Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lekváros lepény recept

Lekváros lepény recept

A Lekváros lepény hozzávalói:
20 dkg liszt
25 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
2 egész tojás
3 kanál barack- vagy más gyümölcs lekvár
10 dkg dió
egy kés hegynyi szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja.


A Lekváros lepény elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgákkal, hozzá keverjük kanalanként a lekvárt, reszelt citromhéját, szódabikarbónával elkevert lisztet és végül 2 tojás keményre felvert habját. Kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére vágott diót hintünk, és egyenletes közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Majd kiborítjuk és ha kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sokáig eláll. (sütőpapír használatával nem kell zsírozni és lisztezni)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lekváros lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook