Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojás tálon, vesével recept

Tojás tálon, vesével recept

A Tojás tálon, vesével hozzávalói:
10 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg zsír,
30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese,
só,
bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
2,5 dl madeira mártás.


A Tojás tálon, vesével elkészítési módja:
A vesét a pirításhoz előkészítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, közép-meleg sütőben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az előkészített vesét serpenyőben, nyílt láng felett, erős tűzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fűszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütőből kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojás tálon, vesével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook