Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2013 nyarára jó pár kilótól megszabadulok fórum

2013 nyarára jó pár kilótól megszabadulok (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
2013. márc. 15. 16:30
En is ugy kaptam,azert masoltam be!Sasha a neve...foszer,de lehet no!nem tudom
1850. 130454e42d (válaszként erre: 1848. - 880331b0ba)
2013. márc. 15. 16:07
Valami megmondóember, aki tudja a tutit. Épp ezért nem olvastam el, irritál a nagyképűség.
1849. Nyűzli (válaszként erre: 1846. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 15. 16:06

Az illető aki ezt írta idióta.. :D én jót nevettem..

Részigazság van benne (jojo effektusról, meg arról hogy nem jó az sem ha túl kevés kalóriát viszel be a testbe, mert raktározást vált ki), de ez a részigazság amit ír az a többi sok marhaságához képest elenyésző..

Ha valaki fogyni szeretne, akkor alap hogy a normától kevesebb kalóriát kell hogy bevigyen. de ez kevés (így nem fogsz fogyni maximum izmot leépíteni, de inkább a raktározás lesz jellemző)mellé kell hogy mozogjon így az izom nem épül le, az energiát meg a kevés napi bevitel miatt elkezdi a zsírszövetekből fedezni a test!!!


Minden esetre megnézném ki írta ezt :d szeretem a netes szájkarate-embereket :)

1848. 880331b0ba (válaszként erre: 1846. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 15. 15:48
ki volt ez a bunkó, aki ilyen stílusban osztja az észt? Ő mit tud vajon felmutatni? s miért nem ad akkor normális, követhető tanácsot?! :(
1847. 130454e42d (válaszként erre: 1846. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 15. 15:42
Nem olvastam végig, átfutottam, van benne igazság. tabletták, hashajtók, sokan ezzel akarnak fogyni, ahelyett, hogy mozognának, mást ennének.
2013. márc. 15. 15:25

osszú de érdemes elolvasni: Elgondolkodtál már azon, hogy mekkora mázli, hogy a hülyeség nem halálos? Ha az lenne, nem sokan maradnánk a Földön.


Iszonyat sok megkeresés, levél, privát üzi érkezett az utóbbi időben arról, hogy 1400-1600 kalóriás étrendeken élnek és mégsem néznek ki úgy ahogy akarnak. Mitől lehet?


Nos, végignézve, hogy ezt hányan írták, hogy hány barátnőnek a barátnője próbálta ki ezeket, az első gondolat az lenne, hogy ezt valami mozgalommá kellene fejleszteni. Leszarom, hogy nem igaz, de ha jó kampányszöveget találok ki, akkor az idióták, akik az 1400 kalóriás étrendtől már teljesen elhülyültek mellém állnak és legrosszabb esetben is egy hónap alatt a világ ura lehetnék. Egy év és az univerzum is az enyém lenne.


Második dolog, hogy általában mindenki ugyanarról az oldalról szedte ezt a világmegváltó faszságot. Mondanám szebben, de talán így kellően lekicsinylő, megalázó, megszégyenítő és ez végre rávilágít arra, hogy hülyeséget csináltál.


A diéta a lúzerek játéka. Azoké, akik akarnak valamit csinálni, de nem akarnak vele eredményt elérni. Ők azok, akik élvezik a folyamatos próbálkozást és a folyamatos bukást. Kifelé azt kommunikálja, hogy ő ezzel sikert akar elérni, aztán hazamegy és az ágy előtt térdelve meggyón minden ilyen kijelentést és azért imádkozik, hogy végül mégis bukás legyen. Ha ugyanis sikerülne, az nem sok mindennel járna. Egy két alkalommal elismerő pillantásokkal, egy két bókkal, de aztán alábbhagy a dolog.


Ha viszont bukik, akkor mindenki őt fogja sajnálni, "nem baj Mucika, veled vagyunk. Ugyanolyan hülyék vagyunk, mint Te, de ne izgulj, biztos az a baj, hogy a régi módszert követtük, de már olvastam az Idióta Picsák magazinjában, hogy van jobb módszer. Kipróbáljuk együtt!"


Hiába a hülyéknek is kell a társaság és a közösségi élet!


Diétával még ember nem ért el sikert. Induljunk ki csak abból, hogy ezek eléggé megcsappant étkezéseket ajánlanak. 1400-1200 kalória harmatgyenge.


2000 kalóriát tartanak átlagosnak. Ezt többféle képen is össze lehet hozni. Ez kb 3 nagy bigmac menü. Valljuk be elég koncentrációs táboros mennyiség, ha azt nézzük, hogy fél órával később újra éhes vagy és megint enni fogsz.


Vagy eszel barna rizst, zöldségeket, salátát, halat, húsokat, tojást, iszol egy kis fehérjét, mindezt napi 4-5 alkalommal, és úgy hogy változatosan eszel, nem vagy éhes két étkezés között.


Van különbség a kettő között. Már csak az, hogy míg a második verziót felhasználja a szervezet és pörögni fog tőle, addig az első nagy részében raktározni fog, és belassul az anyagcseréd.


Ugyanez történik egyébként a kevés kajával is. Vegyünk egy egyszerű példát. Kocsival jársz melózni és hirtelen kevesebb pénz áll a házhoz. A kocsi nem annyira létszükséglet inkább csak luxus és azt mondod, hogy oké, semmi gond, fel tudok én szállni a buszra is. Leépítetted azt a luxust, ami a legtöbbet venné ki a kasszából.


A kasza ezúttal a tested és az abba belepakolt tápanyag mennyiség. 1400 kcal. 2000 kalória az alap élet, semmi extra, elmész dolgozol, ülsz az irodában, kocsival haza.


A 2000 helyett viszont hirtelen csak 1400 a bevételed. Jön a főkönyvelő, az agy. Akármilyen hülye is vagy, ez rajtad kívülálló számításokat is tud végezni és helyesen kezeli a "számlát". Valahol meg kell spórolnia 600 kalóriányi kiadást.


Az agy ugye sok kalóriát igényel, de ehhez nem nyúlhat. Emésztés: belassítjuk. Nem kell pörögni úgysincs miből.


Zsír? Iszonyat mennyiségű kalóriát lehet eltárolni zsírszövetben, szóval maradjon, mert ez kell. Ki tudja meddig nem jutunk élelemhez és legrosszabb esetben majd az agyműködést innen finanszírozzuk.


Izom! Iszonyat sok kalóriát használ fel akkor is, amikor az irodában a gép előtt pötyögsz. Luxus kiadás, mert hasznát nem veszed, viszont mivel nincs annyi bevétel, feleslegesen van ott. Ez a luxuscikk.


Az agy hoz egy döntést, gyorsabban, mint ahogy a leütött billentyű betűje megjelenik a monitoron.


A folyamat a következő: Leépítjük az izmokat, így csökkentjük a test kalóriaigényét, megpróbálva optimalizálni az 1400-1600-1800 kalóriás étrendre. A fő funkciók védelme a cél, a kerek segg, lapos has és formás comb az 1 milliomodik a listán. Nincs rájuk szükség, hulljon a férgese.


Viszont félre kell tenni, mert egy egy ínséges idő, és ki tudja meddig fog tartani, kellenek a tartalékok. Ezért a legjobb energiaforrást a zsírt meg kell óvni és lehetőség szerint gyarapítani. Adott térfogattal nézve a zsír könnyebb, az izom ugye nehezebb lesz.


Az egész eredménye a mérlegen nézve az lesz, hogy leadtál 2-3-4-5 kilót. A valóságban a zsírod még gyarapodott is, az izmaid viszont eltűnnek.


Ha mindez mellé, még valami edzést is beiktatsz, akkor a hatás még inkább fokozódni fog. Minél többet edzel annál nagyobb lesz a leépülés.


Elolvasod a cikkemet, rájössz arra, hogy elbasztad, nem kicsit, nagyon. Elkezdesz velem szájalni, hogy de nincs igazam, mert Gizikének is bevált. Baszki akkor kérj Gizikétől tanácsot, de attól, hogy az álló óra jó időt mutat kétszer egy nap, még nem lesz pontos.


De bízzunk a csodában, megvilágosodás meg hasonlók. Elkezdesz enni. Az agyad ismét működésbe lép. Észreveszi, hogy megérkezik mondjuk a minimális kalória mennyiség. Ezért mivel nem tudja előre, hogy ez meddig fog tartani, még jobban elkezd raktározni. Ez a jojó effektus hízásos része. Mondhatjuk azt is, hogy ez a büntetés a hülyeségért.


Az igazán sutyerákok ilyenkor feladják és újra visszamenekülnek az 1200-1400 kalóriához.


Viszont, ha tartod a dolgot és mellé beiktatod az edzést is, akkor az agyad újrakalibrálja a dolgokat. Észleli, hogy a magasabb bevétel folyamatos, így már nincs szükség raktározásra. Edzel, aktívabb életet élsz, megfelelően táplálkozol, szóval, hogy ennek a fokozott aktivitásnak megfeleljen elkezdi visszaépíteni az izmokat. Az izom tömegének növekedése megnöveli az alapanyagcserét. Aktívabb életet élsz, ami felpörgetett anyagcserét igényel. És az agy észleli, hogy a testeden lévő feleslegre nincs szüksége, mert az optimális kalóriafelhasználást rontja az, hogy cipelni kell a pluszt, ezért leépíti a zsírodat.


Az agyad mindig a legjobbat akarja neked. Olyan, mint a szülők. Akármilyen hülye is vagy ők szeretnek, mert az ő majmuk vagy. Tudom, Anyu és Apu is odavan értem. A testedet óvja és nem az alakodat. Az alakodért neked kell tenni. V

1845. Nyűzli
2013. márc. 14. 21:45

Nekem személy szerint a striákkal (csíkokkal) nincs bajom, pedig rengeteg van belőle rajtam... van a felkarom alsó részén, hátul a térdhajlatomban, a combomon belül, és hátul, valamint a fenekem java részt csak csíkokból áll :D és van néhány még a csípőcsontom magasságában is két oldalt.

Rubint Rékának volt erre egy nagyon frappáns mondata (ugyanis ő is a csíkozottak táborát szaporítja):

"Inkább legyünk csíkos zebrák mint elefántok esetleg csík nélkül"


Egyébként ha az ember fokozatosan lefogy és ügyel a bőrére hogy azért a körülményekhez képest feszes maradjon, akkor annyira nem vészes a csík! :) No meg aki szeret kicsit barnulni nyáron akkor az is jól el tudja tüntetni ill. halványítani (persze el nem fog múlni sosem). :)


Amúgy van narancsbőrös férfi, csak itt tényleg sokat számít ahogy írtátok az hogy valaki férfinek vagy nőnek születik. (genetika-hajlamosság-hormonok-zsírraktározás stb). A férfiaknál azért ritkább mert a kötőszövetük másmilyen. Viszont ha az ő hormonháztartásuk felborul akkor rajtuk is lesz cellulitis (pl ha csökken a férfi nemi hormon a szervezetükben).

1844. 130454e42d (válaszként erre: 1842. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 14. 21:14

Elhízott férfiakra se jellemző. Aki szerencsés az megússza, aki nem az kezelgetheti, csökkenteni tudja csak.

Ugyanez van a terhességi csíkokkal: ha hajlamos vagy rá max. a photoshop tünteti el, bármennyit költesz rá.

Amúgy szerinted hány pasi tudja, mi az a narancsbőr? Mármint a heterók közül :D

2013. márc. 14. 20:52
Csak max a gazdagoknal talaltal akkoriban is ilyet..a foldon kapalo munkasembernel biztos nem:-)
2013. márc. 14. 20:50
A ferfiaknak alapbol kevesebb zsirsejtje van...ez teny.
2013. márc. 14. 19:23
Amúgy ha nem genetika: férfiakra miért nem jellemző?
1840. 130454e42d (válaszként erre: 1839. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 14. 19:22
De, genetika. Több száz évvel ezelőtt is létezett, pedig akkor jóval kevésbé voltak szennyezettek az ételek. Tisztázuk: a cukor, fehérliszt nem méreg, akármit mond norbi meg a paleo.
1839. csorenehomororsi (válaszként erre: 1838. - 130454e42d)
2013. márc. 14. 17:51
Ez nem genetika biologia!minnel tobb karos anyagot viszel be a szervezetedbe annal tobb mereganyagot kell a testednek a zsirgobocskekbe zarni...ez orvosi teny.
1838. 130454e42d (válaszként erre: 1835. - 130454e42d)
2013. márc. 14. 15:50

Amúgy ez szerintem genetika, mint a csíkosodás

Ha hajlamos vagy rá csak csökkenteni tudod.

1837. c8ec504c40 (válaszként erre: 1833. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 14. 15:19
Az is megy, de nekem mellette kellenek a rapido mozgásfajták is.
2013. márc. 14. 15:08

A narancsbortol csak es kizarolag a kajalas atallotasaval tudsz megszabadulni....ne egyel lisztet es cukrot egyaltalan h a zsirgolyocskak raktaraiban levo cuccot dolgozza fel uritse ki a szervezet!

Meg a mozgas kell,mivel energia felhasznalasra is onnan vesz akkor!

1835. 130454e42d (válaszként erre: 1834. - Nyűzli)
2013. márc. 14. 14:14

Nekem is az a problémás részem sajnos. Most keresgélek még gyakorlatokat hozzá, hátha...

Narancsbőr passz, nekem is van, bár nem vészes szerencsére.

1834. Nyűzli
2013. márc. 14. 12:16
lefotóztam magam vakuval (szóval marha előnyös lett) bikiniben... kiábrándító rémlátomás volt :DDDDDD nem tudtam hogy ennyire nagy a baj a hátsó felemnél.. Valakinek van bevált praktikája narancsbőr ellen?
1833. csorenehomororsi (válaszként erre: 1832. - C8ec504c40)
2013. márc. 13. 20:45
Hogy megy a fegyenc?
1832. c8ec504c40 (válaszként erre: 1825. - 130454e42d)
2013. márc. 13. 10:14
Nekem a túró rudija ízlik egyedül.
1831. c8ec504c40 (válaszként erre: 1821. - 130454e42d)
2013. márc. 13. 10:13

Én meg mióta a végére értem a PMS-nek és a piros betűs napoknak, nem érzek éhséget! Így csak akkor eszem, ha megéhezem, de akkor is csak annyit, hogy legyen bennem valami, tehát fogyókúrás mennyiséget :)

Mellette most esti fegyencedzés, ill. itthon diszkózok a 8 éves lányommal :) a kedvenc számainkra.

2013. márc. 12. 15:04
Túl vagyok az edzésen végre, kivéve a húzódzkodást. A hídból 3x30, gyertyás guggolás 3x50, fekvő 3x50 falnál, ez volt a bemelegítés, utána 2x10 ágynál. A lábhúzást csinálom többször, 3x50 megvolt, meg még időnként 20-as sorozatok.
1829. 130454e42d (válaszként erre: 1828. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 12. 13:32

Mi későnkelők vagyunk. Ma 9-kor keltünk, mindenki csodálkozott, hogy ilyen korán fent vagyunk. Egy pacsirtával idegesítenénk egymást, az biztos.

Össze-vissza dolgozom, az edzésem is ehhez igazodik :)

Érdemes elolvasni a Meztelen harcos c. könyvet is, érdekes dolgokat ír, párat beépítettem én is.

1828. csorenehomororsi (válaszként erre: 1827. - 130454e42d)
2013. márc. 12. 13:26

En kelek fel 6-kor mikor a ferjecskem elindul meloba,wc,edzocucc,aztan 6-kor kezdem...:-)

Mi amugy is korankelok vagyunk a ferjemmel...amugy az is tok fontos egy kapcsolatban...rajottem..h egyutt mozogjon a biologiai ora:-))

Kilennek ha o mondjuk delbe kelneee:-)))

Este meg 7- kor pattanok,ha a dudulikat letettuk...kozben mindig filmezunk:-))

1827. 130454e42d (válaszként erre: 1826. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 12. 13:12
Kora reggel én felkelni se szeretek :) Max. a kávéfőzőig találok el, és akkor már jó voltam.
1826. csorenehomororsi (válaszként erre: 1825. - 130454e42d)
2013. márc. 12. 13:08

En nem veszem a peksutiiet,mert sopronba nincs boltja,ezert sutok:-)))

Tegnap smarnit csinaltam...isteni volt:-)))

Ha rele a poxak akkor meg varjal:-))

En ezert szeretek reggel koran meg este edzeni...a gyerekek miatt maskor amugy sem tudnek

1825. 130454e42d (válaszként erre: 1824. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 12. 12:53

Persze. Nekem nem ízlenek a termékei, vettem tőle péksütit, somlóit, nem jött be. A pudingja jó, de a CBA saját márkása ugyanaz, csak más a csomagolás. A bográcsozás nálunk a pasik dolga, a slambuc főleg. Már csak amiatt se norbiznék :D

Neki kéne állnom edzeni, de várok, hogy ülepedjen az ebéd :) Egy tányér húslevest ettem, sok répával, de úgy érzem tele vagyok :)

1824. csorenehomororsi (válaszként erre: 1823. - 130454e42d)
2013. márc. 12. 12:49
Nalunk nagyon szeretnek a barataink(van h egykor mar asztalt kell bonranom:-)),szoval mi inkabb nalunk gyulunk ossze 8-10-12-en es fozok,sutok...aki akar iszogat...mi ezt szeretjuk.nyaron sutogetunk mi is,husit salival...pogi...sutik...amit most is megehetunk a termekeivel megsztve:-)szoval ez is mas mibdenkinel:-)
1823. 130454e42d (válaszként erre: 1822. - Csorenehomororsi)
2013. márc. 12. 12:05

Ha nektek bevált akkor jó.

Én is szoktam otthon pizzát sütni, de az nem ugyanaz mint mikor társasággal beülünk valahová, vagy összejövünk bográcsozni. Én szeretem ezeket az alkalmakat nagyon.

Tegnap este elmentünk sörözni, ittam egy koktélt is :) Ketten voltunk a párommal, közben Plaboyt nézegettünk, nekem újdonság volt, neki nem annyira. Ami meglepett: azt tudtam, hogy a fotók jók, profikkal dolgoznak. De az, hogy a nők messze nem twiggy-alkatok, sőt, mindenféle alkatú van köztük. Mármint túlsúlyos nincs, de voltak fiúsabbak, nőiesebbek, kis és nagyobb mellűek, tényleg sokféle.

1822. csorenehomororsi (válaszként erre: 1821. - 130454e42d)
2013. márc. 12. 11:58

Pizzat en most itthon sztok sajat tesztabol...jobb mint a boltiak...kotottseg nincs,mi alkoholt nem iszunk,csokit veszjnk tole,a tobbit en keszitem:-))

Nekunk bevallt nagyon.:-)))))

A ferjem 20 evig sportolt versenyszeruen,kick-box,kezilabda,meg mellette kondi,meg most a fegyenc is van mar...az achillessarok bala a kaja.de most mar az sem,megoldottuk ezzel az eletmodprogrammal:-)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook