Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Kicsit variállni kell, mert (igaz még nem sült ki), de naagyon lágy lett a tészta, így beszakadt a teteje, majd legközelebb kicsit több lisztet teszek bele. Az ízére nagyon kíváncsi leszek, tettem bele egy kicsi vegetát (én szeretem a krumpli mellé az ízét), csak apa meg ne tudja! :D
Sziasztok!
A kolléganőm is szokott egy főtt burgonyát belerakni,állítólag még tovább puha marad a kenyér.
Szoszo...holnap a nagyobbat viszem dokihoz.:(
A burgonyásra én is kíváncsi vagyok.
Még télen a gázszerelő (ez is szóba került:))mondta, hogy a felesége egy főtt burgonyát is tesz a kenyérbe és állítólag nagyon finom.
Szióka!
Remélem már jól vagytok!
Az olajat fél kilónál 2 evőkanálra emeltem és így jó lett, nem morzsálódik!
Ma találtam egy régi szakácskönyvben egy kézzel beírt burgonyás kenyér receptet, ma azt próbálom ki, ha jó lesz megosztom veletek is! :)
Hogy sikerült? Jó lett?
(Kicsit elmaradtam a fórumozással...a kisebbik lányomnak 40 fokos láza volt tegnap.:()
Sziasztok!
Nehéz dolog is ez, mert ha már valamit nem saját magad termelsz meg, akkor az bizonytalan, bár akkor is, mert a környező földekből sokminden jöhet át a sajátodba.
Azért süssük csak azokat a kenyereket továbbra is! Ennél finomabb nem is kell! :)
Szia!
Ez nagyon jó, köszi, így fogom kipróbálni legközelebb, mert sajnálom a sok kenyeret, amit a malacok esznek meg.
Igen, én is! Így tudom, mit eszek.:)
Illetve meguntam, hogy a kenyér felét mindig ki kellett dobni, mert vagy megpenészedett, vagy megszáradt.:(
tényleg!
Kiszámoltátok már, kb. mennyibe kerülhet egy 70-75 dkg-os kenyér?
Nekem egy Hauser sokfunkciós gépem van, de 1 év után cserélni kellett a sütőtálat mert hámlott belőle a teflonbevonat. Legközelebb biztos nem veszek Hausert.
Sikérre akkor van szükség, ha alacsonyabb sikértartalmú lisztet használsz (pl. teljes kiörlésű vagy rozslisztek).
Morzsálódás ellen az olaj jó. A víz mellé tegyél bele 3-4 ek olajat, ez megoldja a dolgot.
Az én alapreceptem:
2.5 dl víz
4 ek olaj
1 ek citromlé
50 dkg liszt (fele teljes kiörlésű)
1 kk só
1 kk cukor
1 szárított élesztő
1 dl mag (lenmag, tökmag, szezámmag, stb.)
3 ek sikér (csak ha teljes kiörlésű liszt is van benne)
Ebben a sorrendben teszem a gépbe, mindig sikerül.
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Konfliktusrendező fórum - avagy beszéljük meg ITT!
- Celeb vagyok, ments ki innen! 2014- Beszéljük meg!
- Napi dolgok - beszéljük ki
- Apa külföldön a család meg itt...gyertek beszéljük ki, mi fáj...
- Hajfestés otthon-Te hogyan csinálod?