2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Hajnalok!!
Remélem te tudsz nekem segíteni.
A kérdésem az lenne hogy a főállású anyaságnál figyelembe veszik e a legnagyobb gyerek korát.Azt tudom hogy a pici 8 éves koráig itthon lehetek de mi újság a nagyokkal?Hallottam már 14 évet is meg 18 évet is.
Várom válaszodat ha tudod.
Ezekbe hét számolásokba én is mindig belezavarodok.
Időnként nemtom. hogy hány hetes vagyok....
Igen Reni, akkor pénteken kezdjük!!
Hogy elröpült az idő!!
Amúgy jól látom, hogy majdnem mindenki dolgozik még?
Én jól megszivattam magam, mert téves infóim voltak a táppénzel kapcsolatosan.Azt hittem, hogy a bruttóm 70 %-át meg fogom kapni, tehát a benzinköltséget leszámítva ugyanannyit mint azelőtt.De NEEEM.Levonják belőle még az SZJA-t /remélem jól írom/ ami még a megmaradt 70 % -18%.
Szemetek....
Halihó,
Röhej ez a számolás mert van egy barátnőm aki amint betöltötte a 24. hetet tehát a 6. hónapot ő már azt mondta mindenkinek, hogy a 7. hónapban van...na ez már hülyeség!!!
Viszont a hetekben egészen más a felálás, én szombaton töltöm a 26. hetet tehát most 25 hetesen és 3 naposan én 25 hetesnek vallom magam, viszont a babszoba.hu-n már 26 hetesnek ír olyan szinten halad előre, hogy amikor én még csak 1 nappal töltöttem be a 26-ot ő már 27-nek jegyez :o)
A 3. trimeszter pedig a 28. héttől kezdődik, tehát a 7. hónaptól.Legalábbis én úgy tudom...
tehát ha ma vagy 26+4 hetes, akkor a 27. héten vagy, igaz?
De jó...
iszonyat halad az idő... Hogy drukkolunk anno a 12. hét beköszöntének...
A harmadik trimeszterről én is mindenhol mást olvasok!Az egyik a 27. a másik a 29.-ik héttől írja!
Hajnalok!!
Szép a pocód! Milyen sokat nőtt!!!
Ez a számolósdi nálam is totál homály.
Mert ha az órát veszed alapul, akkor pl hat óra öt perckor már a hetedik órában járunk...
Ez a 3. trimeszter is zavaró, mert mindenhol mást olvasok, 25-27-28...
És nem értem, hogy jön ki a 40 hét, a 9 hónap, milyen hónap, ha holdhónap, akkor 9*4= 36 hét, plusz 2 hét a mensitől számolva a fogantatásig, szóval hol van még 2 hét...
Szia!
Szerintem a 24.hétben vagy:) Igazából úgy logikáztam, hogy 12 nap van a kiírásaink között, és nekem azt írja most, hogy a 25.hét 6. napján tartok, tehát holnap töltöm a 25 hetet és lépek be majd a 26-dikba. Így a kb két hét különbség úgy adódik ki, ha te meg a 24-dikben vagy még:)) Na ezt jól megbonyolítottam...
Egyébként én is épp ezeken gondolkodtam a napokban, hogy akkor most hol is tartok pontosan?!:)
Sziasztok!
Egy igen buta kérdésem lenne.
Ha tegnap voltam 24 hetes a vonalzó szerint, az azt jelenti, hogy ez a hét a 25. hét, vagy azt, hogy ez a 24. hét?
Köszi...
Csak mindig belezavarodok.
És mikor kezdődik a 3. trimeszter?
nálam ugyanez a helyzet, mint nálad... szerintem túl sokat nem tudunk ellene tenni...
külsőleg nem látható a hízásom, mivel jók rám a régi gatyáim is, viszont kilóra mégis 10kiló... a szervezetem vízzel táplálkozik:-))))
én már nem parázom amúgy... bólogatok és megpróbálom betartani, amit mondanak...
Hihetetlen, hogy a szervezet micsoda raktározásba kezd.Nekem a kilóimmal van problémám, van, hogy 1 hét alatt mozog 2 kg-t le fel.
Nem tud valaki valami jó, betartható diétát?
Hozzáteszem , csak rozskenyeret eszek, 1000éve nem eszek cukrot, a fagyiról nem vagyok képes lemondani, de a Lidl-be lehet kapni energiaszegény linessa jégkrémet az is fincsi :o)
Már utálom néha magam hallgatni amikor rámjön, a "túl sokat híztam para".
Sziasztok !Van pár cuccom eladó az adatlapomon akit érdekel irjon üzit!
Jó babázást,babavárást!
most 2-3napig kevesebbet kell innom, amit megittam eddig, amit megkívánok kb. a felét kell most inni, és azt mondta a doki, hogy ennyi nap alatt ki fog jönni a víz belőlem és egy hét alatt le kell jönnie 2kilónak... + tartsam be a só és fűszerszegény kaját...
nem kifejezetten arra gondolt, hogy ne egyek semmit...
Köszi, mégis valahogy olyan krumpliszsák érzésem van időnként, bizonyára azért mert alapból a kis súlyhoz vagyok szokva.
A blúz C & A apa találta durván 2.500,- kemény forintért, nekem az elején annyira nem is tetszett mert nem nagyon szeretem a feketét, azonban mivel olyan sok nem volt amiből válaszhatok így megvettük, most már megbarátkoztam vele, mivel alkalmi cuccoshoz is illik meg farmerhoz is fel lehet húzni, így talán jobb a kihasználhatósága.
Szia Hajnal,
Te mit szedsz amióta dobtad az elevitet?
Én csak Cvitamint + magne b6-ot.De lehet, hogy el kellene kezdenem a calciumot is meg mondjuk a folsav kell még ilyenkor?
Jó reggelt mindenkinek!
Hát, az esőmentesség nálunk nem jött össze...
Egyre kíváncsibb vagyok, mint mond majd a védőnőm ha megmér. Tegnap már felhívott a drága, hogy minden oké? Jól esett, hogy így számon tartja a dolgokat, igaz, kicsi falu vagyunk, nincs olyan nehéz dolga:) Szóval kb 2 hónapja nem jártam nála, úgyhogy tényleg "saras vagyok"... Mondtam, hogy nemsokára lesz cukorterhelésem, azzal majd megyek:) Ha páromnak sikerül ma elintéznie a beutalómat, akkor szerintem már holnap el is intézem, mert rájöttem, hogy ha péntekre hagyom, akkor min.4 napot várni kell az eredményre és azt nem szeretném.
Nah, ugrok egy fejest a melóba, szép napot nektek, majd jövögetek időnként.
Hajnalok, nagyon szépen kigömbölyödtetek!:)) Jó az a blúz is nagyon:)