2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Igen:)
Valaki nem szül a Jánosba?
Dejódejó! :)
Akkor jövő hét AFP?
Sziasztok!
Jó sokat írtatok! Nem is tudtam mindent elolvasni:-( A fiam nagyon igényli, hogy vele legyek. Máskor inkább én is pihenek, vagy végzem a dolgom.
Örülök a jó vizsgálati eredményeknek!
Annak is, hogy egyre többeknél mocorog a pocaklakó:-) Én a fiamat 19 hetes korában éreztem először. Úgy tudom,hogy félidőben, 16-20 hetes kor között lehet megérezni. Szerintem függ a hasfal vastagságától is. Meg kell jegyezni a dátumot, amikor először mozgott, mert sokat számít a szülés időpontjának számításánál is.
Mi is volutn UH-on, még hétfőn.
Pocaklakó méretei: CRL: 56mm, BPD:23 mm. NT:2mm.
1 hónap alatt duplájára nőtt:-)Szépen mozgott. Majd másfél hónap múlva kell vissza mennünk, ha meglesz az AFP-eredménye.
Mindenkinek szép napsütéses napot kívánok!
Ha tudok, majd olvaslak titeket!
Minden féle kínai horoszkóp és amit múltkor mondtam nő is azt jósolta hogy lányunk lesz:)
Én nagyon lány párti vagyok, és pont tegnap kérdezte a férjem hogy én szőke kislányt várok és mi lesz ha vörös fiúnk lesz? (mert ő kicsinek olyan 4 éves korig vörös volt)
Persze nem fogok a Dunába ugrani ha fiú lesz.:)
Molly honnan tudod hogy Tüncike ez olyan lányos , fantázia v. tudjátok már a nemét?Amúgy én is 16 hét.
Egyszer már írtam hogy szépek leszünk ahogy majd sorban húzunk szülni.Csajok tényleg mielőtt valaki elzúzna otthonról szülni majd azért hagyjatok egy üzit hogy:- csá sorstársak elmentem szülni, majd jövök, mégis aki marad tudja hogy mi van a másikkal és hogy kiért kell szorítani lélekben.
Most meg én húzok el mert a főnököm lebetegedett és el kell hoznom a céges autót holnapra, rettenetesen örülök ennek a hírnek bár még mindig jobb mintha itt fertőzne engem is az irodában.További szép napot mindenkinek!
lenne egy olyan kérdésem, hogy ti mindannyian ott fogtok szűlni, ahova be vagytok jelentve???
mert én Vácon lakom, de Zuglóba vagyok bejelentve (van ott egy lakásom), viszont azonkívül, hogy ott az Uzsoki kórház van, semmit nem tudok róla és annyira nem is érdekel.. én az Istvánban szeretnék szűlni, ahova a dokim tartozik...
ez így manapság lehetséges?? mondjuk holnap rákérdezek, de van még itt vki olyan, aki nem a lakhelyén szűl?
május 31ig dolgozom elvileg... remélem bírni is fogom, mert néha már most elveszítem a türelmem.. pedig még egyenlőre nincs is kit betanítanom:-)))
nálunk a kismamák általában 1,5-2hónappal szülés előtt vannak utoljára.. persze, ha vki veszélyeztetett az más..
Ja,mocorgás még nálam sincs legalább is észlelhető, mert a helyét változtatja azt látom a pocimon, de nem érzem, biztosan úszkál mert még van bőven helye,
majd ha szűkül akkor biztosan érezzük.
hát a mocorgást én is várom, pedig én ma vagyok 18+0.. remélem minden rendben van.. néha mintha éreznék vmit, de nem tudom, hogy ez az-e, amit kell éreznem...
nekem egyébként meg pont fordítva, szerintem az első három hónap volt lassú, most meg ha belegondolok szinte csak 2,5 hónapot dolgozom már...:-((
hát mi mindketten szeretünk vásárolni, úgyhogy nálunk ez szerencsére nem gond...
sőt a kaját is a férjem vásárolja, mivel ő ér haza hamarabb..
Nekem valahogy úgy tűnik, hogy annyira lassan telik az idő...
Még "csak" a 16. héten vagyunk, azaz 15 hét és pár nap.
Már alig várom a mocorgást, a következő mozit, azt, hogy lehessen tudni a nemét...
Olyan izgatott vagyok, néha hirtelen rámtör, hogy történjen már valami! :)
Létezik, hogy itt mi vagyunk a "legfiatalabbak"? (mármint a pocaklakó)
sziasztok! én mivel eléggé nagy súllyal kezdtem a terhességet már javában kismamagatyókat hordok, és tök kényelmesek! a pocakom már hamarabb jön be az ajtón, mint én, és még sehol sem tartok :) (majd rakok fel képet, ha kíváncsiak vagytok :) )
képzeljétek, a picur egyre aktívabban mocorog! most már nem csak akkor amikor nyugodtan fekszem, hanem most épp dolgozom, és most is :) bár ahhoz képest, hogy első gyermek eléggé korán kezdtem érezni (a 16.héten). sőt! én nem bírtam ellenállni, és a 16.héten (2nappal a mocorgásérzés előtt) megleptem Apát egy Babamozival. érdekes volt, bár úgy tűnt, mintha az ultrahangos néni eléggé kezdő lenne, úgyhogy pl. szívhangot nem is hallottunk, csak láttuk, hogy hogy ver. egyszer meg felkiáltott, hogy hopp, kisfiú... majd közölte, hogy háát, lehet, hogy mégsem... én meg megkérdeztem, hogy %-os arányban mit gondol, és erre azt mondta, hogy 60%-ra mondja, hogy fiú! még jó, hogy ha 10% a tévedési arány, akkor jól állunk :)
és tényleg igaz, hogy ha egyszer elmész,akkor már alig bírod kivárni a következőt... legszívesebben minden nap bekukkantanék, hogy minden OK-e :)
Nálunk a vásárlás fordítva működik.
Én nagyon nem szeretek, pláne ha próbálgatni kell, elveszítem a türelmem. Nekem a férjem az, aki rángat, hogy gyere, menjünk, vegyünk neked valamit, hozza oda, hogy ezt próbáld fel, olyan kis cuki. Sőt, ha külföldre megy, mindig hoz nekem ruhát, és eddig mindig eltalálta a méretet :)
Na , velük vásárolni, nézelődni nem érdemes elmenni, esetleg a szám. tech. üzletben, meg a műszaki áruházakba....anniyra türelmetlenek!Majd nem tom, hogy áll a szájuk, ha a gyerekkel kell menni vásárolni??Levág 2 hisztit a gyerek, addig lehet apa legközelebb meggondolja a vásárlást!!
Biztos a szüleid is nagy-nagy örömmel fogadják a hírt!!
az AFP-d 1,19, ami jó, más mértékegységgel számítva 39,5
ülőmagasság 77mm (asszem)
tarkóredő: 1,5mm
a kockázat meg egyértelmű... érdekes, hogy a korral hogy nő a kockázat:-(( ez nekem majd a 2. babánál lesz érdekes... de az eredményed jó!!!!
Egyébként mi csak most fogjuk tudatni a külvilággal hogy babát várunk, mivel eddig én tartottam az erdményektől.Anyósomnak tegnap elmondta a férjem, meglepően jól fogadta a hírt mintha örült is volna neki, remélem nem színjátszotta meg magát, elég őszimtének tünt, de nála ezt soem lehet tudni olyan mint az időjárás.A szüleimnek ma megmondom és a melóhelyemen meg asszem a jövő héten, mert rohamosan nő a pocim is.Tegnap voltam fodrásznál és a fodrászom kapásból rákérdezett:-Hogy milyen jól nézel ki és hogy ki vagy mellesedve, nem vagy te állapotos?
Ő volt az első aki civilként észrevette.Úgy örült neki majd kicsattant, pedig még rokonok sem vagyunk, de jól esett.