Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Miért buta a szőke nő? cikk

Miért buta a szőke nő?

A sok vicc, és nem egyszer gúnyos megjegyzés hallatán elgondolkodunk; vajon tényleg buták a szőke nők?

Madonna, Marilyn Monroe, és úgy általában a nőideálok többsége szőke hajjal büszkélkedhet. Akárcsak a mesebeli királylány, vagy a szőke herceg, fehér lovon.

De említhetnénk az USA-t, ahol a szépségversenyek győztesei szinte kivétel nélkül szőkék, és ragyogóan kék szeműek. És mégis, az örök szépség megtestesítőit éri a legtöbb alantas megjegyzés. De hát miért pont őket?


Ilyenkor lép életbe a „savanyú a szőlő effektus”. Míg a nőknél az irigység, addig a férfiaknál a saját önbecsülésünk hiánya, az „úgysem kaphatom meg” érvényesül. Holott bármennyire is igyekszünk bírálni a szőkék agykapacitását, számtalan nemzet nagy alakjai viseltek világos hajkoronát, kezdve a királynőktől egészen a tudósokig. Ha csak napjaink „szőkéit” vesszük figyelembe, talán érthető, miért nem a vörösek lettek vicc tárgyává: a hazánkra is jellemző amerikanizálódás folytán a szőke lett a szépségideál, így akaratlanul is a szőke festékekből kelhetett el a legtöbb.


És ha már a szépségideálnál tartunk; egyre több nő veszi igénybe a kozmetikai tetoválásokat, sőt, a plasztikai sebészetet is. Alapvetően konzervatív gondolkodásunk folytán úgy véljük, ép eszű ember nem fekszik kés alá, főleg nem milliókért (hacsak nem kirívó esetről van szó). De ha tovább megyünk, és megnézzük, vajon hány nő teszi mindezt azért, hogy gazdag férjjel biztosítsa jövőjét, talán már meg is találjuk a butaság okát. Hiszen egy szép nő aki csak a külsejével foglalkozik, egyetlen témában sincs önálló véleménye, csak a legújabb divatot ismeri, vajon nem tűnik butának? (Zárójelben megjegyzem az okos ember hamar rájön, hogy a butaság mögött fondorlat és bonyolult gondolatmenet rejlik.)


De megemlíthetjük azt is, amikor a szőke nők tortadobálással igyekeztek kivívni egyenlőségüket- hát ebből sem következtethettünk másra. Persze az alapvető problémát az általánosítás jelenti, hiszen ha minden svéd szőke, akkor a svédek retardáltak? És kérdezhetnénk még ezt számtalan olyan nemzettel kapcsolatban, ahol a társadalom nagy része szőke hajkoronát visel.


Tipikus jelenség, amikor a férfiak női vicceket gyártanak (tisztelet a kivételnek!), sok esetben azért, mert a másik meg nem értése miatt egyszerűbb őt „lehülyézni”, mint elismerni, hogy valamit nem értettek meg. És a férfiak valóban nem értik a nőket, hiszen számukra az agyban dupla méretű területet kell aktivizálni ahhoz, hogy egy szemernyi érzelem is megjelenjen rajtuk. És vajon miért pont a szőkékkel viccelődünk? Talán tényleg akadtak olyan szőkék, akik nem intelligenciájukkal hívták fel mások figyelmét.


Tehát, hölgyeim és uraim, ahelyett, hogy rosszindulatúan fordulnánk mások felé, először fogjuk fel, hogy a nő és a férfi olyan, mint a föld és a virág; egyik sem jobb a másiknál, mások, de mégis kiegészítik egymást. Ugyanígy egy hajszín sem befolyásolhat semmit; hiszen ma már csak egy fodrász kell annak megváltoztatásához.Szerző: Kókai Kata

Megjelent partneroldalunk, a Családinet hozzájárulásával.
Írta: Hoxa, 2006. december 30. 12:37
Fórumozz a témáról: Miért buta a szőke nő? fórum (eddig 148 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook