Zselé torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zselé torta hozzávalói:
7 dcl tej
50 dkg cukor
3 kanál zselatin
4 tasak tejszínhab por
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg szines zselécukor
5 dkg margarin
15 kanál víz


A Zselé torta elkészítési módja:
15 kanál vizben a 3 kanál zselatint leáztatjuk. A 7 dcl tejet és az 50dkg cukrot suhogásig felforralni,majd belekeverni az áztatott zseletint mig teljesen feloldódik. Ezt a szirupot lehültjuk,de nem szabad hogy megdermedjen,akkor beleszórjuk a 4 tasak tejszínhabport,és mixerrel 15-20 perc alatt kemény habbá verjük. Amikor kész beleszórjuka kókuszreszelék felét és az apró darabokra vagdalt többszínü zselécukrot. Egy 4 literes lábost kikenünk a margarinnal majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel,belesimitsuk az elkészített masszát,hideg helyre tesszük hogy megszilárduljon. Tálalás előtt tálcára teszük,majd szeleteljük

Ha meleg a szirup nem fog sikerülni a hab


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zselé torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook