Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
2011. okt. 17. 19:48
Én is előre szoktam csinálni göngyölt húst.Megtöltöm (gomba, aszalt szilva, stb.),bepanírozom és lefagyasztom. Azt mindenki szereti, egy fogásnak kiváló :)
2011. okt. 17. 18:44

most kezdtem nézelődni a receptek között.

Keresek fagyasztható sütirecepteket, mert én karácsonykor sokfélét szoktam sütni, sokfelé ajándékozok, ezért előre kell dolgoznom.

Húsfélét is többet csinálok előre, aztán majd a vendégkörtől függően szedem ki a fagyasztóból és készítem el készre.

Pl. ilyenkor már szoktam kifilézni (teljesen!) csirkét vagy kacsát, betöltöm,(tavaly kétrétegű töltelék volt benne: ludaskása és gesztenyés)és megy a fagyóba.A káposztatálat vagy töltött káposztát is már meg szoktam csinálni novemberben.

Úgyhogy figyelem a recepteket, hátha jön valami, amivel tudnék újítani.

983. agis
2011. aug. 30. 09:41

Narancsos kacsat tervezek csinalni, illetve marinalt lazacot, kaposztaleves es a desszert csokolade mousse lesz piritott mandulaval.


Azt hiszem, de addig meg sok viz lefolyik a Dunan :)


Tavaly citromos lazac volt, Normandiai csirkesult, ugyanigy kaposztaleves (enelkul nem karacsony a karacsony) es narancos csokitorta.


Alig varom :)

2011. aug. 30. 05:19
Időben el kell azt tervezni:)
981. globus
2011. aug. 29. 21:53
Há'?
980. tixtina
2011. aug. 29. 21:43

Nálunk minden évben egyforma menü van.

Fiam csak a húslevest szereti,és a piskótatekercset,csokoládé töltelékkel.

Aztán valami pecsenye-kacsa,vagy liba.

979. 4b6a2525df (válaszként erre: 978. - Franc22)
2011. aug. 27. 06:34
oszd már meg légyszi:):)
978. Franc22
2011. aug. 27. 05:06
a leves már meg van, mert tegnap a Bors menűben találtam
977. koxy (válaszként erre: 975. - Gevi1931)
2011. aug. 16. 11:47
Oké, de el ne felejtsd!! :DD
976. elszabadult hold (válaszként erre: 975. - Gevi1931)
2011. aug. 16. 08:44
:))
2011. aug. 15. 08:41
december 20-án megírom
974. Bri* (válaszként erre: 973. - 454db8ee37)
2010. dec. 29. 11:40

:)

Felénk valaki szokott tejet is rakni bele, de vöröshagymát nem szoktunk.

Én van, amikor nagy lyukú reszelőn reszelem, azon pikk-pakk megvan.

A gyerkőcöm névnapjára akarok majd csinálni tejszínes-gombás csirkemell csíkokat lapcsánka ágyon. Egyszer étteremben ettem, fantasztikus volt! Az tuti, hogy Bilagitos kaja! :)

Neked is és mindenkinek BUÉK!

973. 454db8ee37 (válaszként erre: 972. - Bri*)
2010. dec. 29. 07:42

Ennek a kajának annyi neve van..!De szerintem mindenütt ugyanúgy csinálják, legfeljebb adalékokkal variálnak.Nálunk a neve tócsi, n nélkül.

És nyers reszelt krumpli, liszt,só, pici bors,reszelt vöröshagyma,esetleg egy tojás, de ez el is maradhat.Lapos korongokat olajban sütjük ki, jó ropogósra, aztán sokhagymás tejföllel adjuk.

Csak ritkán csinálok, mert utálom reszelni a krumplit.Azonban amikor csak kevés húsom (baromfi) van itthon, akkor ilyen masszába mártva sütöm ki,ugyanúgy fokis tejföllel adom, és sült krumplival..hát jó laktató,finom,aztán jöhet a bilagit, mezym és társai!Jó étvágyat, és BUÉK!

972. Bri* (válaszként erre: 971. - 454db8ee37)
2010. dec. 28. 17:54

:))) Hát most már én sem fogok többé kísérletezni vele!

Felétek hogy csinálják a tócsnit (felénk egyébként lapcsánkának hívjuk)?

971. 454db8ee37 (válaszként erre: 970. - Bri*)
2010. dec. 27. 17:19

Én nem fognék hozzá házi rösztihez.

Mirelitben egészen finomat lehet kapni, és még az is néha szétesik, ha nem figyelek rá.Egyébként vacsira sokszor szoktam sütni..fokhagymás tejföllel esszük, mint a tócsit.(És nem kabátfogassal...DDD)

970. Bri*
2010. dec. 27. 15:00
Egyébként nem sikerült a rösztim. Széthullott az egész! Azért ízlett, de soha többé nem csinálok, mint ahogy császármorzsát se! :)
969. Bri* (válaszként erre: 967. - 454db8ee37)
2010. dec. 27. 14:58
Csak néztem, hogy fogast sütsz??? Azt meg hogy kell??? Utána esett le, hogy a halról beszélsz! :))))
2010. dec. 24. 06:52

Évente egyszer, egy csodás téli éjjel, bűvös, titkos álmok suhannak a szélben!

Mindenki házába boldogság költözik.

Szívünk örömmel megtelik! Boldog Karácsonyt!

2010. dec. 24. 06:50

szenteste:fogas egészben sütve,göngyölt-töltött bundázott karaj,szűzpecsenye wellington módra.

Köret:mazsolás jázmin rizs,vajas-sajtos zöldköret és krumplisaláta mustárosan.Torta a pink.hu-ról a narancsos csokitorta, plusz vagy 10 féle aprósüti.

(Erre már egy hónapja a fagyóba dolgoztam)

első nap: anyánál marhahúsleves,pontypaprikás tejfölös nokedlivel,tejfölben sült töltött karaj a fiamnak.

másnap:nálunk lesz káposztástál,és baconos csirkemell torta krumplipürével.

Utána jöhet a dupla 90 napos!!

Kellmes Ünnepeket és B.U.É.K.!!!

2010. dec. 23. 21:50

Nálunk lazac krumplipürével, csirke megtöltve két módon (tojásosan és májasan), majonézes krumplisali, és mint ahogy összeszámoltuk, 13 féle sütemény..


Itt megkérdőjelezendő az épelméjűségünk.:S

965. Kira88
2010. dec. 23. 21:42
Nálunk tyúkhúsleves, lazac zöldségkörettel, libacomb párolt káposztával, steak burgonyával, francia saláta
964. Zsuzsi56 (válaszként erre: 959. - Kacsa mama)
2010. dec. 21. 13:38

na végre itt vagyok, írom a receptet:


Diós pogi


30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg reszelt füstölt sajt

1,5 dkg élesztő

2 evőkanál tejföl, ebből lehet több is kell

1 teáskanál só.


Amikor a tejfölt kellett volna tenni bele, úgy éreztem nagyon zsíros fog lenni, ezért helyettesítettem tejjel.

Kis pogácsák, tetejét megkentem tojással, hogy a

durvára vágott natúr dió ráragadjon. Különleges ízű.

2010. dec. 19. 21:53

tegnap elkészítettem előre a seftáliát. Hát kíváncsi leszek rá milyen. Lehet soha többet nem kéri a család. Bár hús és amit nem nagyon szoktam másra használni csak a bolognaihoz és a pizzához az az oregano. Ami furcsább lehet benne. Ja és az, hogy nem bélbe van töltve, hanem hashártyába.

Mivel a grillezéshez már nincsen jó idő így valószínű, hogy zsiradékos kisütés lesz.


jó éjt mindenkinek.

962. Zsuzsi56 (válaszként erre: 959. - Kacsa mama)
2010. dec. 18. 20:41
Holnap fel fogom írni!
961. noedi
2010. dec. 18. 16:29

Sziasztok, nálunk ez lesz a menü: pulykatekercs gesztenyével vagy aszalt szilvával töltve (talán mindkettőt megcsináljuk..), zellerkrémleves vagy francia hagymaleves (ez még nem dőlt el melyik lesz), sült pisztráng fokhagymás morzsában pirított mandulával, mellé sült fűszeres krumpli és zöld saláta.

Desszertként pedig kandírozott narancsos és csokis karácsonyi mini sütikéket fogunk majszolni. Alig várom. :)

2010. dec. 18. 16:12
Halászlé, ponytból. Koktélrák fehérborosan és gombásan. Mákosguba tojáshabbal és őszibarackal a tetején.
959. kacsa mama (válaszként erre: 958. - Zsuzsi56)
2010. dec. 18. 15:16
Persze hogy érdekel,ird le légyszives mert kiprobálom,kicsit bizarrnak tünik a sajtos és diós össze álitás de ha a családodnak izlett finom lehet.Köszi.
2010. dec. 18. 15:00

Én gondolkodok egy újfajta sós sütin, megcsináljam-e. Még csak egyszer csináltam, mindenkinek ízlett.

Sajtos pogácsa, tésztájában füstölt sajt, tetején dió.

Ha érdekel valakit, leírom a recét.

957. c33bd8536b (válaszként erre: 955. - 5404289bd6)
2010. dec. 18. 14:24
Nekem is a kedvencem. Meddig áll el? Mikor készíthetem?
956. 454db8ee37 (válaszként erre: 944. - Kacsa mama)
2010. dec. 18. 11:36
Én is úgy szoktam ezt a sütit, hogy előre és be a fagyóba.A tölteléket én kicsit megfűszerezem csipet őrölt pirospaprikával és 2 gerezd fokhagymával!Isteni, csak arra kell vigyxázni, nehogy megégjen, mert gyorsan sül!
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook