Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 2008 Májusi Babák fórum

2008 Májusi Babák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
147. f8b9e782de (válaszként erre: 142. - Ice kuszi)
2009. okt. 2. 06:36

Örülök, hogy nem utasította el teljesen a tápszert,és az jó ha tudod valamivel ízesíteni,biztosan jobban elfogadja.

Most már megeszi a husit szerencsére,de a májat nem akarja.Elég sok gyümölcsöt és zöldséget is eszik.Nagyon kevés dolog van amit nem hajlandó megenni.

Jövőhéten kérek beutalót a vérvételre.

Nekem Livike akkor angyal mikor alszik.:-))Remélem igazatok lesz,mert teljesen kikészít minden nap végére,és akkor még ráadásul éjjel sem alszik.Fáradt vagyok már,jó lenne egy éjszakát végigaludni.De még ilyen addig sem beteg,mindig erre gondolok.

2009. okt. 2. 06:25

Biztosan igazad van,remélem én is hogy csak átmeneti időszak.Bár az akaratát mindig is borzasztóan akarta érvényesíteni.Már megijedtem,hogy Livike ennyire verekedős,mert nekünk is jön.Hiába legyintjük meg a kezét.

De ezen kívül is hajmeresztő dolgokat művel.Elcseni a poharakat,amit vagy kidob a teraszon,vagy eldugja a kandallóba.Amit csak tud behajít a wc-be.A hűtőt egyfolytába nyitogatja.Valamelyik nap anyánál a fejét átdugta két rács között.A tv-ét rendszeresen támadja,nyomkodja,és most már a számítógépet is.

Nekünk sincs túl sok fogunk,elég nehézkesen jönnek ki.A beszéd pedig most kezd beindulni nála.Sokat gagyarászik és most már egyre többmindent ismétel utánunk.

Neked már általában átaludják az ikrek az éjszakát?

2009. okt. 1. 17:40
Bocsi Ice-kusz Krisztin írja ,hogy szopiznak.Nem tudom akkor mi lenne a legjobb.Gyerekorvosotokkal milyen a viszonyotok esetleg ő adhatna tanácsot,vagy a "netbaby" lehet feltenni kérdést és válaszolnak rá próbáld meg.
144. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 143. - Ice kuszi)
2009. okt. 1. 17:38

Mi 2200 és 2300 gr születtünk,most mind a ketten 10 kg-ok.Mi is csak azt esszük amit szeretünk.Ha jól emlékszem azt írtad szopiztok még? Akkor semmi baj mert az a lényeg Te egyél változatosan.Olvastam valahol a neten,hogy nem baj ha egy fajtát esznek csak egyenek.A foguk nem sok mert fejenként 6 db van.A beszéd az egy kicsit lassúbb,mert vannak szavak amiknek az elejét és van amelyiknek a végét mondják,de az Apa az nagyon megy.Pedig nem hallják sűrűbben.

Amúgy ha olyanuk van mondják ha meg olyan akkor kukulnak és semmit nem mondanak.

143. ice kuszi (válaszként erre: 140. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. okt. 1. 12:01

3210 g-al született. Két hónapig egyfolytában csak evett, 300-350 g-okat hízott hetente! Két hó után jöttek a gondok, de így is megduplázta a születési súlyát 5 hós korára! Ez csak az első két hó miatt volt így.

Nálunk is működik az egyedül evés, de csak a kedvencekből. Abból meg nem sok van!:-( Nem baj, majd túl leszünk ám ezen is! Már alig várom, hogy tudjon beszélni, és megmondja, mit akar enni?

Az ikrek mennyire tartanak össze fejlődésben? Súlyban, fogakban egyeznek, vagy van valami különbség? Beszélgetnek már? Az én Nellim nem nagyon akar!:-(

142. ice kuszi (válaszként erre: 139. - F8b9e782de)
2009. okt. 1. 11:56

Nem olyan borzalmas a tápszer, kicsit kesernyés, de olyan, mint a tehéntej! Két kortyot ivott belőle, nem volt se fintorgás, se öklendezés, ami nagy szó! Holnap kipróbálom egy kis kakaóval, szerintem simán elnyomja a kesernyéjét!

A husit most sem eszi? Mert abban van a legtöbb vas, meg a májban, de azt mondtad, hogy nem szereti! Mikor mentek vérvételre?

Szerintem is, csak ilyen időszaka van most Lívikének, majd túl lesztek rajta! Nelli is van, hogy pár napig hisztis, nem fogad szót, aztán meg olyan, mint egy kis angyal!:-)

2009. okt. 1. 10:37
Csak ismételni tudom magam,.szerintem ebben a korszakban vannak.Az ikrek 2 napja nem alszanak,de amikor reggel van mint aki egész éjszaka aludtak volna.Verekszenek és mindenkinek neki mennek sőt harapnak is.A szófogadásról nem is beszélve.Megértenek szerintem mindent,mert amit akarnak azt megcsinálják kérésre,de amit nem azt úgy van mintha nem is neki mondtam volna.
140. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 138. - Ice kuszi)
2009. okt. 1. 10:35
Próbáld meg,hogy adsz a kezébe egy kanalat és elé egy kis tálkát némi kis ennivalóval.Az ikerek sem akartak enni,de így el vannak és a szájukba is jut az én kanalammal.Mi is szenvedünk néha ezzel.Mennyivel születtek?
139. f8b9e782de (válaszként erre: 138. - Ice kuszi)
2009. okt. 1. 05:39

Szia!

Tejallergiát állapítottak meg?Szegényke,remélem azért nem lesz olyan borzalmas a tápszer.

Nem tudom miért nem írtak fel neki vasat,pedig elég alasony volt az értéke.Csak azt mondták sok vastartalmú ételt adjak neki.Hát én adom is neki,szerencsére a többségét meg is eszi.Szereti a gyümölcsöket,zöldségeket,nem is nagyon tudok olyat amit nem eszik meg.Én nem szedek semmi vitamint már.Én is inkább eszem a sok vastartalmú kaját mivel még szopizik.

Nem tudom mi van a Livivel de mostanában borzasztó rossz.Mindennek nekiesik,nem fogad szót,sőt még ránk is üt.Teljesen kikészít már.

2009. szept. 30. 15:12

Nellinél megállapították az allergiát. Kaptunk tápszert, de állítólag rosszízű, és még nem volt bátorságom megbontani. Jó lenne, ha enné, mert majdnemhogy ingyen van, és tejcin sem élhet örökké. Január végéig kell diétáznunk első körben, aztán meglátjuk.

Tegnaptól megint kínszenvedés az evés. Végülis eszik, csak valamivel kevesebbet mint máskor, és sokkal nehezebben. Még ezzel is ki vagyok békülve, csak rosszabb ne legyen! Az a cél, hogy meglegyen 9 kg másfél éves korára!

137. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 136. - Ice kuszi)
2009. szept. 29. 21:27
A kicsik még velünk alszanak,mert a szobát nem tudtuk még átrendezni.Na meg magunkat sem tudtunk kiköltöztetni még.Egy időbe Biánál is volt ilyen,de már szerencse leszokott róla.
136. ice kuszi (válaszként erre: 135. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. szept. 29. 14:38
De édesek!:-) Én mostanában Nellinél alszom, legallábbis ha éjjel kel, akkor oda fekszem vissza, mert máshogy nagyon nehezen alszik vissza. Ilyenkor az a rossz, hogy ha reggel fel akarok kelni, ő is egyszerre felébred, pedig nagyon csendesen megyek ki a szobából! Olyan érzékeny minden hangra, amikor alszik, mindenre felébred!:-(
135. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 133. - Ice kuszi)
2009. szept. 28. 15:32
Nem költik fel egymást,de külön-külön kelnek.Van amikor fél óra különbséggel,mire az egyik elalszik kezdi a másik,jobb esetben.Együtt alszunk velük,mert a lakás szoba száma véges és a nagy lányunknak jár a külön szoba.
134. ice kuszi (válaszként erre: 131. - F8b9e782de)
2009. szept. 28. 14:20
Hogyhogy nem írtak fel vasat Lívikének? Mi beszedtünk egy üveggel! Te szedsz valami vasat, vagy terhesvitamint? Nem vagy véletlenül Te is vashiányos? Én is az voltam már a terhesség alatt is, de szülés után abbahagytam. Aztán mikor felmerült a vashiány Nellinél, a gyerekorvos azt mondta, mindenképp szedjem amíg szoptatok, meg utána még legalább egy hónapig!
133. ice kuszi (válaszként erre: 130. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. szept. 28. 14:18
Az ikrek átalusszák az éjszakát? Egymást nem szokták felébreszteni? Vagy nem egy szobában alszanak?
2009. szept. 28. 14:17
Szerencsére mi nem vagyunk betegek. Azért figyeljétek a fogacskákat, mert én a szemfogakat vártam az elsők után, közben pedig a rágók jöttek, és már kettő kint volt, amikor egy kiadós sírás közben észrevettem, hogy van két rágófoga!
131. f8b9e782de (válaszként erre: 129. - Ice kuszi)
2009. szept. 28. 06:33

Azért szeretnék beutalót,mert kiváncsi vagyok javult-e a helyzet.Igaz annak idején nem írtak fel neki semmit a vashiányára,de már jó lenne tudni, hogy rendben van-e.Nem szívesen viszem,mert már így is sír a doktoroktól szegénykém.

Jó sok fogacskátok van már,nekünk jóval kevesebb.Eléggé nehézkesen jönnek ki neki,lehet azért is ilyen hisztis mostanában.Az alvásról már nem is beszélve,még mindig olyan sokszor felébred.

Meglátom még ezt az oltást.Előtte mindenféleképpen beszélek a dokival.

Ti nem vagytok náthásak?

130. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 129. - Ice kuszi)
2009. szept. 27. 10:26

Nálunk a babáknak fejenként van 6 foguk,későn kezdték a fogzást is.

A influenza ellenit nem hiszem hogy beadatom.A férjemnek tavaly beadták,mert asztmás és azóta is beteg.

129. ice kuszi (válaszként erre: 128. - F8b9e782de)
2009. szept. 26. 14:29

A Multikidet 4 hónapos kortól lehet adni, ez van ráírva. Mondjuk elég erős az aromája, nem tudom mennyire enné meg egy 4 hónapos, Nelli is csak banánba keverve hajlandó megenni.

Miért kérsz beutalót vérvételre? A vashiánya miatt? Szegény Lívike!:-(((

Nellinek 12 fogacskája van, most jön a 13. Három hét alatt jött ki négy rágófoga, nem csoda, hogy elég durva éjszakáink voltak! Most az egyik szemfoga jön majd felül, már fehérlik! Nem bánnám ha hamar túl lennénk rajta!

Én is félek a vírusoktól, főleg mert nemsokára lehet hogy már nem fog anyatejet kapni. Kíváncsi vagyok egyedül hogy boldogul majd az immunrendszere, mert eddig ugye még megúsztuk betegség nélkül! (Kopp-kopp!) Én nem oltatnám be semmiképp. Nem vagyok híve a védőoltásoknak...

128. f8b9e782de (válaszként erre: 122. - Ice kuszi)
2009. szept. 26. 09:52

Nem tudtam,hogy ezt a vitamint már ilyen kicsik is szedhetik.Fancsinak már adtam,mikor egymás után szedte össze a hasmenéses vírusokat,neki használt.Most C-vitamint adom a Livinek.Készülök a dokihoz is megkérdezni,hogy be lehet e a gyerekeknek adatni az oltást az új vírus ellen.Őszintén szólva nagyon félek tőle.Egyúttal kérek beutalót vérvételre is.

Most Livi se nagyon akar enni,de szerintem megint a foga miatt.Most jön neki fölül az első rágófogacska.

Ti hogy vagytok?

127. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 126. - Ice kuszi)
2009. szept. 24. 20:06

Na a védőnőkről nem kell beszélni.Ezt is én szereztem és ráadásul 100 km-re vitték él.Lefagyasztottam kisadagokba és úgy.Nálunk amúgy se nincs begyűjtő.Az elsőnél is csak azért tudtam eladni,mert a védőnő unokájának kellett.Ilyen az eü.

Azóta még rosszabb.Élvezetes a dupla csak nem mindig türelmesek.De eleinte én is sokat sírtam,hogy nem kell nekik,pedig ettek csak nem úgy.Szerencse,hogy kellett a tej másnak.

2009. szept. 24. 15:56

Akkor ők jó kis súlyban vannak! Hihetetlen, hogy két babának is elég volt a tejcid, és még mindig szopiznak! Nagyon ügyesek! Az első két hónapban nekem is volt napi 3 dl feleslegem, ha nem fejtem le, úgy éreztem szétdurran a cicim. Én is le akartam adni az anyatejgyűjtőbe, de a védőnő azt mondta, hogy csak a 6 hetes kontroll után lehet, ami persze nem igaz, de arra meg már nagyjából beállt a szükséges mennyiségre!

Akkor neked dupla élvezet a szopiztatás!:-) Én is úgy szerettem szopiztatni, nagyon megviselt hogy nem akart többet, rengeteget sírtam miatta!:-(

2009. szept. 23. 20:37
a "szopatnak" rosszul javította a gép,de azt akartam írni,hogy szopiznak
2009. szept. 23. 20:36
"Megbeszéltem" velük amikor hazajöttünk,hogy már pedig nincs tápszer.Úgyhogy megosztották.Most mind a kettő 10 kg és 80 cm.Ahogy elnéztem a velünk együtt születetteket nem vagyunk elmaradva.Igaz már csak este és reggel szopatnak.Nekem az elsővel is nagyon sok volt a tejem,de velük is volt Tejtesónk.
123. ice kuszi (válaszként erre: 120. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. szept. 23. 16:11

Hú, még szopiznak az ikrek? Az igen!!! Az elején elég volt a tejcid mindkettőnek?

Nelli két hónapos kora óta nem hajlandó szopizni, azóta fejek neki. Hét hónapos koráig cumisüvegből sem evett, kanalazni kellett, úgy is csak keveset. Tápszertől hányt. Hozzátáplálás után sem lett jobb semmi, egyszerűen nem volt étvágya. Úgyhogy nálunk a feje tetején áll minden!:-(

A Te ikreid mekkora súlyúak?

2009. szept. 23. 16:07

A májat Nelli sem szereti. Ő is vashiányos volt, de az utolsó laborja után azt mondta a doki, hogy nem kell tovább szednie a vasat. (Pedig a vérképe ugyanolyan volt, mint előtte) Azért adok neki Multikidet, abban vas is van, mivel néha elég rosszul eszik.

Kicsit vígasztal, hogy nem csak én szenvedek az evéssel.

2009. szept. 23. 09:59

Sziasztok!

Hát ezt már el sem hiszem, hogy megint negatív az eredményetek.A helyedben én már kiakadnék teljesen.Nem biztos, hogy hiba volt a diéta ha észrevettél némi javulást.Arra leszek még kiváncsi ezek után mit javasol a dokitok.

Én is megpróbálok rendszerességet vinni,szerintem is fontos.Főleg az alvásban,de az evésben is.Igaz nem mindig sikerül,de ha tudom tartom,meg persze Livikével nincsenek különösebb gondok.

Nekünk is lassan megint vérvételre kellene menni,hogy javult-e a vashiánya.Mindig tömöm vagyis tömném a májjal is,de nem nagyon hajlandó megenni.

120. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 119. - Ice kuszi)
2009. szept. 23. 09:47
Szia Tegnap el kellet mennem ezért csak most tudtam olvasni amit írtál.A vérszegénységgel hogy álltok?Nálunk a csajoknál az volt és már fél éve szedjük a gyógyszer és most kezdenek igaziak lenni.Mi is sokat szenvedünk az evéssel.Szerencse még szopnak és gondolom ami szükséges megkapják.Sőt a rendszeresség is kell még egy kicsinek szerintem.Hiába mondják hogy akkor amikor ő kéri,igen egy bizonyos idő után igen,de azért az embernek van dolga is amit el kell lásson és össze-vissza evésnél képtelenség szerintem.
119. ice kuszi (válaszként erre: 115. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. szept. 22. 16:43

Sajna mi két hónapos kora óta kínlódunk az evéssel. Meg is van az eredménye, kicsi súlyú, izomgyenge, fejlődésben visszamaradt (legalábbis egy doki ezt mondta, más doki szerint meg teljesen normálisan fejlődik). Pedig bevetek mindent, sokszor órákat szánok egy-egy etetésre.

Két hónapja derült ki, hogy valószínű tejallergiás, azért étvágytalan.

Elhiszem hogy néha kivagy, nekem egy gyerek mellett sincs szabadidőm. Ha fél óra jut netezésre, az már ünnep!:-)

118. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 116. - Ice kuszi)
2009. szept. 22. 16:38
Volt nálunk is olyan idő amikor nem híztak olyan mértékben,de enni sem akartak,az a lényeg,hogy igyon
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook