Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
1575. emrus (válaszként erre: 1574. - 4b6a2525df)
2010. nov. 25. 08:07

Én részemről sem levest, sem kocsonyát nem habozok le. A levescsontot is meg a kocsonyahúst is leöntöm forró vízzel és jól megmosom, hideggel is átmosom és ha képződik is hab, nem szedem le, hagyom és elfőli és szép tiszta lesz.

Én is főzöm kuktában, a levest is meg a kocsonyát is. És tényleg nagyon szép tiszta mindegyik, nem hagyom nagyon forrni, amint felforrt takarékra teszem, még lángelosztót is teszek alá. Szerintem sokkal jobb íze van, mintha szabadon fő.

1574. 4b6a2525df (válaszként erre: 1572. - Gy.Ibi)
2010. nov. 25. 06:25

Dehogy kövezünk meg, de még nem mertem kuktába csinálni.

Hogyan habozod le?, vagy amikor lehaboztad teszed rá a kukta tetejét?


Hát ez a nyelv ez zseniális ötlen, a férjem is szereti, de nem jutott eszembe, mindig csak a fülét meg a farkát hajkurászom a boltokban, piacokon

1573. inci47 (válaszként erre: 1572. - Gy.Ibi)
2010. nov. 24. 21:47
Erre még nem is gondoltam, de ki fogom próbálni!
1572. Gy.Ibi (válaszként erre: 1564. - Emrus)
2010. nov. 24. 21:16
Lehet,hogy most megköveztek,de én kuktában főzöm.Egy óra alatt készen van,utána leszűröm.Nem zavaros,szép tiszta.Nyelv is van benne,a párom szereti.
1571. 4b6a2525df (válaszként erre: 1568. - Szabot.88)
2010. nov. 24. 09:26
régen én is igy főztem, de egyszer ewttem zöldségezettet és finomabb volt a lé, azóta igy csinálom:)
1570. emrus (válaszként erre: 1567. - 9bbaa658f2)
2010. nov. 24. 07:50

Hát Adélkám, attól függ mit nevezünk jónak.

Te, hogy főzöd a kocsonyát, közvéleménykutatok.

1569. inci47 (válaszként erre: 1565. - 4b6a2525df)
2010. nov. 23. 14:20
Én is így főzöm a kocsonyát!!!!
1568. szabot.88 (válaszként erre: 1566. - Emrus)
2010. nov. 23. 09:42
Nálunk is így készül zöldségek nélkül...nekem ez az igazi.
1567. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1566. - Emrus)
2010. nov. 23. 09:41
Szia Emrus!Remélem jól vagy.:D))
1566. emrus (válaszként erre: 1565. - 4b6a2525df)
2010. nov. 23. 09:39

Én nem teszek bele zöldséget, akkor olyan lesz mint a húsleves nem?

Bors, kömény fokhagyma, és többféle húst teszek bele, köröm, bőrke, egy kis marha, és pulyka.

Nem tudom Pollika merre lehet?

Te Éva, akkor én most rendetlenül csinálom a kocsonyát?

2010. nov. 23. 07:01

Hát én rendesen csinálom a kocsonyát:)


Teszek bele körmöt, meg magyarvorsot, zödséget, sárgarépát, sót, és sok-sok fokhagymát, és 8 órát főzöm takarékon.


Aztán kiszedem a húst, a levet átszűröm egy nagy felületi vájdlingba, majd szalvétával lezsírozom.


Múltkor vett a férjem egy fél disznófejet, de azt külön főztem, meg.

Egy részét beletettem a kocsonyába, egy részére -a szalonnássabbra- tettem sót, meg pirospaprikát

1564. emrus
2010. nov. 22. 08:56

Hol vagytok régi barátok?

Itt az ideje a kocsonyafőzésnek, ki, hogy csinálja?

Pollikám, mesterszakács merre vagy?

1563. szabot.88 (válaszként erre: 1561. - Emrus)
2010. nov. 19. 07:48
Működik...
1562. emrus (válaszként erre: 1555. - Xti_)
2010. nov. 19. 07:46

Hát az egyémet szétmarta, állítólag a gumi alkatrészek kis mennyiségben is árt, bocs a kifejezésért, de megtökösödik tőle a gumi.

