2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
a tarkóredő nálam is úgy volt, hogy 1,6 és a magánúton készítettnél 1,7.. de majdnem egy hét volt a kettő között...
hát nálunk az SZTK-ban 2hetet mondtak... kíváncsi leszek... mert a doki azt mondta, hogy a 18.héten az eredménnyel menjek vissza hozzá...
a 12.héten nem voltál vérvételen??? én nekem az kötelező volt.. a védőnő írta fel a nődoki kérésére..
Nekem az AFP a hivatalos rendszerben 15+6 naposan lesz szintén, a védőnő számolta így. De ha minden igaz, megyek Pestre is, ott 16+3 leszek már. Én is kíváncsi vagyok az összehasonlításra. A tarkóredőnél minimális különbség volt csak. 1,5 és 1,7.
Ja, az még érdekes, hogy a TB-által finanszírozott AFP eredménye nálunk is 3-4 hét, viszont istenhegyen meglesz néhány nap alatt. Én nem bánom a két bökést, mert a hivatalos része lesz az első vérvételem a várandóság alatt, s már nagyon kíváncsi vagyok a vérképemre.
Sikerült benáthásodni, csak remélem, hogy ez nem az influenza. Termelem a teákat befele a zsepiket meg kifele.
nálunk 2hét az eredmény...
hát ha kifizetek egy rakat pénzt és azt mondják utána, hogy túl korán vették le a vért, akkor fejbevágom őket.. az tutti...
mondjuk nagyrészt jövő héten a 4Ds újabb UH érdekel a legjobban...
Viki!!
Én is belenyugodtam a diétámba, de valamikor álmodom, hogy péksüteményt eszem, jön aztán a vslóság, napi másfél szelet kenyér!!Végül, megnézem, mit is eszem meg....
Jól tudom, hogy az AFP. eredmény 3-4 hét is lehet???
A 16. héten az anyai vérből vett mintán végzik az AFP-vizsgálatot. Az alfa-fetoprotein kimutatásán alapul, amely valamilyen mennyiségben belekerül a magzatvízbe és az anyai keringésbe is. Az átlagtól eltérő eredmény nem jelenti azt, hogy a magzatnál biztosan baj van, ezért további vizsgálatokra van szükség. Az AFP-vel egyidejűleg a hepatitis B-vírus szűrésére is sor kerül.
Ezt itt a hoxán egy cikkből másoltam be:
A 16. héten végzett anyai AFP-vizsgálat értéke - amennyiben túl magas vagy túl alacsony - problémára utalhat.
A megemelkedett anyai AFP-érték elsősorban velőcső-záródási rendellenességre utal, de felmerülhet egyéb magzati problémák.
Az alacsony anyai AFP-koncentráció Down-szindróma (mongoloid idiotizmus) lehetőségét veti fel. Abnormális AFP-érték esetén az anyai AFP-szint ismételt meghatározása és genetikai ultrahangvizsgálat szükséges.
Nálunk az eredményt a védőnőnek küldik el. Ő tájékoztat róla.
Találtam egy sorstársat!
Nekem is diéta van egészen a szülésig.De nem bánom.Mostmár tök jól belejöttem.Csak egy kis odafigyelés:))))
szia! amúgy Reni vagyok:-)) csak nem akarok már újabb regisztrációt...
jan.30án voltam, és most pénteken febr. 8án kaptam meg az eredményt mailen, úgyhogy ne aggódj...
és legközelebb jövő hét szerdán megyek.. igaz még 15+6 leszek, dehát végülis ez csak 1 nap a 16+0-hoz.. azt mondták menjek nyugodtan..
igazából azt nem értem, hogyha ők néznek AFP-t, akkor mi a francnak kell elmennem a kórházba is AFP-re... azt mondta a csaj, hogy a nődoki az ő leletüket nem fogja elfogadni.. most ez tényleg így van??? így a 20ám (Hepinet) és a 21ém (kórház vérvétel) is el lesz cseszve..:-(((
R75! Mikor voltál integrált teszt 1. fordulóján? UGye te voltál a Hepineteseknél?
Én is ott voltam, de nekem még nem küldtek eredményt :-(. Mondjuk ott sem kaptam helyben semmit, mert elromlott a nyomtatójuk, de azt ígérték, majd kipostázzák. Hát még semmi. Én febr.1-én voltam.
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
A kórházban nekem sem nőgyógyász csinálja az UH-t, hanem 2 szonográfus hölgy van, és ők vizsgálnak. Mikor melyikhez kerülök.
Miccer!
Nálunk a Korházban más csinálja az uh.-t, nem a dokim.Szerdán megyek a védőnőhöz,én a saját mérlegünk szerint 2 kilóval vagyok nehezebb.Most egy hónapja nem álltam a mérlegükön, nagyon kíváncsi vagyok, mit mutat. Velem közölte, 10-15 kilóig szedhetek fel, de engem is diétára fogott a cukor miatt, a jövő héten megyek Afp.-re, meg cukorterhelésre!!
Szia!
Ne aggódj a súly miatt a mai álláspont szerint az elfogadott hízás a 12-17kg.Én is fogytam 3kg 20dkg-t,sőt most még diétáznom is kell a cukor miatt.Hát kiváncsi leszek.Lehet hogy nádszálvékonyan fogok bemenni a szülészetre:)))))
Remélem ezenkívűl jól vagy.
Szép napot mindenkinek!!!!
Sziasztok!
Nekem nagyon jó hétvégém volt, és ez kihat a mai napomra is.
Anyukám valamelyik nap elkezdett sokkolni engem azzal, hogy ne egyek túl sokat, mert nagyon meg fogok hízni, ráálltam a mérlegre, és kiderült, hogy fogytam egy kilót a 10 héttől mostanáig... Jó, mondjuk most cipő nélkül álltam a mérlegre, nem úgy mint a védőnőnél, de akkor sem híztam semmit... Pedig már olyan nagy a hasam, és most már érzem, hogy ez nem csak a puffadás:)
Mivel nem rég költözünk, ma el kell mennem a régi háziorvosomhoz elkérni a kartonomat. Ennek tulajdon képpen örülök is, mert allergiás vagyok egy gyógyszerre, és kiment a fejemből, hogy mire. Így legalább ki tudom puskázni:)
Egyébként én holnap megyek a védőnőhöz, meg a héten a nőgyógyászhoz. Aki nem magánba jár annak is a nőgyógyász csinálja az uh-tM Csak mert nekem nem, és kiváncsi vagyok, hogy máshol is ez- e a helyzet...
Jó reggelt lányok!
Mindenkinek szép napot, remélem mindenki jól kipihente magát a hétvégén!
Szia!
Mi majdnem egyidősek vagyunk!:-)
Szia!
Anyasági támogatás (egyszeri)
Az jogosult rá, aki a terhesgondozáson legalább 4x megjelent, erről igazolást kap a védőnőtől.
TGyS:
annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt és a biztosítási idő tartalma alatt szült.
Utána kapod a GYED-et a gyermek 2 éves koráig, majd a Gyest.
Ha munkaviszonyban állsz, akkor biztosított vagy. Ha ez megszűnik, akkor munkanélkülire kell menni,így ismét biztosított leszel.
Nekem anno nem hosszabbították meg a szerződésemet, és tp-en is voltam. utána passzív tp-en, majd szülésig munkanélkülin. Mindent kaptam.
Azért érdemes utána járni az OEP-nél!
Ha jön a védőnőm, akkor rákérdezek. Én csak hó végén megyek tanácsadásra.
A te védőnőd nem tud tanácsot adni, segíteni?
Ma kicsit lustálkodtam, most kászálódtam ki az ágyikómból!
Ma nem kell főzni, ebéd után meg vendégségbe megyünk, így ráérek egy kicsit, de mindjárt ráállítom a zuracskámat a körletrendre!!
Mindenkinek jó pihenést!!