Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1635. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1634. - Polli)
2010. dec. 13. 21:48
Köszönöm Pollikám, jól hangzik ez a recepted is ☺☺
1634. Polli
2010. dec. 13. 16:37

sziasztok, egy újabb kipróbált süti recept és nagyon finom


Zsebbarát>>Tésztához: 30 dkg liszt 15 margarin 2 tojássárgája 0,5 dl tej 0,5 csomag sütőpor 5 dkg porcukor csipet só Töltelékhez: kevés baracklekvár 5 dkg margarin 17 dkg porcukor 2 dl tej 30 dkg darált mák 14 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 tojásfehérje Összegyúrj uk a tészta hozzávalóit, és kettéosztjuk. Az egyiket a tepsi nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral. Nekilátunk a töltelék elkészítésének. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tejet, a darált mákot, a sütőport és a lisztet. Ezt jól elkeverjük és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A baracklekvárral megkent lapra simítjuk a tölteléket. A tészta másik felét is tepsiméretűre kinyújtjuk és betakarjuk vele az egészet. A tetejét tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk. Közepes fokozaton sütjük. Kihűlve felkockázzuk és porcukorral megszórjuk a tetejét! citromot a recept nem ír, de én tettem bele és finom lett.

1633. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1630. - 4b6a2525df)
2010. dec. 9. 21:17
Megyek, kukkantom ☺
1632. 65b49ebbf3 (válaszként erre: 1631. - Polli)
2010. dec. 9. 15:35
Köszi, holnap megírom hogy sikerült:-)
1631. Polli (válaszként erre: 1627. - 65b49ebbf3)
2010. dec. 9. 14:41
igen zsófi jól értetted. :))
2010. dec. 8. 22:37
Válasz a másik fórumba:) (ami a konyhai fortályokba nem fér bele:)
1629. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1620. - Emrus)
2010. dec. 8. 20:50

hihihihi

Biztosan csak olvasgat minket szép csendben,

aztán, ha valamit nem jól írunk, majd helyretesz☺☺


Biztosan Ő is készül a Karácsonyra és most nem ér Ránk ♥

1628. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1618. - Polli)
2010. dec. 8. 20:47

☺☺☺☺

Puszillak Pollikám ♥

1627. 65b49ebbf3 (válaszként erre: 1624. - Polli)
2010. dec. 8. 20:10
Köszi Polli. Ugye jól értem hogy a többi hozzávalót utána keverjük hozzá?
1626. Gy.Ibi (válaszként erre: 1621. - Emrus)
2010. dec. 8. 18:55

Igaz nem tőlem kérdezted,de én úgy szoktam,hogy lekenem,hagyom kelni,és újra kenem.

Volt már amikor este megcsináltam,hűvös helyre tettem,és reggel sütöttem meg.Már sütés előtt látszik,hogy márványos.

1625. Polli (válaszként erre: 1620. - Emrus)
2010. dec. 8. 18:43
nem baj imruskám, de éhen már nem halunk...ez a lényeg...:))))))))
1624. Polli (válaszként erre: 1622. - 65b49ebbf3)
2010. dec. 8. 18:42
szobahőmérsékletű vajat feldarabolva kezdünk el kavarni és elég huzamos kavargatás után lesz szép sima és habos, ami a lényeg... lehet hozzá cukrot is tenni kavarás közben, főleg, ha a recept írja, így könnyebb és hamarabb eredményhez érünk.
1623. Polli (válaszként erre: 1621. - Emrus)
2010. dec. 8. 18:39
A tojásal lekent, tepsiben lévő tésztát a kelés - pihentetés második felében, félóráig hüvös helyen piheneted, majd a sütőbe tétel előtt újra megkened és oldalt megszúrkálod..márványos és nem reped meg...
2010. dec. 8. 17:03

sziasztok

azt szeretném megtudni, ha vajas krémet készítek tortába és nincs gépem, hogyan érhete el hogy szép sima legyen a krém és ne darabos?

1621. emrus
2010. dec. 8. 07:38
Pollikám ha már itt vagy azt szeretném tőled kérdezni, hogy szerinted, mitől lesz a beigli teteje szép márványos?
1620. emrus
2010. dec. 8. 07:37
Mit szóltok hozzá az Éva úgy magunkra hagyott karácsony előtt mint a sicc. Megcsinálta a kocsonyát, aztán azt hiszi ezzel letudta a karácsonyt.
1619. emrus (válaszként erre: 1615. - Polli)
2010. dec. 8. 07:32
Pollikám én nagyon kíváncsi vagyok, én kérdezek míg szétesek. De nem csak kérdezek ki is próbálok mindent. Hát így tanulunk mi emberek, egymástól.
1618. Polli (válaszként erre: 1617. - 2104cc91e8)
2010. dec. 7. 21:59
ezt a választ - vártam Tőled fitikém.:)
1617. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1612. - Polli)
2010. dec. 7. 21:06

Igazad van Pollikám!

