Konyhai fortélyok (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok
Én részemről sem levest, sem kocsonyát nem habozok le. A levescsontot is meg a kocsonyahúst is leöntöm forró vízzel és jól megmosom, hideggel is átmosom és ha képződik is hab, nem szedem le, hagyom és elfőli és szép tiszta lesz.
Én is főzöm kuktában, a levest is meg a kocsonyát is. És tényleg nagyon szép tiszta mindegyik, nem hagyom nagyon forrni, amint felforrt takarékra teszem, még lángelosztót is teszek alá. Szerintem sokkal jobb íze van, mintha szabadon fő.
Dehogy kövezünk meg, de még nem mertem kuktába csinálni.
Hogyan habozod le?, vagy amikor lehaboztad teszed rá a kukta tetejét?
Hát ez a nyelv ez zseniális ötlen, a férjem is szereti, de nem jutott eszembe, mindig csak a fülét meg a farkát hajkurászom a boltokban, piacokon
Hát Adélkám, attól függ mit nevezünk jónak.
Te, hogy főzöd a kocsonyát, közvéleménykutatok.
Én nem teszek bele zöldséget, akkor olyan lesz mint a húsleves nem?
Bors, kömény fokhagyma, és többféle húst teszek bele, köröm, bőrke, egy kis marha, és pulyka.
Nem tudom Pollika merre lehet?
Te Éva, akkor én most rendetlenül csinálom a kocsonyát?
Hát én rendesen csinálom a kocsonyát:)
Teszek bele körmöt, meg magyarvorsot, zödséget, sárgarépát, sót, és sok-sok fokhagymát, és 8 órát főzöm takarékon.
Aztán kiszedem a húst, a levet átszűröm egy nagy felületi vájdlingba, majd szalvétával lezsírozom.
Múltkor vett a férjem egy fél disznófejet, de azt külön főztem, meg.
Egy részét beletettem a kocsonyába, egy részére -a szalonnássabbra- tettem sót, meg pirospaprikát
Hol vagytok régi barátok?
Itt az ideje a kocsonyafőzésnek, ki, hogy csinálja?
Pollikám, mesterszakács merre vagy?
Hát az egyémet szétmarta, állítólag a gumi alkatrészek kis mennyiségben is árt, bocs a kifejezésért, de megtökösödik tőle a gumi.
Az enyém folyatott.
Miért a francia rakott krumpliban is van hagyma, nem is kevés.
Nem tudom mi van velem, de mostanában megőrülök a hagymáért. Nincsen tőle semmi bajom hál istennek.
Na, akkor kérek szépen kedves konyhatündérek, szakértést a következő ötletemhez.
Mondjuk az ember gyermeke fasírtot akarna csinálni, és nincsen otthon se zsömi se kenyér.
Mi lesz abból, ha zsemlemorzsát tennék a fasírtba?
Az, hogy a francia igy készül:)
Fótt krumpli:)
Rengeteg vöröshagymát kell felkarikázni (én uborkaszelőn szelwm lw, hogy vékony legyen), majd a hagymát vajon, vagy olajon (én vajon) megpirítani alaposan. Ezután tejfölt kell ráönteni.(jó sokat)
Ja közben főtt füstölt tarját apró kockára várni, picit olajon megpirítani, majd hozzákeverni a tejfölös hafymához.
,Aztán egy sor krumpli só, majd egy kocsi reszelt sajt (de ez elmarahat) utánna a hagymás kutyulék, krumpli, hagymás kutyulék.
Aki sajtosan csinálja, az a tetejére jó sok reszelt sajtot tegyen, aki nem az a tetejére hajszálékony krumplikarikákat és tejfölt:)
Na jóétvégyat:)
ugy van, ahogy Polii irja:)
Én pl krumplisalátába igy használom, de a wok-ban sütött lecsóhoz is, vagy a francia rakottkrumplihoz