2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Neten találtam pár helyen, meg talán bioboltban.
Vigantol: nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy féléves kor után heti 3 csepp elég, s be lehet adni egyszerre.
szerintetek az esti szopi előtt ha adok neki tejpépet és utána ha igényli még szopizi,akkor többet fog aludni?Nem terheli meg a pociját?Eddig még nem kapott tejpépet,hétvégén vettünk Nestlét,gyümölcsöset.
Szerintetek??
Én mióta Dorka meg született nem nagyon veszem ezeket az újságokat,csak ha jó kupon van benne!
Előtte mindet rendszeresen.
Rá jöttem hogy egy bizonyos idő után mindegyik ugyanazokat a köröket futja 3-4 havonta elő veszik ugyanazt a témát!
Mondjuk volt egy-két napló amit szerettem bennük olvasni,de azért külön nem veszem meg.
Van benne netán valami érdekes téma?
Hát a vigantolt azt ugyebár a dongaláb megelőzése céljából szedetjük,ennyi köze van a lábhoz!
De hogy mi köze van ahhoz hogy nyirkos a babád lába,arról nekem lövésemsincs!
Ja nekünk is ot van a pelenkázós polcon,csak mikor a kedves rendetlen férjem pelenkáz,semmit nem oda rak visza ahonnan el vette!
Ilyenkor a vigantol be kerül a popsikrém,és a popsitörlő mögé.... ha nem látom,el felejtem.
nekem se jut mindig eszembe!!
ezért a pelusozóra tettem és mikor megyek tisztába tenni akkor megpillantom és tuti nem felejtem el!
Én is egy cseppet adok és az utóbbi időszakban volt hogyén is napokra el feledtkeztem róla!
Nem hiszem hogy lesz belőle gond ha pár nap ki marad!
Egy angliában élő barátnőm meg kint szült meg kérdezte a gyerekorvost a vigantolról,az meg mondta hogy ott kint nem szokás ilyesmit adni!
Pedig hát elég "sötét" ország,nem sokat süt a nap!
Na ott aztán végképp lehetne esély az angol kórra!
Érdekes hogy éppen ott nem adják ahonnan ered!
nálunk 2évig mondták, nagyrészt az őszi-téli időszakra...
én néha elfelejtem beadni, volt, hogy 1hétig is:-)))) de elvileg egy cseppet adok neki naponta..
Jó reggelt!
Nállunk nagyon csiripelősek ma reggel a madarak,ettől jó kedvem van,csak sajnos a napocska nincs még sehol!:(
Dorka aludt este 8 óra 5-től reggel 6-ig egyhuzamban,tök jó!!!
Ki meddig adagolja a vigantolt?
Nekünk azt mondták egy évig kell adni,de a napos tavaszi időszaktól kezdve nyár végéig tartó időszakra lehet szüneteltetni,s majd ha jön az ősz újra kell kezdeni és addig folytatni amennyi még hátra van az egy évből!
Azért így hogy kímélje a májat,mert hosszú távon károsítja azt!
De hallottam olyat is akinek csak 6-8 hónapig kellett szedetnie a babával!
Ez is mindenhol annyira más!
nincs semmi különöm! most végre kialudta magát rendesen a nagyfiú!
este szép álmokat tejpépet kapott, meg kaptunk egy N.stl.s tejitalt (kekszes) és azt is mind megitta!! nagyon tele lett a poci , úgyhogy este 9-től reggel 3/4 8-ig aludt!
egy párszor ugyan felébredt éjjel, ivott egy pár kortyot és már aludt is tovább! régen volt ilyen éjszakánk!
Nálunk van két alsó fogacsi, meg tegnap újra nyáltenger. ;)
Hoxás barátné ajánlotta az ibolyagyökeret rágcsálni, a fogacsiknak állítólag nagyon jó. Ebben több rációt látok, mint a borostyánláncban, lehet, hogy veszünk ilyet, s majd beszámolok róla.
sziasztok??hogy vagytok?
Fogacskákkal hogy álltok??Nekünk még mindig nincs egysem:(.de nem is nyügi mostanában miatta