2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Szervusztok!
Végre van már kézzelfogható vizsgálati eredmény, kezelik Bálintot, talán holnap vagy holnapután mehetnek haza.
Anna megcsípte rendesen a kórházban létet, nagyon aranyosak vele, de sok hétig volt ott.
Holnap megyek, az én KIS CSEPPEMHEZ, mert várnak.
Arenka , Annáék még nincsenek otthon?Sokat gondolok
rájuk, mert ez megint csak kórház, és abból meg Annának már volt elég .
Na ja a második nagy problémám, hogy nekem mivel alacsony vagyok és irodában dolizok szinte csak magassarkúak vannak, cipőben és csizmában is.
Eddig elment a nyári papucsaimba "visszafogytam", de most tényleg még azt is kell venni, tűsarkúban kissé nehézkessé fog válni a babacipelés főleg ha egy néhány helyre még a babakocsit is úgy kell beemelni.
Sziasztok!
Nekünk hála a barátnőknek nincs ruha problémánk,nagyon sokat kaptam,összesen 5 body-t vettem és 1 rugit,de mégis annyi ruhánk van,hogy nem tudom hova tenni.Télre vettem a barátnőmtől egy irha lábzsákot,majd lefényképezem és felrakom,érdemes megnézni,kb 4cm vastag(ez csak az egyik fele),és mindösszesn 6000 ft-ot kért érte.Ezt még én is irigyelni fogom,mert nagyon fagyos vagyok.
Babaúszásra én is akarom vinni,bár nálunk az egyik közeli falu wellness szálodájában van és autónk nincs. Úgy tudom,hogy 6500 ft havonta,de ez nem biztos.
Zsugabubus,írtad,hogy tanácsos előtte otthon nagy kádban vízhez szoktatni.Sztetek mennyi idősen lehet berakni magunk mellé a vízbe?Ahogy olvastam,már láttam magam előtt,hogy együtt fürcsizünk.Olyan jó lenne.
Hát sajna Flóra 5 hónaposan mehet csak fürdőbe, tudod a koraszülöttek mindent később csinálhatnak sajna. :(
Meg apa is csak év elején tud elszabadulni.
a C&A-ban én is láttam overállokat, nagyon cukik vannak, de még nem tudtam eldönteni, hogy hanyas méretet vegyek, mivel Gréti 2hónap alatt 8centit!!!! nőtt:-))) ki tudja, hogy november környékén hány centi lesz...
Egyenlőre van 2zsákunk, az most még jó...
Én is kevés melegebb rucit szereztem be, így mindenképpen kell vennem egy párat!
KÉRDÉS/1
ANYUKÁK!!!!(főleg pest)
Eddig még nem figyeltem, de szerintetek mindegyik H&M ben lehet babaruhát venni?
Azt tudom, h kismamaruci csak a Vörösmarty téren van.
KÉRDÉS/2:
Cipő téma!Ti milyen cipőt gondoltatok ilyen hülye időkre?
Nekem csak csinisek vannak, de abban hidegben nem lehet babakocsival nagyokat túrázni.....
Szóval Ti milyen cipőben nyomjátok, ami kényelmes de nem sportos?
én vettem Grétinek farmert + kordnacit.. + van már kapucnis kardi, mert a sapkát utálja, dehát muszáj...
van plüss rugink is, de én a nadrág + felsőt jobban szeretem, alul bodyval..
Erre az öltöztetésre én is ráparáztam...
Eddig azon voltam, hogy vékony pamut cuccai legyenek, hogy ne izzadjon, nem kell a plüss rugi felkiáltással, erre most itt állunk a fagyban!
Mondjuk én az esőt utálom, úgyhogy ilyenkor itthon maradunk, de valami hidegre valót nekem is szereznem kell.
Plüss rugikra gondoltam, kis pulcsira és a tetejére a bundazsák. Kinek, mi a véleménye, ötlete?
Hali mindenkinek!
Nálunk még tűrhető a lakásban a hőmérséklet 23-24 fok van, viszont ma döbbentem rá hogy ha ki kell mennünk Milánnak nincs is semmi hideg cuccosa, csak kiskardi.Kellen vennem még neki kisharisnyákat az még rugi alá is jó és melegíti egészen derékig, meg nemtom, felülre mit adtok majd kiskabátot v. valami bundazsák félét, de akkor hogy teszem be a bébihordóba, mert avval tuti hogy nem fér bele.Olyan tanácstalan vagyok.Ma el kellett mennem a faluba és betakartam kispokróccal a bébihordóban, mert még ez tűnt a legjobb megoldásnak.Mi legtöbbször autóval megyünk mindenhova mert minden messze van tőlünk mire leérnék a babakocsival az egy kész káosz.Amúgy most aludt elrendesen ma először , eddig csak olyan felületes alvások voltak, elég nyügi ma, a kezemben minden oké ha leteszem akkor meg megy a könyörgés.Méghogy két hónapig nem lehet őket elkapatni, ez baromság, Milán még csak egy hónapos és tuttira rafkós már.
Ez az iromány van a Kopling hotel honlapján(ha még nem nézte valaki)
Én szeretném majd kipróbálni ott, ha megyünk és majd meglátom lesz-e folytatása itthon...
Babaúszás
Mi is az a babaúszás?
A csecsemők természetes közege a víz, mert emlékezteti őket az anyaméhben eltöltött időre. A megfelelő minőségű és hőfokú vízben megnyugszanak, könnyedén lebegnek. Ráadásul még birtokukban van az úgynevezett búvárreflex is, ami azt jelenti, hogy víz alá kerülve az orrukból kifújják a levegőt, és zárják a garatot. Persze ez csak pillanatnyi és rövid ideig tart, de gyakorlással fejleszthető. Igaz, hogy a babák nem tanulnak meg úszni önállóan egyedül, de anyuka vagy az apa segítségével intenzíven mozognak a vízben és az oktató irányításával, élvezik a víz alá merülést is.
Miért jó ez?
Mert már három hónapos kortól a vízben sokkal intenzívebben mozognak, mint a szárazföldön, és nemcsak a tüdejük, légző izmaik fejlődnek, ezek a babák kiegyensúlyozottabbak, edzettségi szintjük nő, ellenálló képességük fokozódik a fertőzésekkel szemben. Könnyebben tanulnak meg egyéb mozgásformákat is. Ódákat lehetne zengeni a hasznosságáról, amit most nem tennénk meg, inkább javasoljuk, hogy próbálják ki!
Hány hónapos kortól lehet uszodába menni a babával?
Három vagy négy hónapos kortól lehet az uszodába látogatni, ekkorra erősödik meg a baba immunrendszere annyira, hogy nyílt fürdőbe is bevihetjük.
Az uszoda látogatásra már az otthoni fürdetésnél fel lehet készíteni a babákat:
- Nagy kádban együtt fürdés
- A víz hőmérséklet kb. 28 fokos legyen, vagy ha ennél melegebb, alkalmazzák a „hideg foltot”: a felfordított zuhanyrózsából hidegebb vizet áramoltassatok a kádba és ebbe a kör alakú hidegfoltba úsztassák, lebegtessék a babát, majd vissza a melegebb részbe. Mindezt természetesen a fürdés záróakkordjaként.
Első alkalommal az uszodában
Az első foglalkozás az ismerkedésről szól:
Ismerkedés a helyszínnel, az uszoda hangjaival, a nagy vízfelülettel, ismerkedés az oktatóval, ismerkedés a többi babával, stb. Még leírni is sok, hát még megtapasztalni! Legyen türelmes, önmagával és a babával is! Nagyon fontos, hogy első alkalommal az anyuka is bent legyen a vízben, hiszen a babának ő jelenti a biztonságot (ez arra az esetre vonatkozik, ha apával úszik, ami nekem és a babának külön öröm). Sokat énekelünk az órán, ismert gyerekdalokat, ezeket próbálja meg Ön is énekelni! Az Ön hangja nyugtatólag hat a babára. Mindig a baba arcát nézze, sok mindent le lehet olvasni róla, és így meg tudjuk óvni attól is, hogy kiigya a medence vizét.
Ne hasonlítsa egyedi és megismételhetetlen csemetéjét a másik babához, mindig ő legyen a kiindulási pont, csak rá figyeljen és meglátja napról napra ill. óráról órára egyre több örömük lesz a vízben és egymásban!
Még néhány jó tanács!
- A foglalkozás kezdete előtt fél órával, már ne egyen a manód, tele pocakkal kicsit nehéz tornászni!
- Úszópelus, vagy úszó nadrág használata kötelező!
- Ha a babád nyűgös fáradt, ne erőltesd, nem muszáj végig csinálni a foglalkozást, lehet játszani is.
- A másfél éves, vagy, nagyobb babáknál, hogy ha most próbáljátok ki a babaúszást először (nem vagytok elkésve!), figyeljetek arra is, hogy a dac korszak felé battyognak, vagy már nyakig benne is vannak! Jó, ha az első órákon, 10, 15 percet próbálsz vele bekapcsolódni az óra ritmusába, és semmiképpen ne erőltesd, ha ellenállása van! Nem a kedvét akarjuk elvenni, hanem szeretnénk megszeretetni vele az uszodai foglalkozásokat.
- Énekek, mondókák színesítik az órát, kérlek próbáld meg velem, és főként a manódnak, énekelni a dalokat!
- A foglalkozás végén a baba szomjas, és még talán éhes is lesz. Mindenképpen szüksége van folyadék pótlásra. Ideális esetben megszoptathatod, jól fog esni neki, és utána rögvest el is alszik.
- Soha ne hagyd a babát őrizetlenül az uszoda területén!! (Még nagyobb testvérre se bízd!)
- Ha már egyedül jár, séta alkalmával figyelj a közelben lévő patakra, tóra vagy akár a szökőkútra, szóval a nyílt vízre, mert ezek a manók imádják a fürdést, és még a vasárnapi ünneplő sem akadályozza meg őket abban, hogy beleugorjanak a csábító vízbe. Szóval vigyázz rájuk, mert bátrak!
ezt a cikket én is olvastam:-))) ezért is voltam kiváncsi, hogy ki mit ir...
+ a környezetemben sokan jártak igy babával úszni, de aztán vhogy fél év után mindig elmaradt ez, gondolom nem volt meg a kellő lelkesedés már, vagy jött a nyár és jöttek más programok, vagy a baba lett nagyobb.. nem tudom, de mindig úgy érzem ezzel kapcsolatosan, hogy nagy az első lelkesedés, aztán vhogy az egész elmarad.. mert még olyannal nem találkoztam, aki 3hónapos korától egészen több éves koráig járatta volna a babát úszni...
Nekem egy bajom van a babaúszással hogy én nem igen megyek a vízbe mert nagyon hamar elkapok valamit.A férjem sosincs itthon úgyhogy ez most kimarad.Viszont van nálunk amolyan foglalkoztató pici gyerekeknek,oda szeretném majd elvinni Hunort.Úgyis jön a hideg mikor az ember beszorul a lakásba nincs annyi séta meg játszóterezés.Ott énekelünk a babákkal meg mondókázunk.Nekem az éneklés amúgy is fontos,mert tagja vagyok a városi énekkarnak csak hát most nem tudok járni egy darabig.Majd ezen a babafoglalkoztatón bepótolom(remélem).
Ma nagyon jó baba Hunor,nem tudom a tieitekkel mi újság?Lehet hogy jó hatással van rá ez az idő.Őket is elálmosítja:))
Délután megyek fodrászhoz addig anyu lesz a bébivel.Hát kiváncsi leszek mit csinál majd.Előtte cicizés aztán remélem kibírja amíg haza érek.(festés lesz)
Sziasztok!!! Bocsánat, hogy így eltűntem, de hétvégén volt Bence keresztelője, és ne tudjátok meg, mivel járt az előtte lévő 1-2 hét... Asszem nincs is olyan ember, akivel ne vesztem volna össze. (kivéve Andrist és Bencét :)). Szóval hulla vagyok, visszaolvasni most nincsen nagyon időm, de amikor jövök olvasgatok, csak írni nem nagyon tudok!
A naplómban hamarosan képek, és keresztelő-történet, ha egy kicsit összeszedtem magam! Ja, és persze holnap leszünk 2 hónaposak, úgyhogy fotók ezerrel :) puszi mindenkinek! Ja, és Krisztina!! Manna egy tünemény! puszi
igen, ezért kérdeztem, mert nekünk akkor már csak egy hónap és mehetünk...
persze az egy gond, hogy én utálom az uszodát, mert csak ránézek és elkapok vmit.. a férjem meg tutti nem venném rá, hogy anyukákkal mondókákat mondogasson a vizben:-))))) + vicces is lenne azt hiszem:-)))
nálunk nem olyan drága, asszem 2000 körül van mindennel egy alkalom..
ez nálunk is igy van:-))) pontosan ahogy leirtad...
Gréti sem büfizik, nagyon ritkán... talán napi 1-2szer...
A normál fél év amire a szervezet teljesen visszaáll, a terhesség előtti állapotra, kérdezd csak meg majd a dokidat, ez független a fogyással.Hiszen van aki szülés után két héttel már a szülés előtti súlyánál tart, de nem ez a jellemző, hiszen ez egyéni alkati dologtól is függ.
Légy türelmes és ha a fiacskád fél éves lesz és úgy gondolod hogy nem vagy elégedett az alkatoddal akor majd találsz megoldást.