Azért szeretem továbbra is, de csak a magam által sütöttet :)

1616. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1611. - Emrus)
2010. dec. 7. 20:59
Emruskám, köszönöm az ötletet!☺
1615. Polli (válaszként erre: 1609. - Emrus)
2010. dec. 7. 18:14

emruskám! rémesen kíváncsi vagy:))) Erdélyi barátnőmtől kérdeztem, mivel enni már ettem nála, de nem nyerte el tetszésemet.

Azért megosztom veletek, ha máer elővadásztam.:)))


Zsemlés májas hurka


(kb. 5 kg.) 1 kg tokaszalonna- nyesedék, 1 kg disznómáj, 75 dkg véres

apróhús, 25 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsemle, fél liter tej,

1 g törött szegfûbors 2 dkg törött fekete bors, 1 evôkanálnyi

majoránna, só.

A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben puhára főzzük. A

májat nyersen apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. Ha a húsfélék puhára

főttek, szintén ledaráljuk, és hagyjuk kihűlni. Az apró kockára vágott

zsemlét tejben meg áztatjuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára

vágva a zsíron megfonnyasztjuk végül az egészet alaposan összedolgozzuk

a hozzáadott sóval és fűszerekkel. Ha a képlékenységhez szükséges,

kevés húslével hígítjuk. Az előre elkészített, darabokra vágott,

tisztított hurkabelet betöltjük, végeit lekötjük, és a már előbb leírt

módon megfőzzük, majd a főzőléből kiemelve hideg vízben lehűtjük, majd

leszáradás után hűvös helyen tároljuk,


Zsemlés véreshurka


1 kg tarja, 1,5 liter vér, 50 dkg toka, 10 zsemle, 25 dkg hagyma, 20

dkg zsír, 3 dkg paprika, 2 dkg ôrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 2 g

ôrölt kömény, só.



A tarját és a tokát enyhén sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott

hagymát 10 dkg zsírban megpirítunk. A zsemlét apró kockára vágjuk, 10 dkg

zsíron megpiritjukm, belekeverjük a vérbe. A lehűlt húsfélét nagylyukú

húsdarálón ledaráljuk. Az egészet, a fűszerek hozzáadásával, sózva

összekeverjuk hurkabélbe töltjük. 90 fokos vízben 30 percig főzzük. Sütve

fogyasztható,


Zsemlés kolbász


1 kg dagadó, 1 kg sovány marhahús, 6 dkg só, 0,5 g salétrom, 2 dkg

paprika, 1 dkg zúzott fokhagyma, teáskanálnyi majoranna, 1 dkg bors, 2

dl tej, 3 zsemle.


A húsféléket közepes tárcsán ledaráljuk. A tejbe áztatott zsemléket (a

tejjel együtt), a fokhagymát a fűszerekkel és a sóval együtt a húshoz

gyúrjuk, ezt követően vékony kolbászbélbe töltjük, kb 30 cm-enként

megcsavarom. Zsírban szép pirosra sütjük.,

1614. Polli (válaszként erre: 1607. - Emrus)
2010. dec. 7. 17:58
igy is finom anyukám is így készítette.:))
1613. Polli (válaszként erre: 1604. - Emrus)
2010. dec. 7. 17:57
gratulálok az ötlethez, még nem jutott eszembe..ha ihletet kapok én is megpróbálom, mert 1 adagot úgysem lehet készíteni.
1612. Polli (válaszként erre: 1600. - 2104cc91e8)
2010. dec. 7. 17:54
Fitikém feldni a rossz emlékeket.:) Csak a szépre és finom dolgokra szabad emlékezni. A mézes zserbó nem tartható örökké a krémje miatt.Ünnep előtt 2-3 nap és ünnep után szintén ugyannyi. Közben szeret a tészta hűs helyen lenni.
1611. emrus (válaszként erre: 1600. - 2104cc91e8)
2010. dec. 7. 07:53

Fitikém, én ezt úgy oldom meg, hogy már novemberben elkezdek sütni és megy a fagyasztóba, és annyi sütit sütök amennyit csak akarok, krémes nem krémes irány a fagyi, még tortát is, sőt a beiglit is.

Amikor kiveszem van egy lefedhető tálcám és arra teszem és lefedem, hogy ne száradjanak ki, annyirra finomak, mintha akkor készültek volna.

A krémesek meg különösen mert összeérik az ízük.

1610. emrus (válaszként erre: 1608. - Gy.Ibi)
2010. dec. 7. 07:47
Ez nagyon jó ötlet, elmentem magamnak.
1609. emrus
2010. dec. 7. 07:46

A zsemléshurkát, hogy kell csinálni?

Aki tudja marja.

1608. Gy.Ibi (válaszként erre: 1605. - Emrus)
2010. dec. 7. 00:16

Együtt főzöm.Ki lehet szedni a gombócokat paradicsommártásba is,aki szereti.Akkor sima húsleves marad belőle.

Én buktát,kakaóscsigát vagy sütőben sült krumplispogácsát csinálok hozzá másodiknak.

1607. emrus (válaszként erre: 1599. - Polli)
2010. dec. 6. 07:04
Én is így csinálom, csak zsemlemorzsa és liszt keveréket teszek hozzá.
1606. emrus (válaszként erre: 1601. - 2104cc91e8)
2010. dec. 6. 07:01
Pedig finom a húsgombóc is.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook