Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Milánó makaróni recept

Milánó makaróni recept

A Milánó makaróni hozzávalói:
1 csomag makaróni (vagy spagetti)
60-70 dkg darált sertés lapocka vagy comb
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 kis pohár tejföl
2 tubus spagettikrém
20-20 dkg trappista és emmentáli sajt
pirospaprika

bors
majoranna


A Milánó makaróni elkészítési módja:
A hagymát üvegesre pároljuk olajon, beletesszük a darált húst. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és puhára pároljuk. A 2 pohár tejfölt a 2 tubus spagettikrémmel simára keverjük. A sajtokat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük. Egy tűzálló edényt, vagy lábast kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, belekeverjük a húst, a tejfölös krémet és az összekevert sajtnak a felét. Jól keverjük össze, tetejét a maradék sajttal szórjuk meg. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de takarék lángon sütjük, míg a tetején a sajt megolvad, és kicsit rózsaszínes lesz. Aki nem szereti annyira a sajtot, a tészta közé ne keverjen, csak a tetejére szórjon. Így csak a sajt felére van szükség.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A milánó makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook