Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-mákos pite (szögletes) recept

Meggyes-mákos pite (szögletes) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Meggyes-mákos pite (szögletes) hozzávalói:
Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
3 dkg cukor
Csipet só
1 tojás
Kevés tej vagy tejföl

Töltelékhez:
20 dkg darált mák
3dl tej
20 dkg cukor
1 tk őrölt fahéj
6 dkg búzadara
Fél mk só
1 üveg meggybefőtt magozva


Meggyes-mákos pite (szögletes)

A Meggyes-mákos pite (szögletes) elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el. A tejet a cukorral, sóval és a fahéjjal felforraljuk. Mikor a cukor elolvadt, beleöntjük a búzadarát, majd a mákot. 1-2 percig főzzük kis lángon, amíg besűrűsödik. Félretesszük hűlni. A tésztához a lisztet a sóval és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Végül annyi tejjel dagasztjuk, hogy elváljon a kezünktől. 2 gombócot formázunk belőle és a hűtőben pihentetjük 30 percet. Kimagvaljuk a meggyet, lecsöpögtetjük, és a langyos mákhoz keverjük. A tészta egyik felét 20x30 cm-esre nyújtjuk, és kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a meggyes-mákos tölteléket, és a tészta másik felével befedjük. Villával megszurkáljuk és 195 fokos sütőben 40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-mákos pite (szögletes) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook