Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kivis uborkasaláta mozzarellával recept

Kivis uborkasaláta mozzarellával recept

A Kivis uborkasaláta mozzarellával hozzávalói:
2 db fürtös uborka
4 db kivi
1 db húsos paprika
25 dkg mozzarella
1 csokor petrezselyem
néhány salátalevél dekorációnak
A dressinghez:
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj (pl. 4,5 ek-nyi olaj)
2 evőkanál almaecet
só, bors frissen őrölve


A Kivis uborkasaláta mozzarellával elkészítési módja:
Az uborkát megmosom, keresztben elvágom, kiskanállal kikaparom a magját. Vékony félholdakra vágom. A kivit meghámozom, szeletekre vágom. A paprikát megtisztítom és vékonyra metélem, az egészet egy tálba halmozom. A petrezselymet éles késsel apróra vágom. Összekeverem a dresszinget és majdnem az egészet óvatosan összeforgatom a salátával, majd jó félórára állni hagyom. Tányérokba szedem, rámorzsolom a kézzel tépkedett mozzarellát, bőven ráhalmozom a petrezselymet és locsolok még rá a mártásból. A tetejére öntöttem még egy kevés friss olívaolajat


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kivis uborkasaláta mozzarellával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook