2, 5 hónapos babával mennétek/mentetek szülőkhöz "ottalvósra"? Már fix napirendünk van 18:00-06:00-ig, attól tartok, h bezavar az új környez (tudásbázis)
Pedig csak egy mezei Pest megye volt..
Nem nézem le a vidéket-de hogy nehezebb ha probléma van-az tény.
Vidéken is van orvos/kórház.
Bírom, mikor a pestiek folyamatosan levidékezik az ország többi helyét, és a nagyobb rangúnak képzelik magukat. Mi sem gémeskútból iszunk!
Egyébként meg, én is vidéki vagyok eredetileg, közel egy nagyvároshoz, és a rohammentő 3 perc alatt kint volt nálunk (sajnos) elég sokszor.
Na , ezt utánozzák pesten a dugóban és a nagy távolságokban.
Mert picinek tartom hozzá. A húgom cigölte a hasonló korú gyerekét anyósékhoz.Akkor azt mondta-soha többet. A második gyereknél meg nem is csinálta.
Én az első pillanattól kezdve nem vittem. Ha kiváncsi volt valaki a babákra-az feljött.
Lefogadtam volna - csak a téma láttán - hogy anyósról van szó.
(saját anyukáján nem gondolkodik ennyit egy friss anyuka)
Úgy tűnik, ez inkább neked probléma, hogy mindent vinni kell, pakolni, stb.
A gyerek napirendje attól még megmaradhat, nem amerikába mentek ahol időeltolódás van, ugyanúgy tud ott is 8kor fürdeni és 7 kor enni.
Ha van kocsitok, akkor a cuccok meg beférnek, ha nincs akkor meg redukáld le, egy 2,5 hónapost meg lehet egy kisebb lavorban is fürdetni, a cumiját meg kifőzni.
Na, nálunk ezért nem volt sosem és nem is lesz sosem fix napirendje egyik gyereknek sem. Így sosem volt gond ha bárhova elutaztunk és ott aludtunk, vagy időben eltolódott a programunk. A gyerekeink mindig zökkenőmentesen alkalmazkodtak mindenhez.
Szerintem nagyon nagy hülyeség az ilyen merev, fix napirend.
Akkor most a gyerek 18éves koráig nem mentek sehova majd?
Szokja azért a menést is,hidd el nagyon rugalmasak az ilyen picik is :) ott is betudod tartani a napirendet ugyan úgy.
Szia, én is nagymami vagyok és imádom, amikor nálam van a kis unokám. Ő elmúlt már 5 hónapos, 2 alkalommal töltöttek nálam 1-1 hetet, szeptember elején jönnek harmadszor. Már alig várom.
El is hiszem, hogy anyósod bepisilne, ha náluk aludnátok. Kívánom, hogy sokszor pisiljen be, mármint a nagymama, mert az biztos azt jelentené, hogy náluk lesztek az unokával. ;)
Nyugodtan induljatok útnak, jó utat és kellemes kikapcsolódást.
Nagyon-nagyon köszönöm a hozzászólásokat, csajok!
Meggyőztetek!
Ááá, nem vagyok én rutin királynő :) (tényleg nem)!
Viszont a kicsinek szerintem fontos a kiszámíthatóság és a rendszer.
Ha anyósomat felhívnám, h náluk alszunk szombaton, bepisilne örömében! :D
...igazából én vagyok a szűk keresztmetszet...