Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Könnyű citromos túrós szelet recept

Könnyű citromos túrós szelet recept

A Könnyű citromos túrós szelet hozzávalói:
A tésztához

40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)

A tepsihez

vaj
lisz

A krémhez

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

A szóráshoz

porcukor


A Könnyű citromos túrós szelet elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük. A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30 perc. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Gazdagon szórjuk meg porcukorral!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A könnyű citromos túrós szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook