Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! fórum

Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)


102. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 99. - Bared)
2009. jún. 28. 18:43
Megcsináltad a meggyet?:)
2009. jún. 28. 17:09

Sziasztok!


Kicsit variállni kell, mert (igaz még nem sült ki), de naagyon lágy lett a tészta, így beszakadt a teteje, majd legközelebb kicsit több lisztet teszek bele. Az ízére nagyon kíváncsi leszek, tettem bele egy kicsi vegetát (én szeretem a krumpli mellé az ízét), csak apa meg ne tudja! :D

100. vereskati (válaszként erre: 96. - Hofferke)
2009. jún. 28. 16:33
Várjuk:)
99. bared
2009. jún. 28. 16:23
a krumplitól mindennek más az íze, ez az egy bajom van...de igen, tényleg tovább puha marad, ezért raktak régen is az asszonyok a kenyérbe, lángosba, mindenbe, mert hetente egyszer sütöttek, és így volt egy hétig puha...
98. erika691230 (válaszként erre: 97. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 28. 16:20

Sziasztok!


A kolléganőm is szokott egy főtt burgonyát belerakni,állítólag még tovább puha marad a kenyér.

97. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 96. - Hofferke)
2009. jún. 28. 13:55

Szoszo...holnap a nagyobbat viszem dokihoz.:(

A burgonyásra én is kíváncsi vagyok.

Még télen a gázszerelő (ez is szóba került:))mondta, hogy a felesége egy főtt burgonyát is tesz a kenyérbe és állítólag nagyon finom.

96. hofferke (válaszként erre: 95. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 28. 13:19

Szióka!


Remélem már jól vagytok!

Az olajat fél kilónál 2 evőkanálra emeltem és így jó lett, nem morzsálódik!

Ma találtam egy régi szakácskönyvben egy kézzel beírt burgonyás kenyér receptet, ma azt próbálom ki, ha jó lesz megosztom veletek is! :)

95. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 94. - Hofferke)
2009. jún. 26. 17:38

Hogy sikerült? Jó lett?

(Kicsit elmaradtam a fórumozással...a kisebbik lányomnak 40 fokos láza volt tegnap.:()

94. hofferke (válaszként erre: 92. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 25. 11:32
Ma lesz a nagy főpróba, kíváncsi leszek holnap a hideg kenyér mit csinál! :)
93. _kleo_
2009. jún. 24. 15:32
Egyébként én sem a bolti lisztből sütök, hanem kisebb malmokban őrölt biolisztet használok. Lényegesen drágább mint a sima bolti, de nyugodtabb vagyok a minősége felől. Hiszen a kenyér, péksütemény legalább naponta két főétkezésnél előkerül.
92. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 90. - Hofferke)
2009. jún. 24. 14:34
Írd meg, ha kipróbáltad, hogy sikerült.:) Ha mégsem lenne jó, még érdeklődöm.:)
91. hofferke (válaszként erre: 87. - Bared)
2009. jún. 24. 13:59

Sziasztok!


Nehéz dolog is ez, mert ha már valamit nem saját magad termelsz meg, akkor az bizonytalan, bár akkor is, mert a környező földekből sokminden jöhet át a sajátodba.


Azért süssük csak azokat a kenyereket továbbra is! Ennél finomabb nem is kell! :)

90. hofferke (válaszként erre: 89. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 24. 13:57

Szia!

Ez nagyon jó, köszi, így fogom kipróbálni legközelebb, mert sajnálom a sok kenyeret, amit a malacok esznek meg.

89. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 88. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 24. 13:54
ja, a morzsálódásra.:)
88. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 74. - Hofferke)
2009. jún. 24. 13:54
én nem használok a liszt mellé, így is jó a kenyér.:) Megkérdeztem nagymamámat, ők még dagasztották a kenyeret és olajat javasolt, fél k-onként 1 ek.
87. bared (válaszként erre: 86. - _kleo_)
2009. jún. 24. 07:33
az egyik ismerősöm a gabonakutatóban dolgozik...mikor volt a guargumi botrány, akkor beszélgettünk róla, hogy a bolti kenyérlisztek jó része is tartalmaz sajnos...mondjuk én ettől függetlenül használom, bár megismertem egy családot, akik maguknak őröltetik a búzát, azon gondolkodom üzletelek velük, adjanak el nekem is belőle...hátha lesz felesleg nekik(((
86. _kleo_
2009. jún. 23. 22:31
Bared, ezt honnan gondolod?
85. bared (válaszként erre: 83. - _kleo_)
2009. jún. 23. 22:10
guargumit sajnos a lisztek 90%-a tartalmaz alapból..((
84. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 83. - _kleo_)
2009. jún. 23. 22:06

Igen, én is! Így tudom, mit eszek.:)

Illetve meguntam, hogy a kenyér felét mindig ki kellett dobni, mert vagy megpenészedett, vagy megszáradt.:(

83. _kleo_
2009. jún. 23. 21:49
Én elsősorban nem a pénz miatt sütök itthon, hanem mert így tudom, hogy nincs benne "E vitamin", adalékanyag, térfogatnövelő, guargumi, és társai.
82. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 81. - Hofferke)
2009. jún. 23. 21:27
Én régebben a félbarna liszttel számoltam, akkor kb. 150 ft-ra jött ki. Biztosan megéri, az tuti!
81. hofferke (válaszként erre: 79. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 21:25
Igazából nem, mert az áramot nem tudom felszámolni, hisz nem tudom mikor mennyit megy a gép és mekkora az áramfelvétele sütés közben, na meg mikor keleszti. De szerintem még így is megéri.
80. hofferke (válaszként erre: 77. - _kleo_)
2009. jún. 23. 21:23
Köszi az ötletet, meg a receptet is, meg fogom próbálni! :)
2009. jún. 23. 21:07

tényleg!

Kiszámoltátok már, kb. mennyibe kerülhet egy 70-75 dkg-os kenyér?

78. _kleo_
2009. jún. 23. 21:03
Sikért herbáriákban, bioboltokban lehet beszerezni.
77. _kleo_
2009. jún. 23. 21:02

Nekem egy Hauser sokfunkciós gépem van, de 1 év után cserélni kellett a sütőtálat mert hámlott belőle a teflonbevonat. Legközelebb biztos nem veszek Hausert.


Sikérre akkor van szükség, ha alacsonyabb sikértartalmú lisztet használsz (pl. teljes kiörlésű vagy rozslisztek).


Morzsálódás ellen az olaj jó. A víz mellé tegyél bele 3-4 ek olajat, ez megoldja a dolgot.


Az én alapreceptem:

2.5 dl víz

4 ek olaj

1 ek citromlé

50 dkg liszt (fele teljes kiörlésű)

1 kk só

1 kk cukor

1 szárított élesztő

1 dl mag (lenmag, tökmag, szezámmag, stb.)

3 ek sikér (csak ha teljes kiörlésű liszt is van benne)


Ebben a sorrendben teszem a gépbe, mindig sikerül.

76. bared (válaszként erre: 74. - Hofferke)
2009. jún. 23. 20:59
én próbáltam beszerezni, és nem sikerült...pedig én is sok jót olvastam róla...
75. bared (válaszként erre: 55. - Erika691230)
2009. jún. 23. 20:58
van egy francia mg egy spanyol fajta, de elég drága...(( azokkal viszont tuti jó lesz a kenyér...csak darabja egy fél bolti kenyér ára((
2009. jún. 23. 20:50
Mit hallottatok a sikérről? Állítólag azt is tenni kellene bel.
73. hofferke (válaszként erre: 71. - 15a86c078b)
2009. jún. 23. 20:49
Próbáld ki, isteni mikor reggel belengi a házat a friss kenyér illata! .... (Hú de megéheztem!)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook