2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom "fogaztok".
Soma két napja kicsit hisztisebb, mint kéne, lehet hogy megint jövöget kifelé a fogacska!
Képzeljétek, Nekem még mindig van tejfogam!!!!
egy idióta doki kiműtött egy fogamat, mert szerinte az felesleges volt....csak évekkel késöbb egy másik doki mondta, valszeg az volt a csont fog és így megmaradt a tejfog, ami megerősödött, mert érzékelte, hogy nincs utánpótlása......
Attól féltem majd terhesség alatt kiesik, de szerencsére még megvan, ki tudja meddig?
Nekem is nehéz,mert nap közben egyedül vagyok a két picivel. Szerencsére a párom már kora du-án itthon van. Sokat segít mindenben.
Az is nehéz, hogy Petya beteg, így figyelni kell rá.
Ráadásul Panna születése előtt két héttel költöztünk ide. Meg kellett szokni. Nekem is nehéz volt, hát még Petyának. Rengeteg változás érte.
Ahhoz képest már saját szobában, rendes ágyban alszik!
Na megyek is,mert felkelt a drágám. (déltől aludt:)Pannám még mindig alszik:)
Igen. Nekem is sokan mondták, hogy ha nagyobb a korkülönbség, akkor míg kicsik könnyebb, de később nehezebb.
Ha pedig kicsi a korkülönbség, akkor az elején nagyon nehéz, de később jobb.
Attól is függ, milyenek a gyerekek.
Őszintén...változó. Általában szuper napjaink vannak. Panna sokat alszik,ha fennt van, akkor sem sír. Petya már eljátszik egyedül is, szeret mesét nézni(korábban nem) Én közben el tudom végezni a házimunkát. Ebéd után alszik Petya is,így van egy kis szabadidőm. Általában akkor Panna is alszik.
Viszont vannak napok, amikor egyszerre sírnak, egyszerre éhesek, egyszerre anyásak. Nagyon rossz volt, amikor betegek voltak... Petyánál úgy nyílvánul meg a féltékenység, hogy még inkább bújik hozzám, mostanában többször akar ölben lenni. Máskor viszont még egy puszit se enged...
Szóval elvagyunk. Petya imádja Pannát. Ölelgeti,puszilgatja. Amikor kiszúrták a fülét a lányomnak, akkor ő is sírt. Kérdeztem,azért,mert szereted, és mert fájt neki? Azt mondta igen!:)
Annyiból rossz még, hogy nem mindig jut elég időm mindkét gyerekre külön-külön. De mi nem akartunk nagy korkülönbséget, legalább együtt nőnek fel. (mellékesen az anyagi része sem mindegy...főleg a mai világban)
Lehet, hogy könnyebb úgy, amikor a nagyobb már majdnem óvodába megy, vagy már ovis. Bár akkor még féltékenyebb szerintem,mert anya otthon marad a kicsivel, neki meg oviba kell mennie... a sok bacit pedig állandóan haza viszi,és elkapja a kicsi.
Én a körülöttem lévő gyerekeknél és a saját emlékeim alapján úgy vettem észre, hogy különnemű gyerekeknél hosszútávon minél kisebb a korkülönbség, annál jobb. Ha egyneműek, akkor az öt év is még elmegy. Persze nem tudhatod előre, hogy a második milyen nemű lesz.
Nálatok szerintem azért nehezebb ez a kérdés, mert nincs segítségetek. Nekem anyukám és anyósom is sokat segít, eleinte a háztartásban is segítettek, és Annára is szívesen vigyáznak.
Ja és ha nagy a korkülönbség, akkor lehet,hogy könnyebb eleinte, de nem lesznek igazán testvérek, mert nem tudnak jól eljátszani egymással.
Szia!
Nem! Ez azt jelenti, hogy azok is készülnek áttörni az ínyét. Pannának is látszik lent mind a kettő, de még nincs bedagadva. Persze nyáladzik nagyon és az ökle is állandóan a szájában.
Sziasztok,
Már csak olvasom a fórumot hébe-hóba, de erre felkaptam a fejemet.Nekem a Rikinek a felső fogazata teljesen átlászik az innyén!-ezek is farkasfogak lennének? Olyan mintha lefele nőne, de mindegyik fogának látszik a kőrvonala az innyén keresztül.
Próbálom elképzelni, de még nem igazán láttam ilyet...az ínye tetején jön kifelé és a szája felé nő, vagy nem is az ínye tetején jön ki, hanem az ínye oldalán???
Ha nagyon aggódsz miatta, akkor mutatsd meg orvosnak.(lehet először elég a gyermekorvosotoknak is)
Ha gondolod, és tudod, fényképezd le.
ó szegény, reméljük veletek nem ez fog történni.. illetve biztos nem!!!
tud vki vmit Krisztináról? csomószor eszemben van, hogy mi lehet vele?