Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 augusztusi babavárók fórum

2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)

2021. hajnalok (válaszként erre: 2012. - Molly001)
2008. márc. 6. 15:24
Szóval a tutit még te sem tudod, nekem is a horoszkópok ezt mutatták ki, meg mi is nagyon lányt szeretnénk mivel már van két fiam, azonban a Dunának én sem megyek de feldobva sem leszek vszínű, ha kis kukis lesz.
2020. hajnalok
2008. márc. 6. 15:21
Én Mohácson mivel ez az egy kórház van közel hozzánk , ha Pécset választanám akkor 60 km-t kellene utaznom a szüléshez, az első két fiamat is ott szültem, nem nagy eresztés a kórház ám a dokim is oda tartozik így egyértelmű, meg hát oda beérek 15 perc alatt .Nálam még az is előfordulhat hogy a férjem itthon sem lesz amikor rám jön a szülhetnék, majd hétvégére programozom magam .
2019. vikke (válaszként erre: 2017. - R75)
2008. márc. 6. 14:38
a neve dr. Kosztin Árpád. van egy dúla barátnőm, akihez járok kismamajógázni is, és ő ajánlotta. ma beszéltem vele először, nagyon aranyosnak tűnt. még csak most fogok időpontot kérni hozzá, de remélem minden OK lesz! ha nem, akkor majd jövök segítségért :)
2018. ani ani
2008. márc. 6. 14:22
Én péterffyben mert ott a dokim
2017. R75 (válaszként erre: 2014. - Vikke)
2008. márc. 6. 14:21
ki ő?? Én a Mészáros Lászlóhoz járok!
2016. Molly001
2008. márc. 6. 14:20

Igen:)

Valaki nem szül a Jánosba?

2015. ani ani (válaszként erre: 2009. - Molly001)
2008. márc. 6. 14:16

Dejódejó! :)

Akkor jövő hét AFP?

2014. vikke (válaszként erre: 2010. - R75)
2008. márc. 6. 14:15
én úgy tudom, hogy már igazából nincs olyan, hogy tartozás szerinti kórház (legalábbis nekem ezt mondta a háziorvosom), tehát mindenki megválaszthatja, hogy hol szeretne szülni, mehet a választott dokijával. egyébként úgy néz ki, hogy én is az istvánba megyek, most kaptam egy dokit, akit nagyon ajánlottak, és én sem odatartozom, mert eredetileg budakalászi vagyok
2013. kszilvi
2008. márc. 6. 14:14

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! Nem is tudtam mindent elolvasni:-( A fiam nagyon igényli, hogy vele legyek. Máskor inkább én is pihenek, vagy végzem a dolgom.

Örülök a jó vizsgálati eredményeknek!

Annak is, hogy egyre többeknél mocorog a pocaklakó:-) Én a fiamat 19 hetes korában éreztem először. Úgy tudom,hogy félidőben, 16-20 hetes kor között lehet megérezni. Szerintem függ a hasfal vastagságától is. Meg kell jegyezni a dátumot, amikor először mozgott, mert sokat számít a szülés időpontjának számításánál is.

Mi is volutn UH-on, még hétfőn.

Pocaklakó méretei: CRL: 56mm, BPD:23 mm. NT:2mm.

1 hónap alatt duplájára nőtt:-)Szépen mozgott. Majd másfél hónap múlva kell vissza mennünk, ha meglesz az AFP-eredménye.

Mindenkinek szép napsütéses napot kívánok!

Ha tudok, majd olvaslak titeket!

2012. Molly001
2008. márc. 6. 14:11

Minden féle kínai horoszkóp és amit múltkor mondtam nő is azt jósolta hogy lányunk lesz:)

Én nagyon lány párti vagyok, és pont tegnap kérdezte a férjem hogy én szőke kislányt várok és mi lesz ha vörös fiúnk lesz? (mert ő kicsinek olyan 4 éves korig vörös volt)

Persze nem fogok a Dunába ugrani ha fiú lesz.:)

2011. hajnalok (válaszként erre: 2009. - Molly001)
2008. márc. 6. 14:01

Molly honnan tudod hogy Tüncike ez olyan lányos , fantázia v. tudjátok már a nemét?Amúgy én is 16 hét.

Egyszer már írtam hogy szépek leszünk ahogy majd sorban húzunk szülni.Csajok tényleg mielőtt valaki elzúzna otthonról szülni majd azért hagyjatok egy üzit hogy:- csá sorstársak elmentem szülni, majd jövök, mégis aki marad tudja hogy mi van a másikkal és hogy kiért kell szorítani lélekben.

Most meg én húzok el mert a főnököm lebetegedett és el kell hoznom a céges autót holnapra, rettenetesen örülök ennek a hírnek bár még mindig jobb mintha itt fertőzne engem is az irodában.További szép napot mindenkinek!

2010. R75
2008. márc. 6. 13:57

lenne egy olyan kérdésem, hogy ti mindannyian ott fogtok szűlni, ahova be vagytok jelentve???

mert én Vácon lakom, de Zuglóba vagyok bejelentve (van ott egy lakásom), viszont azonkívül, hogy ott az Uzsoki kórház van, semmit nem tudok róla és annyira nem is érdekel.. én az Istvánban szeretnék szűlni, ahova a dokim tartozik...

ez így manapság lehetséges?? mondjuk holnap rákérdezek, de van még itt vki olyan, aki nem a lakhelyén szűl?

2009. Molly001
2008. márc. 6. 13:31
Ani, én is olyan idős terhes vagyok mint te:) 16. hétben vagyok már:)
2008. R75 (válaszként erre: 2005. - Vikke)
2008. márc. 6. 13:13

május 31ig dolgozom elvileg... remélem bírni is fogom, mert néha már most elveszítem a türelmem.. pedig még egyenlőre nincs is kit betanítanom:-)))

nálunk a kismamák általában 1,5-2hónappal szülés előtt vannak utoljára.. persze, ha vki veszélyeztetett az más..

2007. hajnalok (válaszként erre: 2005. - Vikke)
2008. márc. 6. 12:39
Nekem május végéig biztos mert akkor zárjuk az adóévet erdménykimutatás ,mérleg beszámolók , könyvvizsgálat egyebek...de vszínűbb hogy június vége, és utána meg ha kellek mert sajna csak egy nagyon kezdőt tudtam a helyemre találni.Elképzelhető hogy időnként még a baba mellett is "ügyeletben" kell lennem, ha elakad a gazdasági élet itt a cégnél.Többek közt ezt is próbáltuk anyósomnak tegnap ecsetelni hogy ha lehet számítanánk a segítségére ne idegen ember vigyázzon az unokájára esetenként, eddig pozitív a hozzáállása.Ám ha valami közbejön akkor borul az egész és akkor nemtom....
2006. hajnalok
2008. márc. 6. 12:32

Ja,mocorgás még nálam sincs legalább is észlelhető, mert a helyét változtatja azt látom a pocimon, de nem érzem, biztosan úszkál mert még van bőven helye,

majd ha szűkül akkor biztosan érezzük.

2005. vikke (válaszként erre: 2003. - R75)
2008. márc. 6. 12:32
Reni! Akkor ezek szerint te olyan május közepéig-végéig dolgozol? Ezt akartam is már kérdezni, hogy szerintetek mi az ideális? Mármint meddig ideális dolgozni?
2004. hajnalok
2008. márc. 6. 12:30
Tulajdonképpen a fele időn már szinte túl is vagyunk, mert már mindenki majdnem 16 hetes tehát 4 hónapos, tehát 2 hét múlva 4,5 hó x2=9 hó, na ezt jól levezettem mi,a lényeg-lényeg hogy így útólag viszagondolva gyorsan eltelt ez az első időszak, lehet hogy majd a nyár lassabban telik.Sztem. a kánikulában én leköltözöm a nappaliba mert olyankor a padlástér kibírhatatlan, és klímánk meg nincs csak ventillátorok, meg amúgy is nem bírom a klímát még az autóban is zavar nagyon bedugul az orrom tőle.
2003. R75 (válaszként erre: 2001. - Ani ani)
2008. márc. 6. 12:19

hát a mocorgást én is várom, pedig én ma vagyok 18+0.. remélem minden rendben van.. néha mintha éreznék vmit, de nem tudom, hogy ez az-e, amit kell éreznem...

nekem egyébként meg pont fordítva, szerintem az első három hónap volt lassú, most meg ha belegondolok szinte csak 2,5 hónapot dolgozom már...:-((

2002. R75 (válaszként erre: 1999. - Ani ani)
2008. márc. 6. 12:17

hát mi mindketten szeretünk vásárolni, úgyhogy nálunk ez szerencsére nem gond...

sőt a kaját is a férjem vásárolja, mivel ő ér haza hamarabb..

2001. ani ani
2008. márc. 6. 12:15

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy annyira lassan telik az idő...

Még "csak" a 16. héten vagyunk, azaz 15 hét és pár nap.

Már alig várom a mocorgást, a következő mozit, azt, hogy lehessen tudni a nemét...

Olyan izgatott vagyok, néha hirtelen rámtör, hogy történjen már valami! :)

Létezik, hogy itt mi vagyunk a "legfiatalabbak"? (mármint a pocaklakó)

2000. vikke
2008. márc. 6. 12:00

sziasztok! én mivel eléggé nagy súllyal kezdtem a terhességet már javában kismamagatyókat hordok, és tök kényelmesek! a pocakom már hamarabb jön be az ajtón, mint én, és még sehol sem tartok :) (majd rakok fel képet, ha kíváncsiak vagytok :) )

képzeljétek, a picur egyre aktívabban mocorog! most már nem csak akkor amikor nyugodtan fekszem, hanem most épp dolgozom, és most is :) bár ahhoz képest, hogy első gyermek eléggé korán kezdtem érezni (a 16.héten). sőt! én nem bírtam ellenállni, és a 16.héten (2nappal a mocorgásérzés előtt) megleptem Apát egy Babamozival. érdekes volt, bár úgy tűnt, mintha az ultrahangos néni eléggé kezdő lenne, úgyhogy pl. szívhangot nem is hallottunk, csak láttuk, hogy hogy ver. egyszer meg felkiáltott, hogy hopp, kisfiú... majd közölte, hogy háát, lehet, hogy mégsem... én meg megkérdeztem, hogy %-os arányban mit gondol, és erre azt mondta, hogy 60%-ra mondja, hogy fiú! még jó, hogy ha 10% a tévedési arány, akkor jól állunk :)

és tényleg igaz, hogy ha egyszer elmész,akkor már alig bírod kivárni a következőt... legszívesebben minden nap bekukkantanék, hogy minden OK-e :)

1999. ani ani
2008. márc. 6. 11:36

Nálunk a vásárlás fordítva működik.

Én nagyon nem szeretek, pláne ha próbálgatni kell, elveszítem a türelmem. Nekem a férjem az, aki rángat, hogy gyere, menjünk, vegyünk neked valamit, hozza oda, hogy ezt próbáld fel, olyan kis cuki. Sőt, ha külföldre megy, mindig hoz nekem ruhát, és eddig mindig eltalálta a méretet :)

1998. 30-as (válaszként erre: 1997. - Hajnalok)
2008. márc. 6. 11:30

Na , velük vásárolni, nézelődni nem érdemes elmenni, esetleg a szám. tech. üzletben, meg a műszaki áruházakba....anniyra türelmetlenek!Majd nem tom, hogy áll a szájuk, ha a gyerekkel kell menni vásárolni??Levág 2 hisztit a gyerek, addig lehet apa legközelebb meggondolja a vásárlást!!

Biztos a szüleid is nagy-nagy örömmel fogadják a hírt!!

1997. hajnalok (válaszként erre: 1994. - R75)
2008. márc. 6. 10:21
Amúgy imádok fehérneműt nézegetni és vásárolni ez az egyik gyengém, apa már nem annyira.
1996. hajnalok (válaszként erre: 1993. - Viki021)
2008. márc. 6. 10:20
Remélem, bár hidegen hagy valójában a dolog lényegi része a mi szűk családunkban dőlt el.Biztos lesz majd fontoskodó aki aggódik majd hogy ki neveli fel, hiszen mi 60 évesek leszünk amikor a gyerek 20, ám az is igaz hogy ha velünk történne valami ami miatt nem tudnánk róla gondoskodni, biztos vagyok benne hogy az akkorra már felnőtt fiaim, hiszen a nagyfiam 20 év múlva 40 lesz a kicsi pedig 37, nem hagynák magára a testvérüket.Anyagilag jelenleg biztosan állunk, mármint nem vagyunk gazdag emberek, azonban nincsenek hosszú lejáratú hiteleink ami esetleg húzzná az ember vállát, majd beosszuk amink van.Már beszéltünk otthon erről a fiúkkal is hogy mindenkinek egy kicsit majd le kell mondani valamiről , hiszen mégis csak egy fővel többen leszünk ugyanarra a költségvetésre.
1995. R75 (válaszként erre: 1986. - Hajnalok)
2008. márc. 6. 10:17

az AFP-d 1,19, ami jó, más mértékegységgel számítva 39,5

ülőmagasság 77mm (asszem)

tarkóredő: 1,5mm

a kockázat meg egyértelmű... érdekes, hogy a korral hogy nő a kockázat:-(( ez nekem majd a 2. babánál lesz érdekes... de az eredményed jó!!!!

1994. R75 (válaszként erre: 1985. - Hajnalok)
2008. márc. 6. 10:15
köszi a sok tippet! akkor majd megyek bugyitúrára:-))))
1993. viki021 (válaszként erre: 1992. - Hajnalok)
2008. márc. 6. 09:56
Szorítok.Kiváncsi vagyok mit fog a családod szólni.De biztos örülnek neki:)))
1992. hajnalok
2008. márc. 6. 09:51

Egyébként mi csak most fogjuk tudatni a külvilággal hogy babát várunk, mivel eddig én tartottam az erdményektől.Anyósomnak tegnap elmondta a férjem, meglepően jól fogadta a hírt mintha örült is volna neki, remélem nem színjátszotta meg magát, elég őszimtének tünt, de nála ezt soem lehet tudni olyan mint az időjárás.A szüleimnek ma megmondom és a melóhelyemen meg asszem a jövő héten, mert rohamosan nő a pocim is.Tegnap voltam fodrásznál és a fodrászom kapásból rákérdezett:-Hogy milyen jól nézel ki és hogy ki vagy mellesedve, nem vagy te állapotos?

Ő volt az első aki civilként észrevette.Úgy örült neki majd kicsattant, pedig még rokonok sem vagyunk, de jól esett.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook