Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! fórum

Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)


132. Cand Ida (válaszként erre: 130. - Bared)
2009. júl. 4. 18:00
De jó! Nagyon köszönöm :)
131. bared
2009. júl. 4. 09:19
néha rakok bele egy csepp vaníliaaromát, hogy változatosabb legyen, és ha szárazabb a mazsola, akkor fél órát áztatom meleg tejben mielőtt belerakom...
130. bared (válaszként erre: 129. - Cand Ida)
2009. júl. 4. 09:18

igen, másolom máris /ez kenyérsütőgéphez van optimalizálva, sütőhöz a dupláját, vagy 3szorosát veszem mindig...


Foszlós mazsolás kalács


* 3 dl tej

* 6 ek (5-5,5 dkg) porcukor

* 1 cs (10 g) vaníliáscukor

* 1 kisebb tojás sárgája

* 1 kk só (csapott)

* 1/4 margarin/vaj (250g-os)

* 25 dkg finomliszt (BL55)

* 15 dkg rétesliszt/félgrízes (BFF55)

* 1/4 élesztő

* +

* kb. 1 maréknyi mazsola

* kb. 1 dl tej, ami ellepi


Először is előkészítjük a mazsolát, amit majd akkor adunk a tésztához, ha csipog a gép. Egy lefedhető tálkába vagy bögrébe rakjuk a mazsolát. A tejet felforrósítjuk a mikróban és a mazsolára öntjük, majd lefedjük és hagyjuk állni. Amikor megduzzad a mazsola (kb. 20 perc), leszűrjük.


A kalács:

A tej szobahőmérsékletű legyen. A hozzávalókat a fenti sorrendben kell belerakni a kenyérsütőgépbe. Az élesztőt összemorzsoljuk a liszt tetejére. Válasszunk édes sütési programot, 750g + félbarnára beállítva. Kb. fél óra múlva csipgni fog a gép, hogy adjuk hozzá a mazsolát.

2009. júl. 3. 20:03
Bevált, puha, finom kalács receptje van valakinek?
128. Cand Ida (válaszként erre: 126. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 3. 20:02

Nem felejtetted ki...benne van :) És bizony jól sikerült! Igaz, csak a lányom és én teszteltem, de finom lett! Köszi


A lekvárt hogy kell benne főzni, mert erről már én is hallottam.

127. hofferke (válaszként erre: 126. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 3. 19:51

Szia!


A kuglóf receptet is megadod? Szívesen kipróbálnám! Köszi! :)

126. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 124. - Cand Ida)
2009. júl. 2. 22:24
Szia!Remélem sikerült egy valamit felejtettem ki a sót!!!!az egy kis adagoló kanál.Bocsi érte,csak az ikrektől egy kicsit szétszórtabb vagyok.Ma is sütöttünk és olyan szépen feljött és az íze is kiváló.Kuglóf tésztát is szoktunk keverni és elő keleszteni benne.Én még lekvárt is szoktam benne főzni az is nagyon finom.
125. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 120. - Cand Ida)
2009. júl. 2. 22:18
A libazsír helyett sertészsír is jó.
124. Cand Ida (válaszként erre: 116. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 2. 19:30
Na, kiváncsi vagyok milyen lesz...most sül! :)
123. Cand Ida (válaszként erre: 122. - Hofferke)
2009. júl. 2. 19:29
Köszi szépen, ez jó ötlet, ki fogom próbálni. Nekem is sokszor ez volt a gond....én a kenyérsütőt cserélgettem :)))
122. hofferke (válaszként erre: 121. - Cand Ida)
2009. júl. 1. 19:56

Szia!


Én sima élesztőt használok, nekem a szárított nem kelesztette meg rendesen, simán csak rámorzsolom a liszt tetejére.

az 1-es, az alap (fehér kenyér) program.

Sok sikert!

121. Cand Ida (válaszként erre: 117. - Hofferke)
2009. júl. 1. 18:20

Köszönöm! Akkor ezt is ki fogom próbálni :)

Az 1-es program mit jelent? Fehér kenyér vagy teljeskiörlésű? Nekem ilyenek vannak...és az élesztő, az ugye szárított legyen?

Én is remélem, hogy sikerül, a család teszteli :)

Köszi a tippet!

120. Cand Ida (válaszként erre: 116. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 1. 18:16

Nagyon köszönöm! Ki fogom próbálni! :)

Egy kérdés...ha libazsír nincs itthon, akkor mivel pótoljam? vagy egyszerűen kihagyható?

köszi

119. hofferke (válaszként erre: 118. - Erika691230)
2009. júl. 1. 11:56

Szia!

Ha jó lesz írd meg a receptet, jó?!!? Nagyon kíváncsi vagyok mindenki tapasztalatára!

2009. júl. 1. 10:44

Sziasztok!

Most indítottam el a kenyérsütőmet a kolléganőm krumplis kenyér receptjével,kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz. :-)

117. hofferke (válaszként erre: 115. - Cand Ida)
2009. júl. 1. 10:27

Szia!


Nekem most nagyon bejött a krumplis (recept a 114.hsz-ban), igaz én még csak fehér lisztből sütöttem, de szerintem keverheted a liszteket csak a mennyiség maradjon. Egyébként sűrű, de nem nyögvenyelős, finom puha a kenyér. Most 3. napos a mienk és még mindig olyan, mint amikor kihűlt.

Az eredményre és a sikeres receptre kíváncsiak leszünk! :)

Jó sütést!

116. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 115. - Cand Ida)
2009. jún. 30. 22:44

Szia!

Nálunk menő az alábbi recept és 1 nap alatt el is fogy.

300 ml víz

1/2 csg száraz élesztő

1 kis adagoló só

300 gr fehér liszt

200 gr bármilyen teljes kiőrlésű liszt

(pl:graham,tönkölybúza-ezeknél puhábbak

és nagyobb a kenyér- vagy rozs itt tömörebb.)

1 kis adagoló sikér

1 nagy adagoló libazsír,de ezt nem muszáj viszont

nagyon finom és könnyebben kijön a kenyér az

üstből amikor kész.

Ebben a sorrendben a sütése ugyanaz ,mint a fehér kenyéré.Kisadag,de így biztosan friss.

Remélem sikerül Neked is

2009. jún. 30. 21:00

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni? :)

Ismét kenyérsütésre adom a fejem...évekkel ezelőtt megbukott, mert már nem bírta a család a sok kisérletezést :)

Most beszereztem sikért is és a segítségeteket szeretném kérni, bevált kenyér recepthez.

Sajnos vannak kikötések, hogy el is fogyjon. Ne csak fehérlisztből legyen, de ne is legyen kemény, nyögvenyelős. Tehát a fehérliszt, graham és a teljeskiörlésű rozsliszt jöhet szóba és magok ne legyenek benne.

Nagyon köszönöm!

2009. jún. 30. 10:08

Sziasztok!


Akkor a recept:

1. 3 dl víz

2. 2 tk só

3. 1 ek cukor

4. 4 ek olaj

5. 70 dkg liszt

6. 20 dkg héjjában főtt, áttört krumpli

7. 1,5 dkg élesztő


1-es program, kilós kenyér program.

Én tettem még bele egy teáskanál vegetát, de nem is érzik rajta. Finom, sűrű és nem morzsálódik.

Ha kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá! :)

2009. jún. 29. 13:13

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem személenként, de megpróbálok mindenkinek most válaszolni!

Tegnap ahogy már írtam kicsit gyenge lett a tészta, így ma kevesebb élesztővel és kicsit több liszttel próbálom meg. Egyébként nagyon finom, kiscit sűrűbb a kenyér, mint a sima fehérnél, de nem morzsálódik, nagyon szépen egyben van az egész. A férjem imádta, csak még a helyes arányt kell kitalálni, de ma még ezzel adós vagyok. Ha kisült a mai is (és jó lett), hozom a receptet!

112. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 111. - Bared)
2009. jún. 28. 21:54
A krumplis pogi nagyon finom...a kenyér sem lehet rossz! Ha legközelebb sütök, kipróbálom.:)
111. bared (válaszként erre: 110. - Zsuzso100)
2009. jún. 28. 19:58
az íze picit más, de nagyon finom, viszont napokig nem szárad ki... a pogácsával ugyenez a helyzet
110. zsuzso100 (válaszként erre: 101. - Hofferke)
2009. jún. 28. 19:57
A krumplitól milyen lesz a kenyér? Úgy értem, mitől más?
109. erika691230 (válaszként erre: 108. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 28. 18:58

Hát,Ő egy 3dl-es bögrébe rakja a vizet,és ha burgonyát is rak a kenyérbe,akkor belerakja a tört burgonyát,és arra önti a vizet.


Mondom,én még nem próbáltam,de így mesélte.

108. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 105. - Erika691230)
2009. jún. 28. 18:55
Ez teljesen oké! De mégis hogyan? Mérjem le a burgonyát? És mennyivel kevesebb vizet?
107. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 104. - Bared)
2009. jún. 28. 18:54
Köszi! Már én is elkaptam.:) De még tartom a frontot:)
106. erika691230 (válaszként erre: 105. - Erika691230)
2009. jún. 28. 18:52
Én is gondoltam már ár,hogy kipróbálom a burgonyát a kenyérbe,de mindig elfelejtem.
105. erika691230 (válaszként erre: 101. - Hofferke)
2009. jún. 28. 18:51
Az én kolléganőm úgy szokta,hogy a vízből annyival kevesebbet rak,amennyi a burgonya.
104. bared (válaszként erre: 97. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 28. 18:49
látom, nekek is bejött az élet(( itt is sok gyerek beteg a környezetemben(( kitartás, és gyógyuljatok!
103. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 101. - Hofferke)
2009. jún. 28. 18:44

Feltétlenül írd meg, hogy sikerült.:)

Arra már én is gondoltam, hogy még pluszban felvesz valamennyi lisztet, csak nem tudom, mennyivel rakjak többet.:(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook