Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 2008 Májusi Babák fórum

2008 Májusi Babák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
2009. júl. 2. 23:10

Vért azóta nem találtam (csak kétszer volt), de ilyen nyálkás részek vannak rendszeresen. Ma mentünk volna vissza a dokihoz, de megint nem volt rendelés!

Én is vágyom még legalább egy babára, de szülnék akár többet is, nem ezzel van a gond! Nekem az első fél év úgy telt el, hogy a nap 24 órájában Nellivel foglalkoztam, nem tudtam csinálni semmi mást! Lényegében fejtem, etettem, ettem, fejtem, etettem... Sokszor eszembe jutott, ha netán lenne még egy gyerekem, vele nem tudnék foglalkozni egyáltalán. Szerencsém volt, hogy akkor még anyukámnál laktunk, így ezt megtehettem. Ha nem tehettem volna, Nelli biztos nem úszta volna meg kórház nélkül, vagy ki tudja mi lett volna vele... Hát ez biztos eszembe fog jutni, ha legközelebb babára vágyom! De nem is szívesen gondolok ezekre a dolgokra...

Amíg még el nem felejtem! Te mit adsz Lívikének reggelire, uzsonnára, vacsorára? Kétszer szopizik naponta? Szopi mellé miket eszik? Nálam ez elég nagy gond, mert a kenyeret, kiflit nem nagyon eszi meg, csak morzsányit belőle!

26. f8b9e782de (válaszként erre: 25. - Ice kuszi)
2009. júl. 2. 22:56

Értehtő,hogy így érzel.Fanni születése után én évekig kitartottam az mellett,hogy nekem soha többet nem kell még egy babóca.Annyira komolyan gondoltam,hogy minden kinőtt babaholmit eladtam ,elajándékoztam.Aztán egyszer azt éreztem,hogy nagyon szeretnék még egy kisbabát.Nem tudnám megmondani miért változott meg ez az érzés bennem.

Nem vagyunk egyformák,szerintem ne kínozd ezzel magad.Szerintem,már amennyit az írásaidból kiolvasok nins veled probléma,jó anya vagy.

Most már úgy vagyok vele,hogy szeretnék még,de ez több okból sem fog megvalósulni.Egyrészt ahhoz egy normális kapcsolat kellene,jobb anyagi körülmények,de ha ezek még meglennének akkor valószínű már fizikailag nem tudnám kihordani.De itt van nekem a két tündérem,megelékszem velük teljesen.

Nelli hogy van?Még mindig van vér a kakijában?

25. ice kuszi (válaszként erre: 24. - F8b9e782de)
2009. júl. 2. 16:31

Persze általában nem vagyok ilyen kesergős, bírom én a strapát is, már megszoktam! Csak olyan fura, ahogy most nézegettem itt a hoxán, akiknek ennyi idős gyerekük van, sokan már tervezgetik a második babát! Ilyenkor tényleg arra gondolok, hogy bennem van a hiba, mert én ilyenre gondolni sem akarok, sőt mi megbeszéltük a férjemmel, hogy nem szeretnénk több babát! Ennek többnyire a sok kínlódás az oka, neki is elment a kedve azok után, amennyit engem szenvedni és sírni látott a gyerek mellett! Szóval ilyenkor azért elgondolkozom, hogy valamit mégiscsak én csinálok rosszul, hogy miattam nem sikerült úgy ez az egy év, ahogy kellett volna! Na de mindegy, hogy mi volt a baj, az valószínű már nem derül ki soha!

Nelli is nagyon-nagyon eleven, ő is mindig azt keresi, amit nem szabad! És iszonyú hisztis, ha valami kell neki! Mondjuk elismerem el is lett kényeztetve emiatt az evés dolog miatt, mindent megadtam neki, csak hogy egyen! Ő 12 és fél hósan indult el! De egy-két hét múlva már olyan stabilan ment, hogy mindenki azt hitte, már régóta megy!

2009. júl. 1. 23:22

Ne keseregj.Én is elkámpicsorodtam mikor Fansi 6 hónaposan elhagyta a cicit.Azt hittem velem van a baj,rosszul csinálok valamit.Na meg nem akartam,hogy az én kicsikém eltávolodjon anyucitól.:-))

Nem kell magyarázkodnod,én is átestem ezeken az érzéseken Fannival.Ez egy nagyon nagy változás az életedben,ami igen nagy megpróbáltatás testileg és lelkileg is.Nem mindenki dolgozza fel egyformán.Most már másképp élem meg a másodikkal,de néha még én is a plafonra másznék,annyira kikészít idegileg.Te is ember vagy,és elfáradsz.Olyankor csak nézz rá,én is azt teszem,és én is feltöltődöm.:-))

Lívia is örökmozgó.Minden olyanban benne van ami tilos.Mostanában nyakig van a WC kagylóba mert abba akar pancsolni,kidobál mindent a szemetesből,bontja a falat és a parkettát,persze ezeket mind megeszi,és még sorolhatnám.Jó lenne két fejem lenne rá figyelni.

Örülök, hogy negatív az eredmény,persze jó lenne tudni azért mi a baj.Gondolom újabb vizsgálatok várnak rátok.

Neked mikor indult el a Piurkád?

2009. júl. 1. 15:53

Bocsi, az eredményt majdnem elfelejtettem: negatív lett minden baktérium- és vírustenyésztés! Nem tudom, hogy örüljek, vagy ne. Holnap megyünk a dokihoz vissza!


Ja, és a méhöblítés: Betadinos oldatot vezetnek a méhbe, majd kifolyatják. Gyanítom hogy nem is ez volt a rossz, hanem ahogy a méhszájat lehúzták, hogy megnézzék. Ez még ép méhszájnál is iszonyat kellemetlen, nemhogy egy repedtnél-összevarrtnál!

2009. júl. 1. 15:49
Félre ne értsd, nagyon szeretem, csak néha úgy érzem, nagyon kivagyok, testileg és lelkileg is! Persze sokszor elég ránéznem, és feltöltődöm!
2009. júl. 1. 15:47

Én viszont irigyellek a szopiztatás miatt! Én is úgy szeretnék néha összebújni vele, de neki erre egyáltalán nincs igénye! (Pont olyan, mint az apja:-(( )

Az jó, ha szeretik egymást a nagytesóval! Én már úgy várom, hogy Nelli nagyobb legyen! Nem tudom miért, én valahogy nem tudtam élvezni vele az első hónapokat annyira, mint kellett volna. Lehet, hogy emiatt az evés dolog miatt, meg hogy szinte pihenni meg enni sem volt időm az elmúlt egy évben! Most pár hete érzem, mintha kicsit könnyebb lenne vele. Mióta elindult, el jön-megy a lakásban, bár így is figyelni kell állandóan, de kicsit már jobban elvan egyedül. Eddig szinte semmit nem tudtam csinálni ha ébren volt, mert a járókában nem bírja két percnél tovább, állandóan izeg-mozog! Lívike is ilyen mozgékony? Látom nagyon korán elindult, ügyes nagyon!

2009. jún. 30. 23:39

Most már túl vagyunk rajta.Akkor nehéz volt,főleg a nagylány miatt,mert akkor ballagott az oviból,és nem tudtam ott lenni,olyan lelkiismeret furdalásom volt.Meg szegénykém amúgy is nagyon hiányzott.

Milyen a méhöblítés?

Fancsi t 6 hónapig szopiztattam.Ő is magától hagyta abba egyik napról a másikra.Bár igaz akkor már szinte mindent evett.Igazság szerint már 5 hónaposan nyomta a töltött káposztát.:-))

Ebből a szempontból mindkettővel szerencsém van,szinte mindent megesznek.Egy-két kivétel amit nem.Nem is főztem nekik külön,mindig azt kapták amit magunknak is főztem,bár nem fűszereztem annyira.

Imádják is egymást,nagyon jó testvérek.Fancsi már régóta szeretett volna kistesót.Sokat is segít nekem,játszik vele,istápolja.A kicsi is csüng rajta.A múltkor Fancsi apukájánál volt egy hétig,a kicsi végigüvöltötte a fürdetést egy héten keresztül (együtt fürdenek),és kereste minden este az ágyban,szó szerint szomorú volt.

Imádom is őket,ők adnak értelmet az életemnek,és sokszor ők adnak erőt a nehézségekben nekem.

19. f8b9e782de (válaszként erre: 17. - Ice kuszi)
2009. jún. 30. 23:32

Már én is nagyon várom mi lesz az eredmény,írd meg mindenféleképp.

Az jó ha megissza mind egy cseppig,sokminden plussz kerül így a kis szervezetébe.Nincs is jobb az anyatejnél.

Jajj dehogy akarom elvenni a kedved,én mindig is a szopiztatás mellett voltam.Szerintem csodálatos dolog,még most is imádom hallgatni ahogy jóízűen nyel,és azt is nagyon szeretem mikor a nagy szemeivel közben néz.És imádom a pici kezeit amikor gyömöszkél.Na ez csupa jó dolog.:-))De komolyan szerintem nagyon fontos kapocs a szopiztatás,nem is értem némelyek miért nem akarnak.

Nem irigyellek a fejéssel.Sajna én nem tudtam fejni,mert a haspók mindent kiszívott.Fancsival fejtem,de én is csak kézzel tudtam.

2009. jún. 30. 14:51

Most olvastam a naplódat! Hát nem semmi, ami a szülés után történt veletek! Nekem csak plusz egy napot kellett bent maradnom a kórházban, de én attól is sírógörcsöt kaptam! Nekem a méhszájon a varrt seb volt úgy beduzzadva, hogy nem tudott ürülni a vér. Méhöblítést csináltak ott helyben, hát az se volt kellemes...

De hogy téged ott helyben felnyitottak, ilyet még nem is hallottam!

A másik kislányodat meddig szoptattad? Olyan aranyos a közös képük, nagyon szépek együtt!:-)

2009. jún. 30. 14:43

Holnap lesz meg a székleteredmény! Már nagyon kíváncsi vagyok! Ma beszéltem a volt kórházi szobatársammal, akinek a kislányának hasonló tünetei voltak, és laktózérzékeny! De ha az, ebből nem fog kiderülni!

Igen, megeszi a lefejt tejcit, minden cseppjét, néha még enne többet is. Persze kínálok neki mást, de az legtöbbször nem kell...:-((( Régebben, mikor még csak tejcit evett, akkor nem akarta enni, úgyhogy érdekes!

Igen, van pár dolog amit szeret, de ha olyan kedve van, akkor azt is elég beletukmálni!

Köszi, hogy próbálod elvenni a kedvem a szoptatástól!:-) Biztos nem lehet kellemes ha harap. Meg azért örülök neki egy kicsit hogy így van, mert így tudom, hogy mennyit eszik! Csak nagyon fárasztó naponta négyszer fejni, éjjel is kelek egyszer! Ráadásul kézzel fejek, sokszor fáj, meg sebes a cicim! De Őérte mindent!:-)

2009. jún. 30. 00:36
Most olvasom a jó híreket a naplódba.Örülök, hogy ilyen jól evett,és remélem az eredményből megtudod mi a baj.Mikorra várható a vizsgálat eredménye?
15. f8b9e782de (válaszként erre: 14. - Ice kuszi)
2009. jún. 30. 00:11

Édes lehet!!:-))És amit lefejsz azt elfogadja?Eszeget mostanában?Van olyan amit kifejezetten szeret?

Bizony a lánykám szopizásban profi.Még éjjelente is sokszor felkel szopizni,és nappal is szinte sak azon akar elaludni.Olvastam a naplódban, hogy te szívesen szopiztattál volna 2 éves koráig.Megmondom őszintén,én imádok szoptatni,de most már egyre kellemetlenebb.A fogai már belevájódnak a husomba,és így már elég kellemetlen.Arról nem is beszélve ha olyanja van úgy belémharap, hogy vérzik.

Szerencsére evéssel nins gond,sőt,kicsit túlzásba is viszi néha.Miindent megeszik,kevés az olyan dolog amit nem szeret.Nem is főzök neki külön,megeszi amit mi.

Na majd kikeresem a naplódban a szüléstörténeted,kíváncsi vagyok.:-))

14. ice kuszi (válaszként erre: 13. - F8b9e782de)
2009. jún. 29. 23:40

Igen, két hósan úgy döntött, hogy nem akar többet szopizni. Ettől kezdve 10 hós koráig még álmában szopizott, majd már úgy sem!:-((( Azóta csak fejek neki! Látom a Te lányod még ügyeskedik szopizásban (olvasom a naplódban)! Az az érdekes, hogy pár hete, mikor fejek odajön, nézi a cicit, megfogja, és úgy tűnik, mintha a szájába akarná venni, ha pedig közelítem a szájához, egy darabig nyitja a száját, majd becsukja, és nevet egy nagyot! Olyan kis huncut!:-)

A szüléstörténetemet elérheted az adatlapomról! Nem panaszkodhatok, az első fájástól nem egészen 11 óra múlva bújt ki a Kicsim! Fájdalmas volt, de viszonylag gyors, és igazából csak egy nyomás!

13. f8b9e782de (válaszként erre: 12. - Ice kuszi)
2009. jún. 28. 23:27

Mert ezek a dolgok sokkal érdekesebbek.:-))

Maától hagyta abba a szopizást?

Nehéz szülésed volt?

12. ice kuszi (válaszként erre: 10. - F8b9e782de)
2009. jún. 28. 12:18
Nelli egyszer séta közben tömött egy elég nagy kavicsot a szájába. Nem is értem hogy történhetett, hiszen csak pillanatokra fordítottam el a fejemet róla. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a földön kotorászás közben egy nyálas kavics a földre esik... Egyszerűen érthetetlen, miért vesz ilyet a szájába, miközben etetéskor percekig kell neki könyörögni, hogy a kajának kinyissa a száját!:-(((
11. f8b9e782de (válaszként erre: 9. - Ice kuszi)
2009. jún. 27. 23:23
Ma meglesz.:-))
10. f8b9e782de (válaszként erre: 8. - Ice kuszi)
2009. jún. 27. 23:22

Hát akkor elképzelhető, hogy a kutyagumi vagy kavicsok okozzák.A párom mesélte, hogy neki a kisfia egyszer a játszin homokozott,utána pedig gilisztás lett.Valószínű kóbor állat belepiszkított,és elkapott valamit.Sajnos mindentől nem tudjuk megóvni őket,remélem hamarosan kiderül valami.

Növögetünk bizony.Lívia nekem is mindent a szájába vesz,egy pillanatra sem szabad elfordulnom.Múltkor kint voltunk a teraszon,betettem a kiságyba mert teregettem.Gyanús volt a nagy send hát már marokszám tömte a muskátli alól a földet a szájába,jóízűen rágcsálta.

Fancsi pedig most végzett az első osztállyal,büszke is vagyok nagyon,mert kitűnő lett.Persze sokat is tanultam vele.Már igazi hölgy,teljesen kiborít az öltözködéssel.Ide az udvarba 3-szor öltözik át.

9. ice kuszi (válaszként erre: 7. - F8b9e782de)
2009. jún. 27. 23:21
Olvastam a naplóbejegyzésedet! Hát nem lehetett könnyű a terhességed! Nekem is volt 3 hét a terhesség alatt, amikor szinte lábra sem tudtam állni, mert becsípődött egy ideg a derekamban! Szerencsére a végére rendbejött! Már várom a folytatást!
8. ice kuszi (válaszként erre: 6. - F8b9e782de)
2009. jún. 27. 23:16

Nelli is vashiányos és vérszegény! Én is azt olvastam a neten, hogy tejallergia okozhat ilyen tüneteket (véres nyálkás széklet)! De hogy lehetne allergiás olyan dologra, amit még nem is evett? Eddig tejtermékek közül szinte csak joghurtot evett, kb. 10 hós korától, abból is először bébit (6 hós kortól adhatót), aztán egy éves kora után Danoninot, Activiát. Párszor tettem sajtot a főzelékébe, talán max. 3-szor, azt is csak 9 hós kora után. Túrót, tejfölt meg kefirt kóstolt az én kajámból, de csak egy éves kora után. Szóval tényleg betartottam mindent, tojást, glutént sem kapott egy éves koráig, akkor meg mitől? De mindegy, hétfőn első dolgunk lesz menni a dokihoz, és úgyis elküld székletvizsgálatra, úgyhogy remélem hamarosan kiderül! Még arra gyanakszom, hogy nemrég kutyakakiba nyúlt, bár jól megmostam a kezét, de ki tudja mit kaphatott be! Meg hát ő ujjszopizós, előtte meg a kavicsok között matat, sokszor nem tudom megmosni a kezét...

Ti szép nagyok vagytok akkor! A Te kislányaid is nagyon édesek!

2009. jún. 26. 22:53
Ma hozzáfogok,már sajnálom,hogy nem kezdtem előbb.
6. f8b9e782de (válaszként erre: 4. - Ice kuszi)
2009. jún. 26. 22:52

Szia!

Beleolvastam a naplódba,bár nem végig.Hát nem irigyellek.Esetleg az jutott eszembe nem-e lehet, hogy valamilyen ételre allergiás,és azért vannak ezek a hasmenések,vagy vér.Lehet most hülyeséget írok,de valahol hallottam.

Remélem tényleg semmi komoly dolog.Tündéri lányka.

Nálunk hál istennek nincsenek gondog az evéssel.Sőt.A kis dagim már több 10 kg-nál.Egyedül a húst nem eszi,pedig kéne mert vashiányos.Sokat betegeskedtünk,elvittük allergiavizsgálatra,és a vérvételnél derült ki hogy vashiányos és vérszegény.Pedig semmi tünetét nem produkálja.Már így is nagyobb mint a tőle 2 hónappal idősebb unokatestvére.:-))

5. ice kuszi (válaszként erre: 3. - F8b9e782de)
2009. jún. 26. 22:49
Alig várom a naplódat!:-)
4. ice kuszi (válaszként erre: 3. - F8b9e782de)
2009. jún. 26. 22:41
Szia! Két hós kora óta van gond az evéssel! Azóta csak orvostól orvosig járunk, és még mindig nem tudunk semmit! Hétfőn megyünk megint orvoshoz, mert most meg rendszeresen vér van a kakijában! Már csak ez hiányzott... remélem semmi komoly!
2009. jún. 25. 22:44

Szia!

De jó nagyon örülök neki.Remélem a régiek közül is minnél többen idetalálnak.

Igyekszem én is itt lenni most már rendszeresen.:-))

Megkaptam a leveled.Hát sose voltam valami jó naplóírásban,de valahol el kell kezdeni.Velünk is sok minden történt az egy év alatt.

Írtad, hogy nem nagyon eszik a picurkád.Régóta,vagy csak mostanában?Remélem ezen kívül nins gond!

Pussz

2009. jún. 25. 16:33
Szia! Én jövök majd rendszeresen! Remélem a régiek közűl is páran idetalálnak!
2009. jún. 25. 09:07

Sziasztok!

Sok szeretettel várom azokat akiknek 2008 májusában született babájuk.

Beszélgessünk, osszuk meg tapasztalatainkat!

Üdv: Krisztina

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook