Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Ecetes ubi hidegen télire recept

Ecetes ubi hidegen télire recept

Az Ecetes ubi hidegen télire hozzávalói:
1,5 kg apró uborka
1 liter víz
2 dl 10%-os ecet
2 ek só
3 ek cukor
Fél tk borkén
Fűszerek: mustármag, kurkuma, boróka, babérlevél, fokhagyma, kapor, bors.


Az Ecetes ubi hidegen télire elkészítési módja:
A felöntőléhez összeforralom a vizet, cukrot, sót. Megvárom míg kihűl és csak ezután teszem bele az ecetet és a borként. Az uborkát alaposan megmosom, az üvegeket fertőtlenítem. Ennek legegyszerűbb módja a mosogatás, majd utána 80 fokos sütőben 5 perc. Az üvegek aljára teszem a fűszereket, rá jó szorosan az uborkákat. Végül felöntöm a lével, lefedem és mehet a kamrapolcra. 6 hét érés után fogyasztható.


Kategória: Savanyúságok receptjei


Az ecetes ubi hidegen télire elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook