalataert en sem rajongok,ahogy Viki is irta nem csak a testi,de akar a szellemi fejlodest is befolyasolhatja.A mozgas fejlodese az idegrendszer fejlodesevel is osszekapcsolodik,igy szerintem nagyon fontos.hogy minden a maga utemeben,idejeben tortenjen.Ez kb. ugyanaz a tema mint az autosuleseknel.Sokan nagyon koran lecserelik a hordozot es meneteiranynak megfeleloen beultetik a babat mar par honapos kortol,(mondvan miert ne,amikor igy sokkal jobban kilat)amikor meg nem eleg fejlett a gerinc,foleg a nyaki resz.Egy torestesztet kellene megnezni,hogy milyen veszelyes egy pici babanak,csak egy nagyobb fekezes.Erdemes rakeresni es megnezni videon.
köszönöm,Viktornak köszönhetem,ő motiválja:-)
De megtanult sikítozni,és olyan hangerőn,hogy a falra tudnék mászni.Viktor meg síkit vele,ez olyan jó szórakozás:-)
A mászás fontos mérföldkő. (Akinél kimarad, tanulási nehézségeket okoz.) Az nem jó, ha kimarad...én inkább azt erőltetném a járás helyett. A lányom nem mászott és nagyon nehezen tanult meg olvasni...de ezt mástól is hallottam. Olvass utána, tényleg FONTOS a mászás! A Bencét én tanítottam meg mászni, mert ő sem akart...
A babycompot a gerinc miatt nem ajánlják. Se nem ül, se nem áll benne, egyáltalán nem jó neki. Persze a baba élvezi, mert eljut oda ahová szeretne, de az akkor lenne jó, ha segítség nélkül tenné (kúszna, mászna)...
Ez az én véleményem és a személyes tapasztalatok, természetesen mindenkinél más... (Én óvatos vagyok a nagylányom g.ferdülése miatt....ellenzem a compot. De a mászást a tanulási gondok miatt támogatom..)
sziasztok!
Bezike nagyon aranyos Marcika,főleg az tetszik mikor az ágyról figyel:-))
Köszi, de elsősorban genetika...:-))
Apám is 46kg (vaságyastól;) és az anyu sem nagydarab...
Persze azért megdolgoztam érte, a hasam a hullahoppozástól ment le...:-)))
Sziasztok! Nálunk is megy még a szopi, Marci igényli. Főleg este, meg éjjel még mindig egyszer felkel. Viszont reggel csak 8 körül ébred. Reggel annyira nem szeret szopizni, meg napközben sem, de azért dél körül kap cicit. Muszáj, mert a tejem az elég sok, és fáj a mellem, ha nem szívja le...
Gabibus, a hányásos-hasmenéses betegségen Marci is átesett, de nyugi, nagyon hamar túlesik rajta. Pedig még láza is volt... A fiacskád is biztosan gyorsan meggyógyul, csak hát igen, ilyenkor azért jobban igényli a cipelést. Marci sem mászik még, nagyon nem is próbálkozik. Forog hasról hátra és vissza, azt már nagyon ügyesen és gyorsan. Mostanában oldalt alszik, vagy hason, pedig én hanyatt teszem le. Azt mondták, hogy már nem kisbabás, hanem inkább kisfiús. Rakok fel pár képet, ha sikerül...
Hello, sziasztok!
Nekünk is van bébikomp, és felváltva használjuk napközben, egy kis mászás,kompozás mert szeret jönni menni.
A kompot szerintem azért ellenzik, mert minden a maga idejében kell történjen amikor arra a szervezet a test felkészült, tehát az ülés, járás melyek a gerincoszlop és minden más csontrendszerrt érintő dolgot érint.
Természetesen órákig nem javallt a komp de szerintem napi 2*30 perc kb. nem probléma. De persze ezt nem tudom orvosilag alátámasztani :)
Az én kis gyerkőcöm imádja.
Sziasztok mindenki :)
Szep hetveget kivanok!
Szia! Koszi a gratulaciot, bar meg korai! Sajnos be is vagyok rezelve rendesen,mert tegnap reggelre volt egy keves rozsaszines, majd barnas foltozasom.:-(( Peterrel soha egy csepp sem, ezert ez nagyon ijeszto.Az orvosomat csak hivni tudtam telefonon es felemeltem az utrogestant meg a magneB6-ot. Meglatjuk! Sajnos kimelni azt nem tudom magam es a 10 kilos gyerekem 3 ejszakan es ket napon at tarto cipelese sem tehetett jot, ugyanis Peter, eloszor kicsi eleteben megbetegedett.:-((Csutortokon reggel lett rosszul,de mar egesz ejjel rosszul aludt. Bekapott egy hanyos, hasmeneses virust.Reggel hanyt es a hasmenes meg mindig tart.Ma reggelre vegre jobban lett es mar enni is tud.Mar nincs laza sem.Nagyon megviselt mindannyiunkat,de ezzel gondolom nem mondok ujat azoknak,akik mar tulestek az elso betegsegen.Ma ejjel mar en is teljesen kibuktam es lehet, hogy enyhe formaban en is megkaptam ezt a xart.Alig van erom,hanyingerem van, stb. Persze jo lenne csak a terhessegtol lenne,de biztosat majd csak hetfon tudok meg,ha elmegyek a dokimhoz.Szoritsatok!
Kellemes hetveget kivanok mindenkinek!:-)
viki 3 gyerek után nagyon jó alakod van,lapos has.hogy csináltad?
most láttam rólad a képet:)
sziasztok
az úszással mi is lemaradtunk,pedig terveztük.én is úgy vélem előbb kellett volna elkezdenünk.
a szopi nálunk elmaradt tegnapelőtt,van még tejem,de szofi nem igazán akarja,biztos az íze miatt,mert megjött:(talán lehet még visszakap rá,de már jobban szereti amit kanállal adok neki.
viszont mi még mindig nem mászunk,vagy 3 hete próbálkozik vele szofi,de nem megy neki és feladja.
két újdonságunk van.ha valamit kér akkor mutatja,nagyon édes,ha azt akarja vegyem ki az etetőszékből azt is mutatja,ezt a napokban kezdte,meg is lepődtünk.feltartja a kezét és az ujjait mozgatja befelé a tenyere felé.
a másik hogy elkezdett lépkedni,ha fogjuk.nem is mutattam neki nem is erőltettem,csak ahogy tartottam a kezemmel miközben állt,érdekesnek találta a virágot és megindult felé.ez egy hete volt,azóta minden nap gyakoroljuk.beletettem a bébikompba,amit sokan elleneznek,(persze én is)de mégis beletettem és azóta bejárja a lakás minden szegletét.szóval lehet előbb fog menni mint mászni.jó vicc:)
szerintetek miért nem jó a bébikomp???
annyit agyalok mindig rajta mikor belerakom,de úgy élvezi.
Linett is szopizik még. Ebédre kap főzit, utána vizet, és délután szokott gyümit enni, de még megszoptatom utána. Amúgy a többi etetés még a ciciből történik. Szerencsére még elég a tejci. Tejpépet még nem próbáltam, kicsit tartok a tehéntejtartalmú ételektől...:-S
Úszni nem vittem el, pedig szivesen kipróbáltam volna...most már nem szeretném ennyi idősen, szerintem jobb előbb elkezdeni.
Amúgy sziasztok..:)
Sziasztok!
Mi még járunk usziba, minden héten. Flóra nagyon élvezi, már elengedem a víz alatt és önállóan felúszik a víz tetejére.
Nekekm van még tejem, legalábbis Flórának elég. Az uzsonnát már kiváltottam gyümölcsre,most az ebédet kezdtem el. Reggel, tízóraira és este kizárólag szopik még Flóra.
sziasztok!
Úszni nem járunk,most nem is igen van nálunk,mert szülni ment az oktatónéni.Levi még szopik,de már kevés a tejem,fejni már nem nagyon tudok.De mellette már etettem a bébikajával,mindig valami mást adok,valami újat,hogy szokja az ízeket.
És már a tejbepapikat is eszi,vacsorára mindig ilyet adok,hogy éjszakára tele legyen a pocija.
Sziasztok Csajok!
Régen voltam de azért olvasgatlak néha benneteket.
Gabi nagy gratula !!!!!Kemény lesz az biztos de legalább most benne vagy menni fog minden simán.
Háát ma megint voltunk babaúszáson ...nem tudom lehet,hogy hagyni kell az egészet ,mert azt látom Márk egyáltalán nem élvezi ökölbe szoritotta a kezét és csak hagyta ,hogy huzzam ...semmi mosoly lábtempózás semmi ...szerintem nem szereti, az esti fürdetésnél se csapkodja a vizet mint más gyerek csak néz nagy szemekkel és ha kezébe adok valamit azzal játszik....szóval nem biztos ,hogy olyan vizimádó lesz mint az anyja meg az apja.Sajnálom jó lett volna.Valamelyikőtök jár amúgy babausziba ha igen hogy viselkedik a baba?
nekünk ez volt a 3.alkalom.
Ja és ti,hogy álltok a szoptatással van még tejetek,kiváltottatok már szopit?
Én hagyományos levélben kaptam, s küldöm is tovább...:-))
Szerintem tök jó dolog. Kiváncsi leszek, mennyi könyv ér el hozzánk a végén...;-) A kisfiam imádja a könyveket!!!
Sziasztok!
Kitta, Levi nagyon ügyi! Flóra még csak a hétvégén kezdett el kúszni.
Flóra egyébként megkapta még 6 hónapos kora előtt mindhárom prevenárt, nálunk nem volt gond a mennyiséggel.