Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Én sem vagyok százas klub

Én sem vagyok százas (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
18824. fokhagyma (válaszként erre: 18820. - Százas Evelin)
tegnap 22:53
Én meg annak örülök, hogy órákat beszélgetsz a messengeren, utána meg személyesen. Írtad, hogy kb még egy hét a karantén. Látod, nálad is van pozitív hozadéka a vírusnak.
18823. fokhagyma (válaszként erre: 18820. - Százas Evelin)
tegnap 22:47

Igazából van elfoglaltságom, a háztartás és az azzal járó mindenféle, de most inkább agykarbantartónak meg a figyelem elterelésének kell az angol. A tv-ben meg lett orosz csatorna is. Ott néha nézek filmet. Nem értek mindent, de a cselekmény segít a nyelvet is jobban érteni. Időnként előjön a latin is, abban meg segítek illetve kikérdezek, ezzel én is gyakorlom. Fantasztikusan jó latintanárom volt. Nagyon szigorú, és nagyon jó pedagógus. Gimiben a latin volt a legkedvesebb tantárgyam. Meglepően sok megmaradt belőle.

Próbálom ennek a kényszerhelyzetnek a jó oldalát nézni. Több időm van, mert nem lépek ki a lakásból.

18822. Guruljka
tegnap 20:51

Én letettem az angolról.

Mégpedig valahogy akkor,amikor Kányádi német-fordításait olvastam.

Annyit nem tudok még németből, kizárt, hogy angolul akár csak feleennyire tudjak. És mivel maximalista vagyok - makogni minek?

A fordító és tolmács mesterképzőn meg a tolmácsolást is tanítják, én pedig azt úgysem akarok. Sosem fogok kosztümben utazgatni. Másféle észjárás is kell hozzá.


Leghátul meg ott van az az ok is, hogy ezekkel az akril fogakkal, illetve összességében a sok műanyaggal a számban néhány hangot nehezen tudok kiejteni.

18821. Guruljka (válaszként erre: 18820. - Százas Evelin)
tegnap 20:47
Nem tudjuk a nevét, csak hogy valami szép történelmi név.
18820. Százas Evelin (válaszként erre: 18818. - Fokhagyma)
tegnap 19:45

Azt jól teszed, hogy mindenféle szempontból elfoglalod magad, tulajdonképpen a nap 24 órája sem elég, ha igazán lendületben van az ember... :-) Az angol tanulást kicsit irigylem most tőled, olyan "jólesett" az nekem évekkel ezelőtt, hogy tényleg szívesen visszatérnék rá, - vagy elkezdeném a németet, lenne mind a kettőhöz kedvem, de nekem most nincs ehhez eléggé nyugodt korszakom.

Talán majd lesz. Ha már nem "kell" naponta órákat beszélgetni a messengeren... :-)))

Akkor veled minden rendben, örülök.

Egyébként igazad van, a facén egész biztos fenn van Erzsi lánya, határozottan emlékszem egy ottani fényképre is. Meg az a verse... Egyszer be is írta Erzsi azt a nagyon jól sikerült verset valamelyik fórumba. De ötletem nincs arra nézve, hogy ez "támpont" lehetne-e. Azt hiszem, nem.

18819. Guruljka (válaszként erre: 18817. - Százas Evelin)
tegnap 19:44
Jól tetted. Láttam én is, de valahogy nem volt időm kitérni erre.
18818. fokhagyma (válaszként erre: 18817. - Százas Evelin)
tegnap 19:34

No, éppen most kapcsoltam be a gépet, és látom a nevemet. Jártam a Hoxán ma már, de priviben a barátnőmmel írunk egymásnak, egy klubban pedig egy sok-sok évvel ezelőtt még az NlC fórumáról megismert hölggyel. Közben azért beleolvasgattam 1-2 fórumba, de valahogy úgy alakult, hogy nem írtam. Igyekszem magam sokféle dologgal "leterhelni" főleg agyilag. Belevetettem magam az angol tanulásba, és házimunka is akad mindig. Főzés, takarítás, mosás... de mindent csak szép lassan, kényelmesen. Közben telefonok, kommunikálás a neten skype-on is. Szóval nem is olyan unalmas ez a bezártság.

Ahogy olvasom, nektek sem.

Remélem Erzsikének csak a gépe romlott el, azért nem tud jelentkezni. Én sem tudok semmiféle elérhetőségét. Gondolom, nincs a facebookon sem. Pedig ott talán a lányát el lehetne érni.

18817. Százas Evelin (válaszként erre: 18816. - Guruljka)
tegnap 18:00

Az otthoninak egész biztos nincs ilyen spannja. A haveri árengedményes korszaknak meg már vége. Érdekes, minden fronton korszakváltás van. :-)

Ma meg már Fokhagyma sem ír. Ketten vagyunk egy ideje. A pillangót ha nem haragszol, közben elhessentettem. Azért, mert még szinte a regisztrációja percében bejelentkezett nemszázasnak. Ez így nem gilt.

18816. Guruljka (válaszként erre: 18815. - Százas Evelin)
tegnap 17:53
Az a lényeg, hogy az a szerelő karban is tartson, és inkább ne legyen haverja semmiféle vizsgáztató. Csak javítson korrekten, mert úgy látom, a haveri árengedmény idővel megbosszulja magát.
18815. Százas Evelin (válaszként erre: 18814. - Guruljka)
tegnap 16:56

Minő szerencse, nem ment be potyára. :-)

Nektek van hálisten jó kis fűkasza, nekem meg elvitték az autómat. Ravasz muksó nem vontatta, hanem valamit rövidrezárt a motorházban, és úgy hajlandó volt a motor beindulni. Talán még ma el is készül, csak egy db tagot kell kicserélni. Persze ahhoz is eléggé szét kell szedni.

Lesz majd valami jó szerelő, de az nem itt Pesten, hanem a fatornyos faluban.

18814. Guruljka
tegnap 15:44

Paradicsomos tésztát egyelőre tészta hiányában nem főzünk, mára még volt babfőzelék. Este majd megfőzöm a fagyasztott túrótöltelékes gombócot.

Kaptam kis munkát, azt csinálom mindjárt.

(A gyerek szerencsére időben észrevette: ma még nem dolgozik, csak holnap. Még jó, hogy kiszúrta.)

18813. Guruljka
tegnap 15:41

Na de legalább ha hosszan is tartott, megtudtad a lényeget.


Megérkezett a fűkasza. Kicsomagoltuk, megnéztük. A tartozékok között van ami elég gagyi, de legalább van. Fontos viszont a 3 spulni damil, a védőszemüveg, a védőálarc és a fülvédő.

Jól néz ki a két vágó-tárcsa is.

A motort még nem tudtuk persze kipróbálni, és mivel egyelőre nincs hozzá magyar nyelvű használati utasítás (éppen lekéstem a telefonos ügyfélszolgálatot, mailt írtam), egyelőre meg se próbáljuk összerakni.

18812. Százas Evelin (válaszként erre: 18809. - Guruljka)
tegnap 14:03

Uh, ez hosszú telefonálás volt... Hihetetlen, hogy mindenki a telefonos ügyfélszolgálaton lóg. Vagy talán kevesebb a dolgozós munkatárs.

De megvan a válasz, nem jó a visszaküldendő box mellé tett halotti anyakönyvi kivonat. Előbb pusztán csak az iratot kívánják látni, és ők aztán majd felveszik velem a kapcsolatot, hogy mikor, hogyan tudom átadni azt a nyüves boxot. Nna. Akkor csak egy kísérőlevelet írok, és küldöm az iratot postán.

Persze most meg nem mozdulhatok el itthonról, mert várom a vontatós szerelőt.

18811. Százas Evelin (válaszként erre: 18808. - Guruljka)
tegnap 13:27

Meglehet, hisz a vese is elég kriminálisan be tud fájdulni. Majdcsak kiderül mostmár majd valami.

Magyarázgass el többféle variációt is, ne jöjjön zavarba a gyerek, ha valami alapanyagot helyettesíteni kell. Meg hozzá lehet csapni a bolognait is, - ebenguba. A milánói az makaróni, a bolognai, az meg spagetti. Csak ennyi a különbség. Szarvastésztával meg még ennyi se. :-)

18810. Százas Evelin (válaszként erre: 18809. - Guruljka)
tegnap 12:25

Nekem is van olyan kütyüm. De csak a nyomtatója van belőve, a szkellenéshez valami másik progit kéne telepíteni, ahhoz én most nem fogok hozzá. Egyáltalán nem vagyok képes most ilyesmivel foglalkozni, azért akarom a hagyományosabb utakat-módokat működtetni.

Nem tudom, lehet-e a postán is szkennelni. Másolni azt tudok, de nem vagyok biztos benne hogy az a részleg, amelyiknél le kell adni a dobozt, tudja-e fogadni azt a halottit is.

Mellesleg nekem a múltkor itt helyben azt mondták, hogy ők teljes hatáskörben tudják intézni a lemondást. Erre odamegyek tegnap a box-szal, csak egy fertőtlenítgetéssel, pult pucoválással foglalkozni hajlandó tündérke közli velem, hogy forduljak bizalommal a 1212-höz. Hát azon már túl vagyok. Egyszer. De most megint újra kell kezdenem.

A mama gépét itt Pesten én egyszerűen nem tudom most hova rakni, max ki a sufniba, azt meg minek csináljam. Az ottani házzal már megvannak a következő lépés tervei, jó az, ha legalább a gép meg ezek a kütyük ott maradnak, az előfizetést kitartani addig viszont nem érdemes. Az túl drága lenne.

Telefonálok. Talán jó lesz a box visszaküldő dobozba berakott halotti akvi megoldás is.

Ja, van már cserélős önindító pótalkatrész. Majd mindjárt jön a szerelő, vontatni. Ha igaz.

Tényleg igen kitűnően tudok telefonálgatni. :-))) Mindig is az erősségem volt a dolog.

18809. Guruljka (válaszként erre: 18807. - Százas Evelin)
tegnap 11:57

De a mama gépét már elhozhattad volna. Legalább is a szkennert. De szkenneletetni talán a postán is lehet, vagy lemásoltatni a halottit és beletenni a dobozba.


Tamás telefonon is ajánlhat szerelőt.

Kicsit fújt ki magad, gondold át a dolgokat.

18808. Guruljka (válaszként erre: 18806. - Százas Evelin)
tegnap 11:55

Én arra gondolok, hogy talán a veséjét érezte. Jó lenne valamit tudni!


Sajt nélkül ozzá se fognánk, de mindig szokott itthon lenni.

Füstölt tarját azért veszünk ritkábban, mert némelyik nagyon pocsék lett, és nem lehet előre tudni, melyik is az.

18807. Százas Evelin (válaszként erre: 18804. - Guruljka)
tegnap 11:54

Nem tudok szkennelni az online küldéshez. A mama gépén tudtam, a sajátomon nem. De a mamáét pont most mondom le. Talán már le is van kapcsolva a szolgáltatás.

Az itt elakadt Mogyorókához meg az amott lévő Tamás most nem jó.

Én is korszakváltásban vagyok. :-) Az átmenet az meg némileg kaotikus.

18806. Százas Evelin (válaszként erre: 18803. - Guruljka)
tegnap 11:43

Ugye?

A derekával kínlódott. Ez fajulhatott vajon valami kriminális állapottá? Jajistenem.


Persze, mehet a milánóiba sonka meg valami füstölt cucc is, és nem a gomba határozza meg az alapízt, hanem a paradicsomos szósz, meg szerintem a sajt. A sajt az fontos. :-)

A tésztafajta, - az meg csak az echte olaszoknak fontos.

18805. Guruljka (válaszként erre: 18801. - Százas Evelin)
tegnap 11:41

A fűkaszához majd még üzemanyag is fog kelleni. Helyben ninc benzinkút. A fiam régi iskolatársa lehet a beszerző majd, kedves srác és autós, remélhetően vesz nekünk néha benzint.

Valamivel keverni is kell, gondolom olajjal, lesz hozzá mellékelve keverőedény is.

18804. Guruljka (válaszként erre: 18802. - Százas Evelin)
tegnap 11:39

A tévé boxot még én adtam fel anno, mintha a dobozt a postán adták volna. (Telekom). A városi ügyfélszolgálatba hiába vittem.

A halottit nem lehet online küldeni?

Mogyorókának meg már talán inkább Tamás javasoljon szerelőt.

18803. Guruljka (válaszként erre: 18801. - Százas Evelin)
tegnap 11:36

Tumbo hallgatása kifejezetten nyugtalanító.


Az este néztem recepteket, a milánói nem kifejezetten darált húsos, simán lehet sonkafélével is, illetve valószínűleg az általunk nagyjából kedvelt füstölt-főtt tarjával is.

A gombát, gondolom, a fiam kihagyja, de azért kíváncsi lennék, a haverjáéknál hogy szokás. Lehet, hogy tudtán kívül eddig is gombásan ette.

Szerintem ponty makaróni se kell hozzá. Ebben helyeselt a gyerek, a havernál is Penne tésztával eszik.

tegnap 11:25

Már megint kocsi gondjaim vannak, ez hiányzik még tényleg, ebben a már amúgyis egyszerremindennelterhelt helyzetben. Tegnap járkáltam vele, csináltattam pótkulcsot hazulra a külső bejárati ajtóhoz mert eddig csak egy volt, - vettem hiper-szuper napszemüveget az Ofotértban (UV + polár szűrős), voltam piacon plusz a Pennyben, ahol elkérték a személyimet, pedig szabályosan 12 után voltam ott, - szóval ment az autó. De nem hoztam be, kinnhagytam a kapu előtt, hogy majd ha hazajön a fiam, behívja a Beiglit, nem kell nekem a kapu nyitás miatt külön megkötni.

Nade este már nem tudtam beindítani a Mogyorókát, kinn aludt éjjel a kapu előtt.

Kosztos szerint az a baja, hogy keveset használom, akkor is rövid utakra, és nem tölt fel az akku rendesen.

Nade ma lett véve egy vadiúj akku. Azzal sem indul. Akkor nem az a baja. Hanem az önindító... Hát az elég drága muri, és ráadásul oda kell vontatni a kis kedvest a szerelőhöz, mert nem tud a saját lábán közlekedni. Pedig nekem kell az autó.

Tegnap nem tudtam a mama tévé boxát leadni, - el kéne vinni valami Plazába a Vodafone-UPC társasághoz, vagy feladni a nagypostán, van valami erre a célra rendszeresített hivatalos doboz. De abba meg nem tehetem bele a halotti anyakönyvi kivonatot, ami szintén kell az előfizetés lemondáshoz.

Jaaaj.

Durván egy hét múlva (akkor jár le Tamás karanténja) meg kell nekem a kocsi, "hazamenni". Vagy hogy mondjam ezt. Őhozzá.

Lehetne már valami egyszerűbb időszak is...

18801. Százas Evelin (válaszként erre: 18800. - Guruljka)
tegnap 10:05

A milánói univerzális. Gyors kaja, és mégis szuper finom. Ellenben te vigyázz vele, mert darált husi is kell... :-))) De legalább nem kell markolászni.

Akkor mára szép fűkaszálós, milánóizós napot nektek!


Tumbo hallgatása mostmár tényleg kezd kicsit idegesítő lenni.

18800. Guruljka (válaszként erre: 18799. - Százas Evelin)
tegnap 01:04

Ez jó ötlet tényleg.

Legalább a milánóit megtanuljuk együtt, épp ma mondta, hogy ő tulajdonképpen szereti, csak miattam nem forszírozza.

Azt én se tanultam meg főzni.


Holnap érkezik a fűkasza, azzal lesz kinti dolga is. megérdemel hozzá akár egy milánóit is.

Olyan erősebb fajtát rendeltünk, van hozzá vágótárcsa is, az erősebb szárakhoz. Remélem, beválik. Sok tartozék is van hozzá, pl. minden védőfelszerelés is, szóval azt sem kell külön venni.

18799. Százas Evelin (válaszként erre: 18794. - Guruljka)
tegnapelőtt 23:58

Egy ezres az tényleg smafu. Ha csak kicsivel is jobb minőséget akarsz, annyi odahaza is belemegy az alapanyagokba.

Egy-két dolgot azért meg lehet mutogatni annak a fiúnak, ha kedve meg ideje is van, - mondjuk olyasmit, amivel másutt is "menőzhet" :-) Ha baráti társaságban elkészít valami meglepit a konyhában, annak vélhetőleg igen nagy sikere lehetne. Egy pörköltet, például. Milyen sokan nem tudják, hogy kell, pedig milyen egyszerű.

Hátha rejtett tehetség. Csak nem tud kibontakozni. :-)

18798. Guruljka (válaszként erre: 18796. - Búsképű)
tegnapelőtt 18:37

Azt már nagyjából megszoktam, hogy a telefon a kezem úgyében legyen, külön zseblámpát keresgélni, abba elemet venni vagy töltögetni már nem lenne idegem.

A fiam okosa még erősebben világít, az én kis butafonomban csak pici fény van.

De hasonló butafont tervezek venni legközelebb is, és abban is van lámpa.

18797. Guruljka
tegnapelőtt 18:35

Most olvasom, hogy a nagy ötletek garázsokban születtek.


[link]


Lehet, hogy egy tárolóra gyűjtögetni nem is rossz ötlet.

18796. búsképű (válaszként erre: 18795. - Guruljka)
tegnapelőtt 18:22
Eszembe se jut hogy telefonon, világítsak, pedig tudom van rajta. Van hogy bele kavarodok a használatába. Símán hülére vesz okoska. De már nekem is hiányozna ha nem lenne.
18795. Guruljka (válaszként erre: 18784. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 15:38

Nekem meg már nyelvtanulást is ajánlgatna úgy, hogy a mobil kész nyelvlabor.

Az én butafonomon is van zseblámpa. Nem kell bele külön elem, és tényleg kéznél van.

Amikor a suliból jártam este haza, bekapcsolt lámpával vittem a kezemben a mobilt azon a szakaszon, ahol nincs járda és világítás se nagyon.

Kb. 25 éve lehetett, hogy az unokám látott egy tárcsás telefont, és döbbenten kérdezte: Anya! Hogy lehetett ezen TELEFONÁLNI? - Az ő húga már, amióta az eszét tudja, csak okostelefont látott.


Én láttam néprádiót, megéltem a világvevő rádió szenzációját, időközben a tévézés a szalagdipol-antennával való szaladgálás fekete-fehér élményétől eljutott a színes távkapcsolósig, a mozi a videón át a mai beépített felvétel-lejétszásig, a boltokban a háromszori sorbaállás helyébe a házhoz szállítás lépett, és ha betörnek, mire hazaérnél, már kiszállt a rendőrség, és nem kell hazaérve neked elmenned a kapitányságra és alu belépőbilétát kérni a kapuszolgálatos rendőrtől.

Hogy akárhol tudok telefonálni, az már szinte fel se tűnik.

Nekem ennyi már bőven elég, a többi műszaki fejlődéstől elhatárolódom, és megnézem a menetrendet itthon, indulás előtt. Gyalogos lévén pedig van időm megkérdezni valakit, nem kell a GPS sem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook