07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
Itt szigorúan időpontot kell kérni, csak éppen fényévekre előre.
Milyen szűrésekre mentek?
Én tervezek egy szív uh-t, mert ha jól tudom az nem kötelező.
Szemészetre kell menni kötelezően 9 hónap előtt?
Azt mondta a gyerekorvosunk, hogy ha megint leesne a trombocitaszám, akkor megint kijönnének a bevérzések, ez jelzi. Szerencsére nincs rajta semmi, úgyhogy remélem, hogy minden oké vele.
Minden OK, csak néha kicsit fárasztó a babázás.:) De máskor meg nagyon jó baba egész nap.
Most, hogy mondod, már rémlik. Remélem, hogy minden rendben van nála és ezzel el is felejthetitek az egészet.
Csípőszűésre mi privát fogunk menni, mert nálunk nincs időpont, hanem oda kell menni a rendelőbe és várni órákat, és nem akarom ennek kitenni szegényt, ráadául egy halom beteg emberen kéne átverekedni magunkat.
Mert nagyon alacsony volt neki születése után, azért vitték el a koraszülöttre kezelni. Leírtam akkor, de lehet, hogy te pont nem voltál már. Kapott valami fertőzést szülés közben, és valószínűleg az vitte le a trombocitáit. Úgy vették észre, hogy apró bevérzések voltak a hasán. Kapott antibiotikumot a fertőzésre meg trombocitanövelő gyógyszert, és attól normalizálódott neki. Remélem, úgy is maradt azóta is.
Szia!
Értem,csak feltünk,hogy mostanában nem láttalak itt,azt hittem már valami baj van.
De örülök hogy minden ok! :)
Náluk a csípőszűrés ilyen, decemberben február végére adtak időpontot.
Miért nézik a trombocytákat neki?
Igen, pont ezt mondom én is.
Szia!
Egyszerűen nem volt időm gépezni Barni miatt, meg a férjem egy honlapon dolgozik, és ha itthon van, akkor egyfolytában a gépnél ül.
Pont hogy nem. Nagyon sok embert ismerek, aki nem tud szoptatni, csak a különböző irományok szerint van nagyon kevés.
Tereza Ármin eddig aludt hány percet is aludt??
Én is olyan sok embert ismerek innen is meg személyesen is, hogy biztos, hogy a 3 inkább 30%.
Nagyon sok nő van aki nem tud szoptatni csak Te valahogy mindig olyanokkal fudsz össze akik tudnak.
Pont arra gondolam tegnap este, hogy itt a fórumon többen is vannak, akik nem tudnak szopiztatni... És nem hiszem, hogy a nem akarás miatt. Én is azt olvastam, hogy a nők összesen 3 %-a nem tud, itt azért nagyobb ez a szám.
Nekem nagyon sok tejem volt egy alkalommal 200-250ml tudtam lefejni,de Ő nem akart szopni.Kicsi volt nekem meg viszonylag nagy mellbimbóm van.Aztán szép lassan elapadt a tejem....Ugye nem olyan a mellszívó mintha Ő szivta volna ki:((
Panni is nyel levegőt, pedig eddig azt hittem jól rá van csatlakozva a cicimre. :-(
Én annyira utálom,hogy tápszereznem kell, és még mindig nem tettem túl magam rajta, hogy nincs tejem. Nagyon rossz, hogy nem tudok szoptatni. Mérges vagyok, mikor az anyatejet dicsőítő írásokban olyanokat olvasok, hogy alig van olyan nő, aki nem tud szoptatni, és az egész akarat kérdése. Na persze! Egyre inkább úgy látom, hogy sajnos elég sok nő nem tud szoptatni, és ennek az akaráshoz semmi köze.
Tudod,nálunk ugyanez van. Próbáltad már az édeskömény teát? Nálunk csodákra képes...
Sziasztok!
Biztos front van, mert Barni a hétvégén iszonyú nyűgös volt, nap közben 10 perceket aludt, aztán felébredt. Ma már kicsit jobb a helyzet, de még mindig kínlódik.
A kiütései javulnak, de még nem múltak el, igaz, csak csütörtök óta kenem neki.
Holnap kell mennünk kontroll vérvételre a trombocitái miatt, szorítsatok, hogy rendben legyen!
Próbálok időpontokat kérni különféle vizsgálatokra, de mindig leráznak. Pl. a hallásvizsgálatos nő azt mondta, hívjam hétége felé, mert nem tud időpontot adni, annyian vannak.
Az nem semmi. Mondjuk a tápszer egy picit más kategória, de ezt biztosan áttanulmányoztad már. Azért tök jó, hogy már tápszerekből is nagyon jó minőségűek vannak, hisz nem kevés babának van rá szüksége.
Neked nem indult be a tejed vagy nem termelődött elég? Csak azért kérdezem, mert ha jól emlékszem Ármin nagyon korán jött, bár addigra, mintha kialakulna a szopóreflex (ha jól tudom 28 hét után van rá esély, hogy megvan).
Na akkor a tejjel nincs semmi bajod de jó neked.Nekem volt olyan is hogy 1 hónap alatt 1,5 kilót hízott,de akkor már csak tápot kapott.
Még 4 hétre is elég, nemhogy 3-ra. Ahhoz képest, hogy amikor hazajöttünk tökre paráztam, hogy nincs elég tejem és kiszárad, ha nem pótolunk hozzá valamivel:DDD
Végülis szerencsésen megoldódott a dolog, van annyi tejem, ami egy normális ütemű fejlődéshez szükséges, ennél meg nem kell se több, se kevesebb. Így nincs gondom, hogy mivel pótoljam, de nem kell "vesződnöm" a túl sok tejjel sem.
3 hét alatt teljesen jó a 700g.
3320g, de 3010-zel jöttünk haza 3 hete. Normális tempóban gyarapodott eddig, se nem kevés, se nem sok, legalábbis a dokija és a védőnője szerint, amolyan tankönyvi. Ezt produkálta a hasamban is. 3600 lett volna, ha nem hozzuk előre a születését.
Nyugi még lehet hogy akkor is rajtad fog:))
Bár Ármin soha nem aludt rajtam éppen azért hogy ne szokja meg,de nem is igényelte.Mennyivel született Dávid?
Én sajnos ezt nem tudom megmondani...mármint hogy helyes mellre tenni,de talán aki szoptat azt meg tudod kérdezni hogy Ők hogyan csinálják..Panni,Szilvi...
Dávid még mindig rajtam alszik. Mondjuk 3700 gramm körül van. 7-8 kilósan már vicces lenne.
Tudom, hogy nem mindegyik szokott büfizni, de jobb lenne, ha az enyém büfizne, mert a habzsolás közben sok levegőt nyel és emiatt van az egész kínlódás.
Állítólag, ha "helyesen" van mellre téve a gyerek, akkor nem nyel levegőt. Csak éppen még nem világosodtam meg, hogy mit is jelenthet a helyesen.