Főoldal » Receptek » Receptek candidásoknak receptjei » Túrós-Brownie recept

Túrós-Brownie recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Túrós-Brownie hozzávalói:
Tésztához:
50 g liszt átszitálva(én kókuszlisztet használtam, de lehet tk tönköly liszt v zabpehely liszt is)
50 g darált dió
4-6 ek karobpor
4-6 ek bio kakaópor (ez és a karobpor mennyisége csak ízlés kérdése)
1/2 tk sütőpor v szódabikarbóna
80 g xilit
1 tk vaníliás xilit v vanília aroa
2 egész tojás
1 dl semleges ízű olíva olaj v. olvasztott teavaj
vanilía aroma
2 tk cikoria kávé
apróra vágott dió
Forma kikenéséhez:
kevés vaj
Krémhez:
250 g zsírszegény túró
40 g xilit
1 tk vaníliás xilit
1 egész tojás


A Túrós-Brownie elkészítési módja:
1.Egy tálban keverjük össze száraz hozzávalóval, vagyis a liszttel, kakaóporral,karobporral, sütőporral. (Vagy fel is olvaszthatjuk a kakaó-karobporokat, ilyekor a nedves anyagokhoz keverjük, vigyázva hogy nehogy kicsapja a tojást) 2.A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd alacsony fokozaton adjuk hozzá a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, végül csurgassuk hozzá az olajat is. 5.Vegyünk elő egy fakanalat, és a száraz hozzávalókat óvatosan keverjük a tojásos masszához. Legyünk óvatosak, nehogy összetörjük a habot. A krém! 1.A krémhez egy villával nyomkodjuk szét a túrót, majd keverjük bele az egész tojást és a kétféle cukrot. 2.A formát kenjük ki vajjal, majd kanalazzuk bele a csokis massza felét. Egyenletesen oszlassuk el. Erre jöhet a túrókrém úgy, hogy a két réteg ne keveredjen egymással. Befejezésül jöhet a maradék csokis massza a tetejére. Nem könnyű vele dolgozni!! Ha összekeverednek kicsit az sem baj. 3.Előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. Ha még ragad a tűre a tészta, akkor is vegyük ki a sütőből, mert ha túlsütjük, elveszti krémes lágyságát, nagyon száraz lesz, amikor kihűl. 4.Langyosan már szépen szeletelhető, de a lágy textúra miatt szélesebb eszközzel - pl. tortalapáttal- emeljük ki a szeleteket.

Szigorúan 2-es időszakos!
A kakaó és karob pórral kapcsolatban, ha felolvasztásnál maradna valaki akkor azt kis vajba tegye. Az olaj helyett vajat használj és abba olvaszd fel.


Kategória: Receptek candidásoknak receptjei


A túrós-brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook