Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! fórum

Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)


42. hofferke (válaszként erre: 9. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 17:30

Szia!


Nekem az instant élesztő nem vált be, nem kelt meg tőle normálisan a tészta, sima élesztőt használok azóta. Az alaprecept nekem is ilyen.

41. hofferke (válaszként erre: 7. - Yoya)
2009. jún. 23. 17:28

Szia!


Csináltam teljesen gép nélkül is, de sokkal jobb nem lett az sem; bizti baj van a recepttel is.

40. hofferke (válaszként erre: 6. - Bared)
2009. jún. 23. 17:27
Oké értjük! :D Én is így vagyok, mint te!
39. hofferke (válaszként erre: 3. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 17:26

Szia!

Burgonyás:

25 dkg rétesliszt, 20 dlg liszt, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg burgonyapehely, 1 tk só, 1 ek cukor 2 dkg vaj, 3 dl tej.

Nagyon finom csak morzsálódik nagyon ha kihűlt.

Nekem ez már a 2. gépem (noname), de egyik se volt tökéletes ilyen szempontból. (Kaptam őket)

Te milyen recept szerint sütöd?

38. gabilive (válaszként erre: 36. - Bared)
2009. jún. 23. 16:41

Ettől tartok én is,hogy a drágábbak attól drágábbak,hogy van egy csomó olyan funkció,amit soha nem használ az ember.

Na meg pénz dolgában én sem állok annyira fényesen:(

37. o.andi
2009. jún. 23. 16:39
gondolkodtam már rajta....
36. bared (válaszként erre: 35. - Gabilive)
2009. jún. 23. 16:25

az enyém pl egy 10 ezres kategória, jam-et készít, dagaszt, süt fehéret félbarnát barnát,meg van még vagy 5 funkció, amit az életben nem használtam...


én is moulinexet szerettem volna, csak nem volt rá pénzem((

35. gabilive (válaszként erre: 32. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 15:52
Én is valami ilyesmit szeretnék,hogy több dologra lehessen használni.Csak annyifélét lehet kapni,hogy teljesen tanácstalan vagyok,hogy melyik lenne jó.Meg az ár-minőség arányra is kiváncsi lennék,amelyik drágább,az annyival jobb is,vagy többet tud?
2009. jún. 23. 15:46
Nem üzletben ajánlották, hanem ismerősök.:)
33. bared
2009. jún. 23. 15:46
nekem no name: nimbusz a neve, de bevált...
32. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 30. - Gabilive)
2009. jún. 23. 15:45

Nekem Moulinex van, teljesen jó, ezt ajánlották.

Ami nekem szempont volt, hogy többfunkciós legyen (lekvárkészítés, dagasztás, többféle kenyérsütés (13 progi)), lehessen héjárnyalatot és súlyt választani és időzítő is legyen, lehetőleg minél hosszabb idővel.

2009. jún. 23. 15:41
A "szisztok" sziasztok akart lenni:)Bocs!
2009. jún. 23. 15:39

Szisztok.

Nekem mostanában jutott eszembe,hogy kellene venni egy kenyérsütőgépet.Milyet ajánlanátok,melyik jó?

29. bared (válaszként erre: 24. - Erika691230)
2009. jún. 23. 14:13
örülnék neki nagyon, ha meglenne...)))
2009. jún. 23. 14:01
Én a kenyeret mikor kisül,konyharuhára borítom,jól megkenegetem hideg vízzel,és bebugyolálom.Így finom,ropogós lesz a héja.Nekem is napokig friss marad.
27. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 16. - Niksa)
2009. jún. 23. 13:59
Jó, hogy írtad, köszi! Előfordult, hogy megégett kicsit, de nem volt vészes, azért megettük.:)
2009. jún. 23. 13:58

Hogy tároljátok a kenyeret, hogy kiszárad?

Az enyém 5 napig is friss marad.:)

2009. jún. 23. 13:57
Az első két sütésnél a kenyér nem volt annyira jó, mint a mostaniak, de állítólag ki kell égnie a gépnek.:)
2009. jún. 23. 13:56

Volt még egy csokis kenyér receptem is,de eljátszottam. :-(

Majd megpróbálom megszerezni újból,és hozom azt is.

2009. jún. 23. 13:56

Általában én is itthon sütök

Nekem is van kenyérsütő gépem, de nincs türelmem kivárni, amíg dagaszt, keleszt, és süt, úgyhogy én csak lekvár befőzésre használom:D

Kenyeret pedig Tupperes cuccokban kelesztek és dagasztok.

A kelesztőben 10-15perc alatt kész a tészta, a álban pedig kevesebb mint 1 óra alatt megsül.

És ráadásul nem szárad ki olyan hamar mint a gépes kenyér

22. erika691230 (válaszként erre: 21. - Bared)
2009. jún. 23. 13:55
:-))
21. bared
2009. jún. 23. 13:54
bocs..annyiban más, hogy mi 6 ek porcukorral csináljuk
20. bared (válaszként erre: 19. - Erika691230)
2009. jún. 23. 13:53
mi dettó ezt sütjük..anyósom eredeti kalirecije volt, azt optimalizáltuk a sütőgépre...
19. erika691230 (válaszként erre: 18. - Bared)
2009. jún. 23. 13:53

:-))

Nagyon szívesen!

Van egy kalács receptem,amit a párom imád.

3dl langyos tej,50 dkg liszt,2 tojás sárgája,1/4 margarin,1 kis adagoló kanál só,3 nagy adagoló kanál cukor,1/3 felfuttatott élesztő.

Én meg szoktam bolondítani mazsolával,esetleg vanillincukorral. :-)


Jó étvágyat!

18. bared (válaszként erre: 17. - Erika691230)
2009. jún. 23. 13:50
nagyon szépen köszönöm, 3 körül be is teszem sülni! kipróbálom))
2009. jún. 23. 13:48

Sziasztok!

nekem egyszerű,tescos kenyérsütőm van,2 éve,és nagyon szeretem.A tescoban van olyan liszt,aminek az a neve,hogy sütnivaló liszt.Van fehér,félbarna,barna.Ehhez csak víz és só kell.

De van tuti jó másik is:

3dl langyos víz,70dkg liszt,1/4 margarin,3 kis adagolókanál só,1 nagy adagoló kanál cukor,1/4 felfuttatott élesztő.

Én is szoktam variálni különböző magvakkal.

nagyon bejött a szezám mag,de van,amikor tökmag,napraforgó,és barátai mennek bele,legutóbb pedig lenmagos kenyeret sütöttem.Az is nagyon finom volt.

16. niksa (válaszként erre: 13. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 13:33
Én amikor jelez a gép, akkor teszem bele a magokat és így belekeveredik, mert a tetején nekem már volt úgy, hogy majdnem megégett.
2009. jún. 23. 13:30
A sorrend tényleg nem mindegy, de nekem a géphez adott recept nem vált be,nem kelt meg, és morzsázott. Az 1 ek olajat kihagytam sorry...
2009. jún. 23. 13:30
Mindig a férjem süti,én meg ugy vagyon vele ,hogy csak csinálja nem avatkozom bele.Ő tesz bele tudtommal 1 ek. libazsirt is.Erre esküszik , de nagyon finom , foszlós az biztos.És milyen isteni dolog reggel a frissen sült kenyér illatre ébredni.
13. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 11. - Niksa)
2009. jún. 23. 13:24
A szezám magosat már én is próbáltam. Amikor kezd sülni a kenyér (tudom, hogy nem szabadna piszkálni) a tetejére szórom.:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook