Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetős fórum)
nekem azt mondta a doki hogy addig amíg vérzek addig no sex és semmi ülőfürdő!
Rákérdeztem mégegyszer és azt mondta ha nem vérzek akkor lehet4
nekem nem volt vérzésem azóta csak egy + teszt 5 hét után
nem altattak csak kábítottak!
Volt velem egy nő akit akkor negyedszer kapartak és mondta hogy az elsőnél és a harmadiknál mindent érzett!
Az első jól sikerült , semmit sem éreztem és nem is emlékszem semmire!
Csak a második volt nagyon gáz
Szia Flamette!
Hogy érted azt,hony csak nyáron lehet teherbe esni?Te akkor pont nyaralni voltál?
Szaisztok!
Hú,de parázs a hangulat:-)
Nem akarom fokozni,de több helyről azt is hallottam,h annnyit kell várni ahány hetes volt a terhesség...
Egyébként tényleg az a baj,h minden orvos mást mond:-(
ti voltatok egyébként hormonvizsgálaton?én akarnék...
azért mert a hormonok ugyanűgy működnek ha 12 hetes vagy, mint ha mondjuk 20
de nem tudom
meg kellene kérdezni egy orvost
azért 6 hónap, mert a hormonrendszered lassabban ál vissza a rendes kerékvágásba és addig nem javasolják a teherbeesést
persze a méhed hamarabb regenerálódik
a dokim mondta, megkérdeztem, hogy miért 6 hónap
ez az általánosan elfogadott időtartam
de mindez egyénfüggő és függ az egyén lelkétől is
nem vitatkozunk, semmi értelme
csak a támadó hangvételt nem szeretem
én nem veszekedtem csak elmondtam, amit a dokim mondott ezzel kapcsolatban,
csak az a legnagyobb baj, hogy a dokik között sem egyértelmű az álláspont, hogy mi micsoda és mennyit is kell várni
nekem is nagyon lassan telt az idő, de most már olyan távolinak tűnik a műtét napja, hogy csak na
nekem a félelmem a teherbe esés
mert a 4. hónap után már kezdem azt gondolni, hogy ez nagyon de nagyon nehéz és ki tudja mikor fog sikerülni
az a baj, hogy tényleg nincs általános recept, mennyit kell várni és hogy sikerül a terhesség sajnos
az én dokim is 3 hót mondott
viszont a háziorvos és a védőnő 6 hót
szóval ezeken kiigazodni...
Szia Hadita!
Amúgy neked is 3 hónapot mondtak ugye?
Nekem doki szerint: műtét nélkül 3-6 hó.
A kórházban meg azt mondták, hogy 1-2 vérzés.
Rokon nőgyógyász szerint 1 is elég.
Sógornőm szerint (doki): 1-2 vérzés
Drága Lányok !
Nehog összevitatkozzunk! :)
Száz szónak is egy a vége, ahány doki annyiféle variáció a ciklus fogalmára ill a várakozás időtartamára.
Mindenkinek azt a véleményt kell elfogadnia, ami a legközelebb áll a saját elképzeléséhez.
Sajnos magunkra vagyunk utalva a döntésben.
Sziasztok!
Hú mik történnek itt. Szóval szerintem a lényeg az, hogy mindenképpen célszerű kicsit várni, persze ilyenkor mindenki újból belevágna rögtön, de én meg azt mondom, hogy ez a türelmi idő teljesen egyénre szabott. A múltkor is rákérdeztem erre a genetikai vizsgálaton és azt mondták, hogy vannak olyan szerencsések, akiknek 1 hónap után sikerlt, van akinek nem.
Természetesen én sem vagyok meggyőződve arról, hogy ha kivárok rendes 3 vérzést, utána minden szép lesz. Ha lenne kristálygömbön és azt mondaná, hogy "márpedig Judy neked 5 mensit kell kivárni, vagy 6-ot, de utána minden rendben lesz" akkor annyit várnék. Elvárhatunk 100-at is, ha valami nem stimmel.
Olyan fórumról ismert lányt is olvastam - Iríszke, Hadita tudja - akinek pl 1 vérzést sem kellett kivárnia, és nemsokára szülni fog, ilyen is van.
hát a műtét után fellépő vérzés már ne haragudj de nem mensi és nem is válik azzá
az utána, ahogy judi is írta, 4-6-8 héttel van
nekem speciel 6,5 hét telt el azután
de egyébként teljesen mindegy is, főleg neked
csak mindenki kérdezi mennyit kell várni, mennyi a türelmi idő
és ezért nem mindegy, hogy beleszámít-e
az én dokim szerint nem
szerintetek igen
mindenki higgyen a saját orvosának
nem, ugyanis orsi a 42 napnál hosszabb ciklus már nem ciklus
nekem nem voltak ciklusaim
nem nem normálisak voltak
tudom, hogy nem menstruáció de azért tart több napig mert közben magától is megindul a mensi...ezt meg az én dokim mondta!!!szóval az az első ciklus...de tök mind1
nekem meg már főleg...
Szia!
A műtét utáni pár napos vérzés persze, hogy nem mensi. Az első szabályos mensi műtét - nekem nem műtét - utáni 4-6-8 héten belül várható, de az viszont már rendes ciklus. Nekem most a 2. után azt mondta a doki, hogy 4-8 héten belül várható az első rendes vérzés. Nekem 4 és fél hét után jött az első, de ez szerintem már beleszámít a türelmi időbe, én így tudom, nekem viszont így mondta a doki.
igen, ez a jobb judi , ha valakinek sikerül a baba, mert sok mindenkinek nem
Orsi lehet itt vitatkozni de a ciklus fogalma akkor is az, amit leírtam
az mensitől mensiig tart
a műtét utáni napokban lévő vérzés nem menstruáció.Érted? az nem menstruáció
a dokim mondta, nem magamtól találtam ki
persze, lehet közben pé is, hogyne
de nem szokták a dokik a vetélés utáni türelmi időbe beleszámolni
ugyanis nem feltétlenül egyezik meg a 2-3 hónap a 2-3 ciklussal
nem feltétlenül igaz, hogy valakinek vagy ciklusa van vagy terhes
speciel én a gyogyó abbahagyása után csak 2-3 havonta mentruáltam
tehát nem volt rendes ciklusom és terhes sem voltam
már bocs. de lógtam a levegőbe, ahogy te mondod
de az elhalás és a műtét utáni kaparás az én ciklusomat is rendbetette
havonta menstruálok
azért remélem minden rendben lesz az UH-on
na akkor nekem jan.12én volt a műtét, sztem ez is egy ciklus, ami műtét miatt történő vérzés és az első mensi között van...csak úgy nem "lebeg a nő"vagy terhes vagy ciklusa van
főleg hogy nekem 28 napra jött meg és volt pé is...
majd ezt a február 8.ai mensit megvártuk és újrakerdtük a 2 CIKLUSBSAN, (nem az elsőben)2 vérzés volt műtéttel együtt
és terhes vagyok megint!!!elvileg márc 8 án kellett volna megjönnie, 2 csíkos lett a teszt, és kedden megyek dokihoz
ja és közben a februári babás ciklusban voltam hormonvérvételen és a duplája lett a progeszteronom a normálshoz képest!már az ia babát mutatta
holott nekem 16 cikluson keresztül rossz volt a progeszteron szintem
sztem a missed ab műtét helyretette a hormonokat
és sokkal szebb és frisebb, újabb környeztbe tudott most beágyazódni a babám:))
ja és ittam rögtön műtét után a cicka-málna levél keveréket meg pé után a palástfüvet:)))
bocs, ha már valaki ezt 600xra olvassa....
Szia Íriszke!
Én úgy érzem, hogy itt lenne az ideje, elvileg nem lenne akadálya.
Nem tudom, mekkora jelentősége van annak, hogy most a vetélés után nem kellett műteni.
Szokták mondani nekem, hogy milyen jó, hogy ilyen könnyen teherbe esek, és állítólag ez a kevésbé rossz, de ez most engem nem vigasztal, hogy egymás után két vetélést kellett átélnem.
Neked is bízzunk benne, hogy hamarosan sikerülni a kisbaba, talán esküvői ajándékként érkezik...de jó lenne...
szia Hadita
igen, a kismamik nagyon átvették a vezetést:)))
de én nagyon örülök nekik,
csak az a bajom, hogy mind utánam vetéltek
és többen is már félidős babásak
na mindegy
de ez csak engem szomorít el és nem irigység, csak fájdalom a saját nyomorom miatt
a tamponról annyit, hogy nekem sokáig nagyon kényelmetlen volt a vetélés után és zavart, pedig előtte évekig azt használtam
az elmúlt két ciklus alatt használtam néha pld, amikor szolizok
de alapvetően már nem szeretem és inkább betétet használok
a ciklus a mensi első napjától a következő mensit megelőző napig tart
mivel a vetélés vérzése, főleg a műtét utáni az nem mestruáció, hiszen a seb helye vérzik
az lehet, hogy már a műtétet követően van pé. előfordulhat
de orvosilag nem ciklus, miven nem mensitől mensiig tart
a dokim mondta, amikor a műtét utáni első vérzés alatt kellett mennem kontrollra, hogy na akkor most indul az első igazi ciklus
annyira de annyira türelmetlenek vagytok lányok
én is az voltam, alig vártam, hogy zöld utat kapjunk
mivel közben dokit váltottam a mostani csak 4 hónap után mondott igent hormonvizsgálat és rákszűrés után
persze amilyen szerencsém volt, első szervuszban eltörtem a kezem és hónaljig gipszben voltam 4 hétig, szóval vicces volt az első próbálkozós hónapunk:))
most kezdjük az ötödik hónapot és most már remélem nem kell sokat várni a babára
orsi remélem minden rendben lesz veletek
megy a drukk
puszi mindenkinek
judi amikor úgy érzed, hogy mind a lelked, mind a tested rendbejött, akkor van itt az ideje a babának és ha minden rendben van, akkor meg is fog foganni
bár úgy látom, neked eddig sem a teherbeeséssel volt gondod
sziasztok!
azóta is nagyon jól vagyunk
palástot már nem iszom, vitaminok mennek ezerrel
tömök magamba mindent hogy a keddi uh-n minnél nagyobbak és feljeltebbek legyünk:))
nagyon drukkoljatok, mert ha megint kisebbet mondd mint az előző babanál, akkor megint missed lesz a vége:(((így most nagyn félek
kb már lennie kellene szívhnagnak, de ha szívhang nincs is, akkor legalább 4mm nek kell lennie a babának a petezsáknak meg 16-18mm nek:))
Csak hogy erre is válaszoljak.
Igen, sajnos benne van, hogy akár hiába is várnék mondjuk 3, v akár 6 hónapot bármi baj lehet, az már egy másik kérdés, hogy hogyan viselném el, ha harmadjára is elvetélnék. Ez után a kettő után is nehezen szedtem össze magam, még beszélni is félek róla, hogy még egyszer megtörténne, na az tenné be nekem, úgyhogy ezért félek.
És persze igazad van, bármi lehet, előre nem tudjuk, olyan is van, aki még több hónapot vár és megint ez történik....nagyon nehéz.. egy biztos, egy ciklust még kivárok....utána elgondolkodok...
Mitől bizonytalanodtál el Hadita?
Bár én is .... :-)