Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes kesz recept

Zabpelyhes kesz recept

A Zabpelyhes kesz hozzávalói:
Zabpehely 150 gr.
Liszt 100 gr.
fahéj 1/2 teáskanál
Szódabikerb. 1/2 teáskanál
só 1 csipet
Keserű csoki 100 gr.
Vaniliás c. 1 tasak

II.
vaj (puha) 150 gr.
cukor 60 gr.
barnacukor 60,gr.
tojás 1 db.


A Zabpelyhes kesz elkészítési módja:
Összekeverjük az első csoportban felsorolt szárazanyagokat. A vajat, cukrot, tojást, habosra keverjü. Egyneműsítjük a 2 részt. Sütőpapírral bélelt sütőlapra kis halmokat ( diónyi) teszünk egymástől kb. 5 centire. 170 fokon 12-14 percet sütjük. Sütéssel együt 1 óra alatt kész.

Fehér csokival is elkészíthető, vagy a kekszek alját csokiba ki lehet mártani.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes kesz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook