2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Sziasztok!
Ti hogy öltöztetitek fel a gyerekeket ebben az időben? Azért csak csak ki kell menni..
A másik nagy történés,ma áthozta sógornőm a kislányt megőrzésre,mert orvoshoz ment és nem akarta ilyen időben buszon cipelni.Én nem is tudom mit mondjak,vegyesek az érzelmek most bennem.És tudom ezt 3 órából nem lehet felmérni,hogy milyen lehet hosszú távon.De azt tudom,hogy semmi pénzért nem vállalnék most egy babát.Igen,eddig én is benne lettem volna,de most a gyakorlati tapasztalat hatásos volt.Én tudom magamról,hogy ezt már nem bírnám,egy kicsi-egy pici.És most minden tiszteletem a tietek kismamik,akik bevállaltátok!Komolyan!De én inkább várok egy 4-5 évet.Talán.
Domi igen nehezen viselte.Amíg megnézegette,mutogatta,addig jó volt.De mikor rádöbbent,hogy marad a baba,akkor kifordult magából.Ha felvettem a picit,kaparta a lábam,hogy őt is.Abból a cumisüvegből akart inni,amiből a kislány.Ha ránéztem,már jött és fogta az ujjam,hogy menjünk.Egyfolytában hiszti.Tuszkolta neki a cumiját és azon sírt,hogy nem kell a babának.Pelenkázásnál a földre feküdt,ordított és kaparta a padlót.
De azért azt a megkönnyebbült arcot is látni kellett volna,amikor elvitte sógornőm a picit.:)Plussz nem is aludt ma nap közben.
Egyszóval:idegkimerültség!KO!
Csak futva olvastam vissza.Nálunk is a Jézuska jön.
Olyan jó,hogy Evelin ilyen jól elvolt!Így azért az ember nyugodtabban hagyja ott.:)
Tegnap épp bejelentkeztem,mire skype-on üzit kaptam és mély döbbenet.Számunkra igen kedves rokonok,házaspár,elválnak.Pont most és pont ők,hihetetlen.Nagyon elszomorodtunk,mert pont róluk nem gondolta volna senki.Dehát ez van.:(
Jó is akad!Ma du. levittem Domit,sétáltunk picit,kb 10 percet.Mégpedig úgy,hogy csak az egyik kezével fogott és totyogott mellettem.Olyan édes!Egyre ügyesebb.Csak a havat akartam megmutatni neki,nagyon élvezte.De nem nagyon tudja mire vélni,fentről jön(mutogatja),vizes,hideg.Nem érti.:)
Sziasztok csajok!
Nálunk is igazi fenyőt hoz a Jézuska, mert szerintem hozzá tartozik a karácsonyhoz a fenyő illat!!
Mi gondolkoztunk a töves fenyőn , de az a baj hogy annyira nagy a belmagasság, hogy csak a nagy fa mutat!!
Úgyhogy nekünk is kidobós fánk lesz!
Egyébként tavaly normand fenyőt vettünk., és egész jól bírta!!
Szerintem most már én is gyakrabban hagyom tesómnál, de nem akarok visszaélni a kedvességével. Meg nekik is van egy négy hónapos kislányuk, és a kettő együtt már sok (legalábbis egy embernek). Evelin tényleg egész embert kiván. Itthon nem féltem, mert már eléggé bababiztos a lakás, és már mindent megszokott. Tesómék meg kétszintes házban laknak, és Evelin végig a lépcsőn mászkál.
Azért is hagytam ilyen nehezen másra Evelint, mert sógornőm a kéthónapos kislányát simán otthagyta 2-3 napra anyósomnál, és ettől kiráz a hideg.
Hát nekem is csak a két öcsém van,22 és 26 évesek,ők itt laknak a szomszéd házban,így gyakorlatilag együtt élünk,Dorka mindennap találkozik velük,teljesen meg szokta és szereti őket!
Mondjuk ha ők vigyáznak Dorkára akkor az olyan,hogy pölö megmarad a testi épsége!
De a felfordulással amit maga körül csinál azal nem törődnek,nem szolnak rá,hogy ezt nem szabad,azt nem szabad,így a kupit mindíg nekem kell felszámolnom utánna ha haza értem!
Gréti is kb. 1hónapos kora óta nagyon sokat van/volt anyummal+anyósommal... semmi gond nem volt sosem...
Viszont szilveszterkor lesz az első külön töltött éjszakánk... Anyumékkal lesz, de mondjuk itt nálunk...
Hú... Anna kb. másfél hónapos volt, amikor anyósom először vigyázott rá, amíg mi elmentünk a tescóba. Kb. egy-másfél órát voltunk távol, és Anna mintha észre sem vette volna, hogy elmentünk. Anyósom és anyám szerint is jobb megoldás volt ez, minthogy magunkkal vigyük vásárolni, és tényleg. Mondjuk akkor nekem fontos szempont volt, hogy csak anyósomra és anyámra hagytam Annát (akikkel amúgy is nagyon gyakran találkozott), így ő sem érezte, hogy lepasszolták.
Most már nem olyan lényeges ez egy néhány órás távollétnél. Egyszer egy unokatestvéremre bíztam rá, akit életében először látott, mert Franciaországból jöttek hozzánk látogatóba a kislányával. Aki aztán jól elterelte Anna figyelmét, nem zavarta, hogy a szülei kis időre eltűntek (bevásárolni).
Az tuti,én is most nem rég 2-3 hónapj hagytam másra először,konkrétan az öcséimre Dorkát,míg mi a kertet rendeztük,ők el mentek egy nagyot sétálni a városligetbe!
Azóta már többször is bíztam rájuk,legutóbb úgy,hogy el mentünk csavarogni,meg vásárolni egyet Imivel,most először volt,hogy kettesben tettük ezt 16 hónap után és nagyon jól esett!
ÉS nagyon-nagyon szokatlan volt,mintha levágták volna a fél karom!
De azért jól éreztük magunkat!
ügyes voltál Te is meg Evelin is! Mondjuk nálatok fontos is, a kistesó érkezése miatt, hogy tényleg szokja egy kicsit.
Mi is eddig egyszer hagytuk "magára" Emmát a mamával, meg a nagybátyjával, szerencsére nem volt gond.
Milyen igazad van erre nem is gondoltam, hogy a lucfenyőnek hamar kezd hullni a tűlevele..
Hozzánk is a Jézuska fog jönni. Eddig is ő jött, ezután is ő fog.
Aztán közben rájöttem, hogy hazudtam, mert egyszer már otthagytuk Evelint anyósomnál másfél órára, de akkor aludt végig, szóval észre sem vette. Ez volt az első "igazi". És tényleg nagyon ügyes volt. Kicsit meg volt szeppenve, és egyáltalán nem rosszalkodott. :-)
Szerencsére semmi bajom nem volt a cukorterheléssel múltkor, remélem most sem lesz. Inkább csinálják meg kétszer, mint bármi baj legyen. Egyébként Evelinnel minden héten 2* jártam emiatt a kórházba, hétfőnként levették a vért, szerdán meg mentem a belgyógyászhoz az eredménnyel. Szerdán töltöttem a 12. hetet, szóval még tényleg nagyon messze lett volna a cukorterhelés.
Ez nagy lépés :) Jó, hogy Evelin ilyen jól viselte!
Egyébként sajnos a korai cukorterhelés nem helyettesíti a 26. hetit, akkor is muszáj megcsinálni. Te hányadik héten vagy most?
Képzeljétek, megkaptam az oltást, de nem is ez a lényeg, hanem hogy addig tesómék vigyáztak Evelinre!! Ez volt az első alkalom, hogy nem apával vagy velem volt. Nagyon jól viselkedett a kisasszony és hála az égnek nem hiányoztam neki. Még az utolsó pillanatban is le akartam mondani a dolgot és magammal cipelni, de aztán nem akartam bohócot csinálni magamból, meg neki is szüksége van arra, hogy mással is legyen. Főleg, hogy szeretném, ha apa is bent lenne velem a tesó születésénél.
A másik jó hir, hogy jövőhéten mehetek cukorterhelésre. A nőgyógyász csak a 20. héten akarta, hiába volt vele gond múltkor is. A körzeti orvos viszont leveteti, és 24-én meg is lesz az eredmény. Remélem most minden oké lesz vele, és nem kell végig diétáznom.
Szijjasztok!
Mivel mi elutazunk szombaton, így ma felállítjuk a kis fánkat, az asztalon lesz, így remélem a maffia keze nem ér el odáig..:-DDDD
Remélem megússzátok akkor az influenzát!
Novemberben a tescóban az egyik anyuka azt magyarázta az óvodás korú kisfiának, hogy oda - a tescóba - előbb ment a Mikulás, azért van kirakva annyi csokimikulás. Mert persze a bejáratnál, a legfeltűnőbb helyen, még a plafonről is csokimikulások lógtak. Hát igen, a marketing fontos, még akkor is, ha pont a Mikulás célcsoportja szívja meg.
Hát akkor nálunk is a Jézuska fogja hozni az ajándékokat. Ha meg később rákérdez Anna, majd én is kitalálok valamit.