2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
A rota nekünk is 2 darab volt, egyenként 19000 Ft. körül.:(((
De azt 6 hónapos korig be kell adni, utána már nem adják.
Persze lehet hogy már olcsóbb, mert reklámozzák is a TV-ben.
akkor ezért olyan pici a súlya. Flóra 34. hétre született 2370 g-mal.
ne is hívd, biztos kivan még, írj neki sms-t inább.
azt mondták, hogy 4 héttel el van maradva a súlya, mert nem kapott elég tápanyagot..
nem merem felhívni, szegénynek elég lehet a császár, a nagy sietség és az aggódás
A meningitis elleni?
Az úgy van, hogy 7 és 9 hónapos korban kap kettőt, de ha 1 éves kor után kéred, akkor csak egyet kell kapnia.
Viszont 1 éves kor előtt 50 %-os támogatás van rá, 1 éves kor után pedig nincs.
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a 11 hónapos tanácsadáson a dokinéni felírta receptre, és én 2 nappal a szülinapja előtt kiváltottam. Amíg nem adták be, addig a patika tárolta a hűtőjében.:)
Így egyet kapott 1 éves kora után, és mégis 50%-os támogatással.
Egyébként támogatással került nem egészen 2500 Ft.-ba.
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!
Még jó, hogy rendesen megvizsgálták!
Szurkolunk a kismanónak!
Olvastam a naplódban. Atya világ! Hát minden jót nekik, remélem nagyon haamr össze szedi magát. Nekem is van egy ismerősöm, neki is koraszülött babája volt, de ő 1500 grammal született. Hála istennek nő mint a gomba.
Szóval minden jót nekik!!
Megszületett az egyik barátnőm babája, 30 hétre.
Sima vizsgálatra ment és egyből meg is császározták elhalt a placenta.
Kisfiú 710 grammal.
Csak egy bátorító sms-t mertem küldtem neki, biztos el van foglalva a picivel meg a sokkal ami tegnap érte.
Szerencsére nagyon jók az élet jelenségei a picinek, egyedül lélegzik.
Valszeg Emma is megkapja, remélem neki sem lesz semmi baja.
A 15 hós-tól azonban félek, azt mondják, az elég erős oltás, és picit megviseli a ygerekeket. Vajon így van?
Pontosan!
Valószínűleg ha ugyanaz ellen a baci ellen jelentene védelmet, akkor a dokik sem javasolnák plusszban a Prevenar mellé.
Hahha a B-ről mesélhetnék!
Képzeld el hogy nem találták a HBSAG negatív tesztemet a szüléskor s ezért automatikusan be oltották ellene Dorcsut közvetlen a szülés után,még a korházban!
Utánna még kétszer kellett vinnük oltatni e miatt,jó nem mondom hogy feleslegesen,de lehet hogy nem pont ez lett volna az ami ellen be oltottam volna!
Sziasztok!
Grétám tegnapelőtt kapta meg, csak annak Menjugate volt a neve, de a két oltás egy és ugyanaz.
A meningococcus okozta agyhártyagyulladás elleni védőoltás.
Még csak nyűgös sem volt tőle.:)
annyi...
én a nagyobbikat oltattam be hepa A, B és C ellen az 8000.- volt.
de azt mindenképpen be akartam adatni, mert nem elég ha az én gyerekem kezet moss a wc után, ha a többi nem és megfogja a kilincset, stb-t
Hát jó hogy!
Persze hogy az ember igyekszik mindent meg tenni a gyereke egészségéért,na de hát azért ez..
MENNNYIIIIII???
Hogy van pofájuk??
nagyon jó, szépek voltak nagyon a kicsi csajok :-)
frediekrugernél vannak képek :-)
jó sokat sétáltunk
én a rotát kérdeztem meg, azt mondta a doki, hogy 17 ezer, jó akkor azt a patika kártyáról álljuk.
akkor közölte a doktor néni, hogy 3X 17000.-
ja akkor mégsem kérjük
Azt nagyon szerette Dorka,csak az a bibi hogy ha lehet az még édesebb!
Itt most épp az a lényeg hogy a 3-as tápszerek nagyon édesek és ezért később nehezen fogadják el a babák tejet!
Milyen volt a baba tali?