Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Magyaros muffin recept

Magyaros muffin recept

A Magyaros muffin hozzávalói:
1 tojás
0,8 dl olaj
2,5 dl joghurt vagy kefír
15 dkg csípős kolbász (apróra vágva)
fél kaliforniai zöldpaprika (apróra vágva)
fél kaliforniai pirospaprika (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (préselve)
1 kicsi hagyma (apróra vágva)
12 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
3 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ teáskanál csípős pirospaprika (nem kötelező)
5 dkg reszelt ementáli sajt


A Magyaros muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleforgatjük a kolbászt, a paprikákat, a hagymát, a sajtot, a sót, a sütőport és a pirospaprikát. A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket. Muffin formákba adagoljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

A muffinokat süthetjük úgy is, hogy mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet kolbászt, és megszórjuk egy kevés sajttal!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A magyaros muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook