Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös karalábéleves recept

Tejfölös karalábéleves recept

A Tejfölös karalábéleves hozzávalói:
2 fej zsenge karalábé
2 szál zsenge sárgarépa
1 tojássárgája
1 tyúkhúsleves-kocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 evőkanál olaj
vaj

1 csokor petrezselyem


A Tejfölös karalábéleves elkészítési módja:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is. Aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook