2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Szia!
Nálunk a terheléses cukor vizsgálat még aznap megvan du-án. Nem tudom máshol mikorra készül el.
Nekem a 26. hét körül majd a második ilyen terheléses lesz.
Aranyos ez a külön "titokszekrény":))
És a szülést hogyan tervezed? Mármint lesz különbség az általánoshoz képest attól, hogy a dokid spirituális felfogású stb?
A mellnövekedésen én nagyon meglepődtem, azt hittem csak a végefelé lesz látványos változás, ehhez képest nekem is eggyel nagyobb kosár kell szűk 2 hónapja, és azt olvastam még nincs vége...
Miccer: én kb havonta járok a dokihoz, nem is bánom, mert félek, hogy az ülőmunka vagy bármi nem tesz jót a méhszájamnak és így legalább rendszeresen ellenőrzi:) A hetek alatt felmerült kérdésekről nem is beszélve, már arra gondoltam, listázom őket, mert felét elfelejtem mikor ott ülök:))
Nem a dúla és a szülésznő két külön dolog.
A szülésznő = eü-i szakember, a kórházban dolgozik, és deréktól lefelé vesz részt a szülésben, tulajdonképpen csak a testeddel foglalkozik. Persze ettől még nagyon fontos az ő személye is. Jó előre választani, mégiscsak életed egyik legfontosabb eseményében vesz részt.
A dúla = asszonytársi segítő (lehet barátnő, testvér, vagy az édesanyád) ő azért van ott, hogy a lelkedet ápolja, deréktól fölfelé foglalkozik veled. (zene / masszázs / gyertya / homeopátiás szerek)
A dúla díja fix: 30, 000 Ft, viszont ebben többszöri szülés előtti és!!! utáni találkozás, szoptatási tanácsadás (akár otthon nálad megtanít fejni) és telefon van benne. És ő tuttira rá fog érni, amikor szülsz.
Nézzétek meg a honlapot, én innen választottam dúlát:
www.module.hu
Köszi a válaszokat:)
Azt még nem tudtam eldönteni, legyen-e fogadott szülésznőm. Egyelőre azzal sem vagyok tisztában, hogy milyen előnyei vannak pontosan, arról pedig pláne, hogy nekik mennyi pénzt kell/illik adni. A dokinál próbáltunk puhatolózni, van-e valaki akivel szívesen dolgozik, azt mondta, korai még, majd később térjünk vissza rá (mostanában került vissza a régi kórházába).
Tudjuk, hogy rózsaszín babára vágysz... :)
Apropó, mikor lesz tutti, hogy puncus-e?
Tudod, én is beszélgetek vele, én igazából csak azért kételkedtem, mert én úgy gondolom, hogy a szellemével beszélgetek, ő itt van körülöttem (már régebb óta, minthogy megfogant) és néha még visszajár az égiekhez, a fizikai teste növekszik bennem (ezt gondoltam néha, hogy mégzem... amikor nem volt pocim) és a lélek majd akkor költözik bele, amikor kibújik, felsír és az első léle(K)gzetet veszi.
:_)))) a múltkor én is ezt csináltam:-))))
ezért ma tornázom este:-)))
Sziasztok!
Én nem magánba járok az orvosomhoz, és eddig kétszer voltam nála és ktszer beszéltem vele telfonon. Nekem ez olyan furcsa, hogy titeket folyton berángatnk. Nem csak a pénz miatt? Vagy ennyiért kaptok valami extrát is?
Mi sem sietjük el a bababútorok vásárlását, teintve, hogy 2 hét múlva költözünk nem is lenne értelme. Eddig összesen egy pár örökölt ruhácska van, de csak 2-3 újszülött méretű. Plusz a szopipárna, de azt én használom egyelőre :)
a fogadott szülésznő az egyenlő a dúlával? mert úgy néz ki, hogy nekem dúlám lesz (aki egyébként gyermekkori barátnőm)...
ja, és a doki azt mondta, hogy bár még nem tudja mikor megy szabira, de ha netán pont akkor nem lenne itthon, amikor szülök, akkor van egy másik doki, akivel egymás betegeit átveszik ilyenkor, és akkor ő lesz bent... hát, kíváncsi vagyok!!!
Ne aggódj, én még nem vettem SEMMIT!!!
(talán babonábol - arra fogom, de inkább lustaság)
Az egyik barátnőmtől kaptunk egy plüss oroszlános csörgőt, merthogy oroszlán baby lesz.
Ennyi!
Bár Anyukám a múltkor lebukott (a húgom mondta...) hogy csinált valami külön szekrényt az én régi szobámban és oda gyűjti a baby holmit
Köszi! :)
Cickók is nőttek, B-ről C kosárra (apa legnagyobb örömére)
Az egyik kollégám (akkor még nem volt publikus a baby) meg is kérdezte, hogy megcsináltattam a melleimet...
Ha megnézed az enyémet az sem sokkal nagyobb, de a dokim mindig azt mondja hogy a baba mérete a korának megfelelő így ez megnyugtat, ellentetben veled én már 7 kg-t híztam,abból sztem 4 kg a melleim, óriásiak lettek az első két gyermekemnél csak a végén emlékszem hogy megnőttek de még akkor sem voltak ekkorák, végig a normál melltartóimat hordtam csak szoptatásnál vettem másikat. Most meg már vagy két hónapja nem tudom hordani a régieket.
De én biztos vagyok benne hogy lakik itt bennt valaki mert mindennap jelez kifelé de nagyon finoman semmi durva mozdulat olyan kis "nőiesen".
Sziasztok!
"Hála" a kétféle sztrájknak, ma nem dolgozok. Csak azért nem boldogít a dolog mert meglesz ennek a böjtje holnaptól túlóra téren:(
Az alvással nekem is egyre több gondom van, bár nem fáj az oldalfekvéstől a pocak, inkább picúr fészkelődik folyamatosan ha nem úgy van a lábam ahogy neki is jó...:) Én is sokat alszok hanyatt, de eddig csak a derekam fájdult bele, úgy gondolom ha a babónak nem jó, azt úgyis jelzi.
Ma én is készültem védőnőhöz, de a mai éjszaka olyan rossz volt, hogy képtelen voltam felkelni és csak 1 órát rendelt. De így legalább nagyjából kialudtam magam. Eddig becsületesen mentem havonta, ahogy kérte, csak kibírja, hogy most "kések".
Ilyen párnára én is elkezdek vadászni, nagyon jól hangzik és később is biztos nagyon hasznos lesz!
Cukorterheléses labor nekem is a 26.hét körül lesz, de nem a zsömlés, hanem a szirupos változat, biztos ami biztos alapon...Előre félek hogy fogom bírni éhgyomorra azt a förtelmet, remélem tudok kísérőt szervezni magamnak. Úgy tudom eredmény azonnal van, legalábbis azt mondták nálunk helyben mérik olyan kis kütyüvel, a 2 vérvétel mellett is.
Úgy látom babaholmi ügyben én vagyok a legjobban lemaradva, ruhafélét még egyáltalán nem vettem, bútor és egyebek is még csak a barátoknál vannak, a szükséges dolgok nagy részét szerencsére alig használtan megkapjuk:) Ja egy dolog már nálunk van, 1-2 éve kaptunk egy csodaszép bölcsőt:) Belevaló szivacs és ilyesmi viszont nincs hozzá, ezt is bababoltban érdemes keresni vagy inkább a bútorosoknál?
nekem fogadott szülésznőm lesz, úgyhogy én annak fizetek, + ha odaér a dokim és pont nem lesz szabin, akkor annak...
de amúgy ha nem lenne szülésznőm, hanem csak beesnék vkihez, akkor annak fizetnék... viszont az sem tutti biztos, hogy magára a szülésre odaérne a nődokim, főleg, ha éppen rendelési idő van és dugó és stb..... sok ilyet hallottam már, hogy a doki nem ér oda a szülésre..:-))
Szia!
Voltál uh-n?Megtudtátok hogy milyen nemű babót hoz a gólya?