Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


104067. 12d083b51b (válaszként erre: 104063. - Magdolna1969)
2019. márc. 17. 11:03

Nagyon szívesen!

Majd kiválogatod magadnak, ami leginkább ízlik, tetszik. :))

104066. syria (válaszként erre: 104014. - Anyagi)
2019. márc. 17. 09:34

Dehogy próbált! Azt se tudta mi az. Csak nézhetett ki a fejéből, amikor dolgozott benne az erjedt gyümölcs. :D

Számtalan videó van tántorgó állatokról, akik pont úgy jártak. :)

104065. Guruljka (válaszként erre: 104064. - Magdolna1969)
2019. márc. 17. 09:15
Igazán szívesen! :D
104064. Magdolna1969 (válaszként erre: 104053. - Guruljka)
2019. márc. 17. 09:14
Köszönöm szépen!
104063. Magdolna1969 (válaszként erre: 104058. - 12d083b51b)
2019. márc. 17. 09:14
Köszönöm szépen! :-)
104062. Guruljka (válaszként erre: 104060. - Era57)
2019. márc. 17. 08:45
Még leginkább a Cottage Cheese, vagy a Frischkäse hasonlít a mi túrónkhoz Németországban.
104061. Guruljka (válaszként erre: 104058. - 12d083b51b)
2019. márc. 17. 08:28

Ez meg német.

Semmi sem tökéletes... :D

104060. Era57 (válaszként erre: 104052. - Globus)
2019. márc. 17. 08:25
Igen , én is ismerem ezt a változatot , de most nem jutok rendes túróhoz.Ezért probálkoztam a hamis változattal.
104059. 12d083b51b
2019. márc. 17. 07:38

Szevasztok! Csak azért, hogy legyen itt egy kupacban, még egy hamis túrógombóc, ahogyan én csinálom:


Megfőzöm a tejbegrízt, pici só, pici cukor, várok míg hűl egy kicsi. Ez után a túrót-tejfölt egyenletesen beleforgatom, és máris lehet szaggatni. Nem kell kézzel belemászni, 2 db evőkanállal nagyon szép kis szilvamag alakú gombóckák lesznek!

Rögtön lehet beleforgatni mákba, dióba, cukrozott kakaóba, akár még pirított zsemlemorzsába is.

Vaníliás cukrot, citrom haját csak akkor főzök bele, ha tudom, hogy zsemlemorzsa lesz a bundája.

104058. 12d083b51b (válaszként erre: 104051. - Magdolna1969)
2019. márc. 17. 07:25

Itt egy másik is:


[link]

104057. Guruljka (válaszként erre: 104052. - Globus)
2019. márc. 17. 04:31

Véletlenül meg is találtam!


Túrógombóc sütőben (Briell 14, Hoxa)


50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 1 citrom lereszelt héja, 3,5 dl tejföl, 4 tojás, 8 dkg porcukor.


A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara megszívja magát.

A 2 tojás fehérjét verjük fel habnak, keverjük óvatosan a túróhoz.

A sütőt melegítsük elő 180 fokon.

Formázzunk gombócokat, helyezzük tűzálló tálra.

A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokra és tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre.

104056. Guruljka (válaszként erre: 104055. - Birebora)
2019. márc. 16. 21:52

Nem tudok róla, hogy magyarul létezne, de nem nagy vész kiszótárazni.


[link]

104055. birebora (válaszként erre: 104053. - Guruljka)
2019. márc. 16. 21:41
Nincs ez valahol magyarul?
104054. Guruljka (válaszként erre: 104052. - Globus)
2019. márc. 16. 20:57
Én szoktam úgy a "túrógombócT", hogy a megpirított prézlit sütőtálba (mélyebb tepsibe) teszem, abban forgatom meg a gombócokat, és tálalás előtt megforrósítom.
104053. Guruljka (válaszként erre: 104051. - Magdolna1969)
2019. márc. 16. 20:56

Én hoztam, kikeresem megint.


[link]


Ez az, amiben át lehet még a hajszínt is állítani. ("More options")


Férfiakra is jó, csak akkor a címsorban a Women-t át kell írni Men-re.

104052. globus (válaszként erre: 104048. - Era57)
2019. márc. 16. 19:11
Van egy sütőben készült fajta is, rendes túróból. Ez sem ugyanolyan, mint a kifőzött, hiszen eleve nincs prézlibe forgatva. Más, de finom. Puhább, krémesebb.
104051. Magdolna1969
2019. márc. 16. 19:06

Sziasztok,


úgy emlékszem, itt olvastam azt a linket, ahol be kellett írni a súlyt és a magasságot és a program nemcsak a BMI-t számolta ki, hanem egy rajzon bemutatta a testalkatot is.


Emlékszik vlamelyikőtök, melyik program lehet ez?


Köszönöm!

104050. Guruljka (válaszként erre: 104048. - Era57)
2019. márc. 16. 18:27
Igen, talán eleve édeskésebb. És/vagy esetleg a cukrot is túladagoltad.
104049. Era57 (válaszként erre: 104040. - Guruljka)
2019. márc. 16. 17:25
Igen gondoltam hogy rosszul emlékszem,nem jutott eszembe a savó szó😃.
104048. Era57 (válaszként erre: 104039. - Guruljka)
2019. márc. 16. 17:23
Igen .Teljesen friss reggeli fejés. Szerintem bennem van a hiba hogy ugyan azt várom el mint az igazitól.
104047. forrest2010 (válaszként erre: 104041. - LadyBird 2015)
2019. márc. 16. 17:16
...persze ! kinek mi ízlik ! én a bazsalikomtól irtózom , pedig nem érzem az ízeket , de felfordul a gyomrom attól a kajától , amibe beleteszik , 1x a lányom tojáskrémbe tett belőle brrrrrrrrrrrrrrr ! 3 napig az utolsókat rúgtam tőle :( a nyers feketeribizlit is úúúúúútálom :(
104046. forrest2010 (válaszként erre: 104024. - Globus)
2019. márc. 16. 17:10
... ez rettenet ! még azt se lehet mondani h nem tudott magával mit kezdeni ! és 1 ilyen emberért tényleg rettenetesen kár , de a családjáért még inkább ! mert az ilyennek tényleg a családja , a környezete issza meg a levét ! Volt a lányomnak 1 osztálytársa , alkoholista anyával !!!! és a gyerekeknek az volt a szerencséjük , h a kocsmáros !!!! nagymama nem ivott ! és vett a gyerekeknek , az unokáinak 1 öreg svábházat , mikor elúszott a házuk :( megáll az ember esze !
104045. Guruljka (válaszként erre: 104043. - Forrest2010)
2019. márc. 16. 17:08

Én egy idó óta fokozottabban figyelek arra, hogy azt is felírjam, kié a recept.


Főleg azóta, hogy valaki kifejtette azt a véleményét, hogy ami a neten olvasható, az szabad préda, és elkezdte másolgatni híres költők verseit. Nem lehet mondani, hogy a saját neve alatt, mert azt nem írta oda, de a dicséreteket besöpörte érte és akkor sem szólt, hogy nem ő a költő.

Én ekkor felháborodtam, és hogy én magam ne essek hasonló bűnbe, azóta még jobban figyelek a szerzői jogra, még ha egy recept is a mű.

104044. Guruljka (válaszként erre: 104014. - Anyagi)
2019. márc. 16. 17:04
Vagy berúgott erjedt gyümölcstől.
104043. forrest2010 (válaszként erre: 104016. - Anyagi)
2019. márc. 16. 17:01

Ági én régen is így csináltam , ha ettem valami fincsit amit valakitől hallottam , tanultam , olvastam , odaírom a közzétevőjét :)


...a tejszínes gyümölcsleves a fiam 2.-os tanárnénijétől kaptam olyan 38 éve :)

104042. forrest2010 (válaszként erre: 104019. - Anyagi)
2019. márc. 16. 16:54
... aggódok is ! :( túlzottan is :( az agyára is megyek vele :( tisztára lelkibeteg tudok lenni ha 2 napig nem látom a facen :( de ő azt mondja ! ne fossak ! majd értesítenek , ha valami történt ! és ???? mi jó történik manapság ? tán megnyeri a lottó 5-öst ? nem is lottózik :( mindenki aggódik a gyerkőceiért :) akkor is ha 80 felé közeledik :) legalábbis én igen :(
104041. LadyBird 2015 (válaszként erre: 104029. - Anyagi)
2019. márc. 16. 16:51
Nekem hígítva is olyan nemszeretem íze van!:)
104040. Guruljka (válaszként erre: 104038. - Era57)
2019. márc. 16. 16:49
Az író, az a vaj köpülése után marad. Zsírosabb talán, mint a savó
104039. Guruljka (válaszként erre: 104038. - Era57)
2019. márc. 16. 16:48

Akkor úgy csináltad, ahogy én is szoktam. illetve én is könyvből lestem el.


Nem író, hanem a savó, amit emlegetsz. Az marad az aluidttej alján. Én soha nem éreztem zavarónak, pedig a bolti tejből talán több volt a savó, mint a túró.


Maga a tej rendben volt? (Még tej korában?)

104038. Era57 (válaszként erre: 104035. - Guruljka)
2019. márc. 16. 16:28
Az aludtejet oda tettem forralni , pici só cukor és grízt főztem bele.Mehet bele vaniliás cukor,reszelt citromhéj.Mikor kihűl ezt kell ki gombócozni és pirított zsemlemorzsába forgatni.Az állaga jó volt de én nagyon éreztem rajta az író ízét.Nem is tudom hogy írónak hívják e ami az aludtej alatt van.A neten kerestem hamis túró gombóc receptet ami aludtejből készül.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook