Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Lecsós szendvicskrém recept

Lecsós szendvicskrém recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Lecsós szendvicskrém hozzávalói:
a lecsóhoz:
4 db lecsópaprika,
1 db paradicsom,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 kk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika

a krémhez:
1 db főtt krumpli,
ketchup, mustár


Lecsós szendvicskrém

A Lecsós szendvicskrém elkészítési módja:
Maradék lecsóból is el lehet készíteni, de ha nincs maradék lecsónk, akkor először csinálunk a szokott módon egy lecsót. Pörköltalapot készítünk a zsiradékokon a felaprított hagymából és fokhagymákból. Utána beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 25 percig néha megkevergetve fedő nélkül pároljuk alacsony hőfokon. Utána hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Ezután egy konyhai aprítógéppel pépesítjük a lecsót és a főtt krumplit is beleszeleteljük. Adunk hozzá pár evőkanál ketchupot, pici mustárt és már kenhetjük is a lecsós szendvicskrémünket a pirítósokra. Sonkával, szeletelt főtt tojással, paprikával, cukkinivel kínáljuk. Forró citromos teával finom reggeli vagy vacsora válik belőle.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 5. 17:45
A lecsós szendvicskrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook