2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Én minden pelusozásnál bepuderoztam, két-három napja esett le egy fürcsi közben,de nekem még sosem ázott fel a pelusom a köldökéig ott mindig száraz volt eddig Milán, azonban a kaki már kérszer is kifolyt a hátánál, nagy öröm volt éjjel átöltöztetni body+rugi, és Milán nem igazán szeret öltözködni.
Nekem ugyanígy fáj a jobb oldalon és csakis ott a varrás szélénél de belül. amikor Milán szopizik utána olyan érzésem van mintha a belemet húznák befele , baromira fáj, olyankor van amikor meg kell álljak mindennel vagy lefekszem pár percre a kanapéra összekuporodva.Ez állítólag a méhösszehúzódástól van mivel nekünk azt is felvágták és varrták, már nagyon várom hogy mikor múlik el.
nálunk olyan másfél hetesen esett le...
nálunk is Gréti 20centisre összeesik:-)... idétlen benne..
Szia Brigi!Végre neked is megjár ennyi szenvedés után hogy a babáddal és az egész családdal lehess együtt, kívánom hogy hamar nőljön nagyra a kis csöppség !Biztosan hiányzott már a nagyfiad is meg apa is ugye?!Mert nekem olyan honvágyam volt a harmadik nap után már....szóval minden elismerésem aki ennyi időt kibír ezeken a rémisztő helyeken.
Légzésfigyelő:
Nekünk az "Álom Virág" nevezetű van és eddig /kemény 2 éjszaka/ nem volt rá panasz.
Fiús anyukák: Nektek a pisi a pelusban nem áztatja fel a a köldökcsonkot? Minden etetésnél 2-/3 óra/ cserélve van , de néha úgy be van pisilve a dráűga, hogy a csonkja teljesen át van ázva :o(
Félek sosem esik le, pedig már 7 napos.
Nektek mikor esett le?
Ugyszintén ezen az állásponton vagyok, injekciók és gyógyszerek nélkül nem tudom hogyan bírtan volna ki, és érdekes amikor Milánt kihozták először valahogy mégis oldalra fordultam a legnagyobb fájdalmak közepette amit a hasamba vezetett cső okozott, és amikor ránéztem nem érdekelt a fájdalom pedig akkor is ott volt.
Kérdeztem a dokit, hogy miért fáj bal oldalt a sebem és miért nem tudok a bal oldalamra feküdno.Ő azt mondta, hogy ott van a varrás vége a méhemen és a sebemen is.Tehát gondolom ott van elcsomózva.
Nálunk is szokott ilyent csinálni meg én általában elfelejtem kikapcsolni amikor kiveszem éjjel Milánt, és amikor pont leülök szopihoz akkor szokott "szirénázni" legalább rendesen felébredek rá.
Pedig féltem, hogy túl őszinte a dolog :o)
Gratulálok a családnak szép nagy KISLÁNYOTOK van!
Sztem. nagy gond nem lehet hiszen útközben is megtudtok állni bárhol csendes helyen , letudod tisztázni az autóban és szopiztatni is lehet az autóban.Hogy álltok a babahordozóval, hogy ül benne a Gréti, mert nekem kissé furi az egész téma, olyan mintha összeesne benne Milán.A védőnő azt javasolta hogy középre tegyünk egy kis tömöanyagot kispárna félét a feneke alá a lukba, mert úgy hallotta az anyukáktól hogy úgy jobb a babáknak.Tulajdonképpen Milábn alszik benne mint a bunda, csak nekem úgy tűnik hogy nem lehet valami kényelmes.De nemtom ...
Nem Krisztina amikor Manna meglesz valami megmagyarázhatatlan ok miatt te szinte az első nyögésére ébren leszel, az nem biztos hogy azonnal ugrassz az ágyból, de hallani fogod a kicsi lányod ébredezését. Nekem is jó az alvókám ám ez minden gyermekemnél így volt eddig.Azonban olyan is volt már hogy szopi után olyan álmos voltam hogy nem is emlékszem Milán mikor és hogyan aludt el apával mert én előbb bealudtam mint ők, ez általában az éjféli szopinál szokott lenni, viszont akkor tudom
hogy apa elvette tőlem büfiztetni, és ettől megnyugszik az ember hogy a baba jó helyen van.
mi jövő hétvégén megyünk Balatonra Grétivel együtt, dehát Gréti addigra már 6hetes lesz, utána majd beszámolok róla, hogy hogyan birta Váctól-Zamárdiig...
Azért kicsit félek, hogy minden OK legyen... bár sok minden nem változhat, sirni itthon is sir:_))) ennél sokkal többet úgysem sirhat...
Amikor szükségszerű mi már voltunk 60 km- re van tőlünk Pécs meg persze 60 km vissza, nagyon jól tűrte Milán, apával több gond volt mint a kicsi fiával, az egyik parkolóban miközben a hűvös helyre vártunk egy éppen kiálló autóst, a mögöttünk lévő elkezdett dudálni hogy miért nem megyünk már, na erre apa kiugrott és majdnem kikapta a sofőrt az üléséből még én is megijedtem mert ilyent még sohasem csinált a 20 év alatt, az én nyugis férjem.
ezeket a sapkákat én is utálom... folyton vagy leesik a fejéről, aminek alul nincs kötője, vagy nem védi a fülét, ami meg alul kötős, az is folyton elcsúszik:-)
mi délelőtt voltunk 2órát sétálni... nagyot aludt Gréti..:-)
Most az előbb meg kértem fél órát a férjemtől, hogy csináljon Grétivel vmit, mert én fél órára igy 5hét után lefekszem, mert már összeesem a fáradtságtól... (azt tudni kell, hogy én napközben nemigen tudok aludni, igy ha Gréti alszik is, mindig csinálok vmit, nem birok vele aludni, mert csak fészkelődöm)
na, hát olyan jól elvoltak, hogy még Gréti el is aludt szintén fél órára...
nekem nem angel care van, ezen nem lehet állitani semmit..:-( és ezt nem a matrac alá, hanem a lepedő alá kell tenni..
ha már kicsit oldalra fordul Gréti, vagy félig lelóg róla, akkor is csipog...
de vhogy nem visz rá a lélek, hogy kikapcsoljam éjszaka...
pedig ugyanúgy napközben mikor velem van a konyhában és a mózesban alszik, tudom akkor is történhetne bármi, de nem tudom, vhogy biztonságban érzem magam éjszaka, ha ez a szar be van kapcsolva..
Mi is próbálkozunk a cumival de mindig kiesik a szájából, igazából én sem tudom mindig eldönteni hogy mindig éhes e akkor amikor keresi a cicit, mert a védőnő mondta hogy ha valami nem oké számukra akkor is ez a reflex jön be a babáknak mert a cici van amikor beindítja az emésztést, valamint megnyugtatja ha fájdalma van a pociban, úgy hogy amikor nagyon szenvedni látom akkor inkább cicire teszem mert a cumi úgy sem igazán jön be sokáig, csak ha tartom a kezemmel, de van amior még így is kinyomja és tovább sír.Azt már észre vettem hogy amikor csak olyan nyügös akkor viszont ha cicire teszem nem szopik sokat csak ameddig megnyugszik.
Először csak kisterasz az csukott az ablak és az ajtó nyitva volt amikor még nagyon meleg volt kb. 5-6 naposan, aztán nagyterasz ami teljesen nyitott ám szélvédett, és tegnap meg ma apa elvitte sétálni az utcára kb fél órára mert be is aludt ami még most is tart a babakocsiban, most a kisteraszon van nyitott ablaknál sapiban és kardiban, de utálja a sapit.
Üdv, Nóri baba ezen a szép világon, anyunak- apunak pedig gatula a családalapításhoz, az élet innentről kezdve egészen másként fog alakulni de gyönyörű lesz minden pillanata!
Köszi! most már igen ! Voltak vészes helyzetek de már most minden oké!
Majd mesélek!
Hát nem mértem még a kicsi üvegbe szoktam csinálni, talán kétszer -háromszor egy nap amikor nyügisebb és sokat fészkelődik látom hogy nyomja valami a hasiját,kb. egyszerre talán 10 ml-t iszik meg.
LÉGZÉSFIGYELŐHÖZ!!!
Nekem még az elején volt olyan nap, hogy 3 percenként csipogott(de komolyan!!!),már ott tartottam, hogy kidobom az ablakon és még utána meg is rugdosom!
Aztán fogtam, kikaptam a matracot az ágyból, összetoltam a paneleket és állítottam az érzékenységen, és azóta tökéletesen működik!! :))
Szia Brigi!!Üdv OTTHON Nektek!!!
Remélem jól vagytok!
nálunk is nonstop beriaszt... most éjjel is talán kétszer... utáljuk is..
Nagyon izgultunk értetek!Örülök hogy jól vagytok!Puszilom a nagylegényt!
köszi jól !
aranyosak vagytok hogy izgultatok!
Szia!De hiányoztál!Hogy vagytok?Mesélj!
Sziasztok csajok! hazajöttünk!
Igazad van teljesen!Én is azt hittem hogy bepisilek a fájdalomtól!De amikor a manót hozták nem is fájt!
További ajánlott fórumok: