2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Szia!
Mi a héten kezdtük a sétákat, az első igen rövid volt (szándékosan, hogy szokja), és igen, érdemes evés után vinni, úgy szépen elalszik a friss levegőn:) Amikor kellett a plusz réteg a sétához, akkor én úgy oldottam meg az öltözést, hogy rajta hagytam a ruhákat (kivéve a sapit) és vékonyabb takarót tettem rá idebenn, ébredés után vetkőztünk.
Szia,
köszi a hírt, szurkolunk ezerrel!
Szia!
Köszi az infót és megy a nagy szorítás Vikinek!!!
Várjuk a tövábbi híreket!
Sziasztok!
Én viki021 barátnője vagyok. Viki bent van a szülőszobán, az orvos azt mondta, hogy ma baba lesz.
Ha megszületett a bébi majd még jelentkezem.
Fürdetés:
Igazi pasi, amig a kukiját mosogatom, locsolgatom tök csendben van, szeret fürdeni.Akkor jön egy kis sírás, ha kivesszük :((
Gátseb:
Tegnap már tudtam ülni viszonylag kényelmesen.
Elötte nagyon éreztem, hogy húzódik össze.
KÉRDÉSEM!!!Akik már voltak sétálni!!
Hogyan, mikor....?Szopi után? És ha vége nem ébred fel vetkőztetéskor?
Írjatok Nekem egy menetrendet légyszi, hogy kinél hogyan történik!!!!Köszi!!
Sziasztok!
A kontrollvizsgálatról ezt írja az egyik könyvem:
megmérik az anya vérnyomását, súlyt, megnézik a vizeletét. Megvizsgálják a mellét és a hasát, a varratokat. Belső vizsgálatot végeznek, hogy megállapítsák a méh méretét és helyzetét, esetleg hüvelykenetet is vesznek. Megbeszélik a fogamzásgátlást.
Ezek közül a méh belső vizsgálata ami elgondolkodtatott, ha olyan, mint ami közvetlen szülés után volt, akkor ajjajj... De igaz ami igaz, szülés közben sokszor rosszabbakat is átvészeltünk. Utólag is áldom az eszem, hogy előre megkérdeztem a dokimat, miért kellenek a fájás közbeni vizsgálatok, ha nem ismerem az értelmét szerintem elküldtem volna mindenkit jó messzire...
Lányok, ezek a babák szerintem összebeszéltek, nyugis napokon Gergőnél is kb ilyen az ébrenlét ideje éjjel:)
Nem tudom írtam-e már, fürdésnél próbáltátok úgy, hogy egy textilpelust tesztek a baba alá még szárazon és úgy teszitek vízbe? Nálunk így elmaradt az ijedtség és sírás.
Az én gyerekem is pont így kel :D
Nagyon sokat pihenj, még nekünk is sokat kéne hogy regenerálódjunk, hisz nem véletlen 6 hét
Nálunk is kb. 5perc a fürdés:-))
Én úgy szoktam, hogy először megmosom az arcát és utána rakom őt be a vizbe, nem pedig egyszerre az egész gyereket, mert akkor mindig megijedt.. ez elég jól bevált..
Ágica,Reni!Jók az új képek!Nagyon aranyosak a babucik és milyen szépen nőnek :-)
Nektek,hogy megy a pancsi?Zalánnak nem nagyon jött még be eddig.Ordít ha víz éri :-D
Mollyéknak gratulálunk és jó egészséget az egész családnak!!!
Ágica!Köszi mi jól vagyunk,Zalán eddig nagyon jól viselkedik,kétszer kel fel éjszaka,10-11 körül,meg 2-3 körül,aztán 6- 7-kor.Most 6-kor kelt azóta alszik megint.Szerencsére tejcsi is van egyenlőre.Most amit tudok lefagyasztok neki,ha esetleg későbbiekben nem lenne.Napi 180 milit mindíg el tudok tenni.
Ti,hogy vagytok?Majd ha több időm lesz megnézegetem már a naplókat meg ha vannak új képek azokat,de egyenlőre sokat pihenek a seb miatt.
Lille, a kontroll vizsgálatnál nem csak megnéznek, mint egy normál szűrésnél?
Bár asszem az utolsó terhes vizsgálatnál biztos nem lesz rosszabb, mikor véreztem is... az borzalmas volt.
Én 3 hétnél tartok lassan, de még van érzékeny rész kívül, igaz, nálam volt zűr rendesen Gergő "elakadása" miatt. Belül csak "sok" séta után érzem, hogy még varratok vannak, kivéve a tegnapot, mert leüléskor is fura volt, gondolom/remélem vándorolnak vissza a dolgok a helyükre, olyan volt mint anno a tágulás.
A vérzés viszont szépen rohamosan csillapodik, alig várom hogy vége legyen, na meg hogy majd egyszercsak újra tangát vehessek fel:)))
A kontroll vizsgálatról épp ma olvastam, hát, lehet nem lesz egy kellemes élmény...
Hajnalok:
Miccernek 13-án este megszületett a kislánya, de mekóniumos volt a magzatvíz, ezért a pici intenzívre került biztos ami biztos alapon és kapott egy kis oxigént. Jól vannak, tegnap került át a kicsi a posztintenzívre, szopizik rendesen, elvileg hét elején otthon lesznek.
Ma nem kaptam hírt róluk.