Az enyém folyatott.

1561. emrus (válaszként erre: 1559. - Szabot.88)
2010. nov. 19. 07:44
És műkszik a dolog? Nem hullik szét?
1560. emrus (válaszként erre: 1554. - 4b6a2525df)
2010. nov. 19. 07:43

Miért a francia rakott krumpliban is van hagyma, nem is kevés.

Nem tudom mi van velem, de mostanában megőrülök a hagymáért. Nincsen tőle semmi bajom hál istennek.

1559. szabot.88 (válaszként erre: 1558. - Emrus)
2010. nov. 19. 07:41
Én szoktam azzal csinálni....
1558. emrus
2010. nov. 19. 07:40

Na, akkor kérek szépen kedves konyhatündérek, szakértést a következő ötletemhez.

Mondjuk az ember gyermeke fasírtot akarna csinálni, és nincsen otthon se zsömi se kenyér.

Mi lesz abból, ha zsemlemorzsát tennék a fasírtba?

1557. emrus (válaszként erre: 1556. - 4b6a2525df)
2010. nov. 19. 07:38
Még lehet.
1556. 4b6a2525df (válaszként erre: 1555. - Xti_)
2010. nov. 12. 06:01
Szerintem is, én 1 éve használom at ecetet, de a gépnek semmi baja
1555. xti_ (válaszként erre: 1550. - Inci47)
2010. nov. 11. 10:34
szerintem ezt csak a calgon-forgalmazók mondják. nem tudom elképzelni, hogy egy mosógépnyi vízzel hígítva bárminek is ártana.
1554. 4b6a2525df (válaszként erre: 1547. - Emrus)
2010. nov. 8. 13:35
Fúúúúúúú, na ez kéne az epének, a hagymásos tojás:(
1553. 4b6a2525df (válaszként erre: 1548. - Emrus)
2010. nov. 8. 13:34
10 %-os, 1-3 kupaknyi ecettel nem
2010. nov. 8. 13:33

Az, hogy a francia igy készül:)

Fótt krumpli:)

Rengeteg vöröshagymát kell felkarikázni (én uborkaszelőn szelwm lw, hogy vékony legyen), majd a hagymát vajon, vagy olajon (én vajon) megpirítani alaposan. Ezután tejfölt kell ráönteni.(jó sokat)

Ja közben főtt füstölt tarját apró kockára várni, picit olajon megpirítani, majd hozzákeverni a tejfölös hafymához.

,Aztán egy sor krumpli só, majd egy kocsi reszelt sajt (de ez elmarahat) utánna a hagymás kutyulék, krumpli, hagymás kutyulék.

Aki sajtosan csinálja, az a tetejére jó sok reszelt sajtot tegyen, aki nem az a tetejére hajszálékony krumplikarikákat és tejfölt:)

Na jóétvégyat:)

1551. emrus
2010. nov. 5. 15:52
Mi a különbség a magyar és a francia rakott krumpli között?
1550. inci47 (válaszként erre: 1548. - Emrus)
2010. nov. 3. 15:36
..ezt nem tudtam,én is néha ecettel mostam át a gépet!
1549. inci47 (válaszként erre: 1547. - Emrus)
2010. nov. 3. 15:35
Én ma ilyent készítettem a fiúknak reggelire, nagyon ízlett nekik!
1548. emrus (válaszként erre: 1542. - 4b6a2525df)
2010. nov. 3. 08:15
Csak annyit hozzá, hogy sokan az ecetet használják a mosógépek vízkőtlenítéséhet, de ez veszélyes, mert szétmarja a gumi alkatrészeket és folyatni kezd a gép.
1547. emrus (válaszként erre: 1544. - C27c71e957)
2010. nov. 3. 08:12
Na meg a hagymásos tojáshoz is félfőre kell vágni, zsírba tenni, megsőzni, kicsit pirítani, rá a tojás, jaj de finom.
1546. 4b6a2525df (válaszként erre: 1544. - C27c71e957)
2010. okt. 8. 08:03

ugy van, ahogy Polii irja:)

Én pl krumplisalátába igy használom, de a wok-ban sütött lecsóhoz is, vagy a francia rakottkrumplihoz

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook