Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 augusztusi babavárók fórum

2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)

7541. Krisztina13 (válaszként erre: 7540. - Zsugabubus007)
2008. jún. 24. 14:59

Hát én ezt jól megoldottam (mármint a hazahozós cuccot)

Vettem az Oysho-ban (talán emlékszel, már írtam erről a boltról a Reninek)

fehér Hello Kittys pólóruhát (0-3 hónapos méretben) hozzá-való bugyival (mégse lógjon ki a pelus) és kis zoknival. Minden fehér a Kitty pedig ezüst és fekete.

És ami a csúcs, hogy ugyanilyen pólót vettem hozzá magamnak is, én azt veszem fel egy fehér lennadrággal.

Lehet, hogy hülye vagyok, de nekem ez a kivonulós design tetszik... :)

2008. jún. 24. 14:52

hello lányok!

Ma megismerkedtem a leendő doktornéninkkel.Nagyon szimpatikus hölgy, oda is adta a recepteket, amiket majd ki kell válltani, ha megszületik a babó.És ami Nekem fontos - bár ne legyen rá szükség sokszor- hogy homeopátia párti a doktornéni!

Kriszta!

Amit a két csomagról írtál azt én is maximálisan így gondolom.Egy idő múlva már én sem indulok el vészcsomag nélkül.

Még annyi jutott eszembe, hogy a babának is két hazahozós kollekciót állítok össze, mert mi van ha nagy lesz neki az 56-os, vagy kicsi az 50-es?

7539. hajnalok (válaszként erre: 7537. - Krisztina13)
2008. jún. 24. 14:50
Te, én is utoljára 16 és 18 hetesen voltam vérvételen.A dokimhoz pedig szintén havonta járok , és néha voltam védőnőnél aki mért és pisit nézett, a tanácsadóba azért kell mennem hogy megírja a papírjaimat és bevezessenek a naplóba valami kötelező analítika miatt.
7538. hajnalok (válaszként erre: 7531. - Ágica 84)
2008. jún. 24. 14:45

Ez szép igazán, nekem is fiút "jósolt " az orvosom,

nagy bajban voltam a névvválasztással, mert a második fiam születésekor kifújt nálam a lista.Aztán

Gergő fiam kitalálta a Milán-t, és mostanában nekem kezd tetszeni a Deniel,úgy néz ki hogy apának is bejön mindkettő még nincs végleges döntés, ha hirtelen szülnöm kellene akkor nehéz helyzetben lennék mivel ott két nevet meg kell adni egy lányt és egy fiút.

7537. Krisztina13 (válaszként erre: 7533. - Hajnalok)
2008. jún. 24. 14:41

Kezdek aggódni! (pedig ugye itt én vagyok az aggódás-ellenes-illetékes elvtársnő...:))

De én továbbra sem járok semmi extra tanácsadóba / laborba / védőnő se mondta, hogy menjek... dokimhoz havi 1x, összesen volt 3 vérvételem, 2 vizelet, és ennyi!

Remélem, jól vagyok... :)

7536. hajnalok (válaszként erre: 7529. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:40
Jó lesz minden nyugi, evvel azt mondom hogy ha szülni kell akkor mész szülni ha az a jó, és akkor te leszel az első köztünk aki megláthatja a kis csodáT!!!!!Nézd a dolgok jó oldalát, tulajdonképpen lelkileg testileg fel vagy készülve a szülésre ez a lényeg, úgy hogy minden rendben lesz!!!!
7535. Krisztina13 (válaszként erre: 7532. - Hajnalok)
2008. jún. 24. 14:39
Az én keresztfiamnak olyan pici volt a szája, hogy folyton kiejtette a cumit... :) amíg nem jött rá a technikára a papája és a maája felváltva tartották a szájában, mert ha kiesett, akkor azért sírt a kis kutyus... :)
7534. Krisztina13 (válaszként erre: 7529. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:38

Ne aggódj!

Minden rendben lesz!

Drukkolunk nagyon!

Ettél eleget?

Ugye pihentél...?!

Ha befektetnek, akkor sincs semmi gond, arra gondolj, hogy minden Bálintka és a Te érdekedben történik. Bízz a dokidban, és önmagatokban is!!!

7533. hajnalok (válaszként erre: 7523. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:36
Én tanácsadóba megyek és laborba, majd gondolatban sajnáljuk egymást :):)
7532. hajnalok (válaszként erre: 7522. - Krisztina13)
2008. jún. 24. 14:34
Na ja, ha elfogadja a cumit a drága kis lelkem, mivel Gergőkém sajna nem fogadta el a cumit, pedig próbálkoztunk vele elég sokat még újszülött korában , a cumi általában valahol a feje mellett volt vagy a fülecskéje mögé akadva, és az öklét vagy az ujját szopizta általában úgy hogy vizgangzott tőle az egész szoba.Hét éves koráig dudizott az ujjával, ha tiltottuk akkor elbújt és úgy , így nem tiltottuk amikor isibe ment akkor leszokott magától róla, de a fogain nyomot hagyott az is igaz.
7531. Ágica 84 (válaszként erre: 7517. - Hajnalok)
2008. jún. 24. 14:33

Köszi :)

Ármin lesz a neve

7530. Studio64 (válaszként erre: 7529. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:30
Beavattok?
7529. 30-as (válaszként erre: 7528. - Krisztina13)
2008. jún. 24. 14:29

Hogy milyen jó a memóriád!!

Igen, holnap dől el, hogyan tovább!!

Előre nem akarom felhergelni magam....de lehet minden jól alakul...holnap ilyenkor okosabbak leszünk!!!!!!!

7528. Krisztina13 (válaszként erre: 7523. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:24

Holnap dől el, hogy meddig maradhat a baba a pocidban?

Vagy valami más vizsgálatra mész?

7527. 30-as (válaszként erre: 7524. - R75)
2008. jún. 24. 14:24
Én is, hogy Neked majd mit fog mondani, majd én is gondolok Rád!Nekem is fél 10-re kell mennem!
7526. Studio64 (válaszként erre: 7510. - R75)
2008. jún. 24. 14:23

Basszus nekem csak a 4D-n mondták meg a babóka méreteit súlyra hosszra.

Van fogadott orvosom, de a kórházba járok be hozzá ott adom neki a borítékot....ott meg ezek a gagyi szarok vannak.

Utolós infóm a piciről 28 hetesen:41cm, 1160g

Nagyon kiváncsi lennék, hogy most hol tartunk :o)

Lehet, hogy csak ő hízik és nem is én :o))

7525. Studio64
2008. jún. 24. 14:20
Most szembesülök azzal, hogy mennyi kis ruhácskát halmoztam fel...hihetetlen,hogy emnnyit kell vasalni...
7524. R75 (válaszként erre: 7523. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:20

én nem szeretem... akkor inkább a cumi:-))

én is holnap megyek fél 10körül védőnőhöz... kiváncsi vagyok, hogy mit mér...

majd nagyon szoritok a doki miatt!!!

7523. 30-as (válaszként erre: 7521. - R75)
2008. jún. 24. 14:18

Pedig milyen édesek, amikor az ujjukat szívják!!!

Jaj, csajok!!

Holnap megyek uh-ra, a dokimhoz, meg a védőnőhöz!!!

Jó kis délelőtt lesz asszem, ebben a melegben, mindenki tök ingerült lesz)))

7522. Krisztina13 (válaszként erre: 7520. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:17

A cumiról én azt gondolom, hogy a babák az első évben a pszichés fejlődés orális szakaszában vannak - vagyis a száj körüli örömöket keresik, ez így is van rendjén.

Ezért ha nem adunk cumit, akkor előbb-utóbb megtalálja a kis kezét/ujját, és az sokkal rosszabb:

-feláztatja a bőrét/körmét

-eldeformálja a fogát (én már csak tudom, az ujjszopás miatt volt 2 évig fogszabályzóm)

-nehezebb leszoktatni

Szóval én maradok a cuminál, főleg, hogy mostmár vannak fogszabályozós cumik is.

7521. R75 (válaszként erre: 7520. - 30-as)
2008. jún. 24. 14:15

én ma ráültem a hőmérőre, és eltört:-)))) úgyhogy nem tudok helyzetjelentést adni fok ügyben! Már ki is takaritottam, most majd kicsit vasalni fogok..

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy a babaápolási szereket a gyerekorvostól kapom, mármint ő irja fel!

Cumit még én sem tudom... majd meglátom, hogy mennyire kell neki... én sem vagyok annyira hive, viszont azt sem szeretném, ha az ujját szopná..

7520. 30-as (válaszként erre: 7515. - Krisztina13)
2008. jún. 24. 14:10

Krisztina!!

Hasonlóan gondolom én is, a babaápolást, nálunk is a doki írja fel a krémeket, mindent ami kell, receptre a patikából lesz, én nem is vettem semmi fürdetőszert! A mosópor is a miénkkel lesz, annyi különbséggel, hogy többször fogjuk öblíteni!Sőt, most olvastam valahol, fürdetni is elég heti 2 alkalommal, eleinte elég, ha vattával törölgetjük meg a kis bőrét!/ persze vizesen/

A cumiról még nincsen kialakult elképzelésem, de lehet jobb is lenne, ha nem szokna rá!!

CSajok!!!Nálunk 29.5 fok van!!

Ki hogy vészeli ezt a hőséget át???

7519. hajnalok (válaszként erre: 7516. - R75)
2008. jún. 24. 13:54
Dehogy is itt ahol dolgozom rajtam kívül van még vagy 38 nő fiatalabb -idősebb, akik közül csak én vagyok terhes, és a többi is olyan kába ettől a melegtől , hogy mindent elfelejtenek, én legalább is evvel vígasztalom magam, mert nála is jelentkeznek ezek a tünetek.
7518. hajnalok (válaszként erre: 7515. - Krisztina13)
2008. jún. 24. 13:37
Ezeket én is így gondoltam, a fiaimat egy hónapig anno enyhe kamillás vízben fördettem semmi kémiai vegyi hókuszpókusz,a pelenkából szétvágok egyet kisebb darabokra beszegetem, és avval fogom a popsiját letörölgetni tiszta vízzel ha kakós lesz, az én fiaim elég érzékeny bőrűek voltak így próbáltam őket megkímélni minden egyéb külső nem természetes hatástól.
7517. hajnalok (válaszként erre: 7513. - Ágica 84)
2008. jún. 24. 13:31
Szia!Aggódtunk érted de látom a képeidről hogy jól vagytok,tényleg nagyon szép a kisfiacskád, valamint te is jól nézel ki.Mi lesz a neve a babódnak?
7516. R75 (válaszként erre: 7512. - Krisztina13)
2008. jún. 24. 13:24
a mosóport elfelejtettem megkérdezni + az öblitőt... asszem terhességi amnéziám van:-))
2008. jún. 24. 13:19

Utána néztem / kérdeztem egy-két dolognak, gondoltam megosztom veletek. (bocs, ha valakinek ez már megvan, vagy egyértelmű...)

Babaápolás:

eleinte mindenből az a legjobb, amit a gyerekorvos felír, de azt se kell túlzásba vinni, a baba nem úgy koszolódik, mint mi.

Testápolóhoz ne szoktassuk, nem szárad ki a bőre, viszont amit érdemes megtanulni a fürcsi utánra a babamasszázs: extraszűz olivaolajjal.

Mosószerhez legjobb, ha ahhoz szoktatjuk, amit amúgy is használunk, mert úgyis azt érzi rajtunk, ha betesszük a nagy ágyba, az ágyneműn...stb.

Olajos popsitörlőkendővel pedig különösen vigyázni kell, mert azzal igazából csak maszírozzuk a szart (bocsánat!), szóval otthon a legjobb lezuhanyozni a kis posiját, nem törölgetni a kendővel.

Cumi (etető / játszó) szinte mindegy milyen, (mondjuk én fogszabályzósat fogok venni) csak az a lényeg, ha egyszer valamilyet veszünk, akkor onnantól kezdve csak olyat fogad el.

2008. jún. 24. 13:10

Kórházi csomag témához:

(nem találtam ugyan fel a spanyol viaszt, de van egy jó ötletem)

2 csomagot csinálok:

-kis csomag: szülés előtti cuccok + szüléshez cuccok

(ezt beteszem a kocsimba, vagy oda ahol éppen vagyok, ha rohanni kell, nálam legyen)

-nagy csomag: szülés utáni napokra + babacuccok (ezt majd Apuci hozza be utánunk akár már a szülés közben is)

remélem, segítettem valakinek...

7513. Ágica 84
2008. jún. 24. 13:07

Sziasztok lányok!

Rég írtam már, de próbáltam nyomon követni a hétköznapjaitokat.

Mi jól vagyunk, csak nagyon meleg van. Jövő héten megyek az NST-re, a pici már 2 és fél kg ha nem több már :)

2008. jún. 24. 13:05

Szia Reni!

Vannak híredid a csajoktól?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook