Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Én sem vagyok százas klub

Én sem vagyok százas (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
16012. Százas Evelin (válaszként erre: 16011. - Guruljka)
ma 17:10

Ugye, hogy milyen remek. :-)

Egyébként meg azt írta e-mailben, hogy ő is ráismert a csaló típus-szövegeire, azokban a legutóbb kapott linkekben. Ki is mentette magának a kedvencekbe, mert nagyon sokminden van benne, majd később is nézegeti még.

És tényleg, látja ő is, hogy ámítás volt az egész.

Hurrá. :-)

16011. Guruljka (válaszként erre: 16010. - Százas Evelin)
ma 16:41
Lesz. :D Az lesz.
16010. Százas Evelin (válaszként erre: 16006. - Guruljka)
ma 15:28

Na, a mamától ugyan villoghatna is. Azt meg nem látja... :-) Vagy nem figyel oda, nem abban a helységben tartózkodik, nem egy tökély megoldás ez sem.

Nade tökélyre egyáltalán nem törekszünk. :-)

A hátsó kiskapunál egyébként nincs is csöngő. Ott kapurugdosás, esetleg kiabálás van. Na persze, tökre feleslegesen. :-)


Ez, amit szereztem, egy késztermék, originál papír dobozban, ez tényleg naturland, nem ott helyben kavirtyolták. Nem mintha nem lenne mindegy.

Én nem próbálom ki, van énnekem fincsi tusfürdőm. Olyan illatokkal, hogy csak nna. :-)

Nem lehet lemosni? Akkor legalább lesz a mamán védő réteg. Neki úgyis az kell... :-)))

16009. Százas Evelin (válaszként erre: 16005. - Tumbo)
ma 15:20
Az is egy kellemetlen marhaság lehet.
16008. Százas Evelin (válaszként erre: 16004. - Guruljka)
ma 15:19
Ezt valami tavaszi időben majd jól meg kéne látogatni. :-) Sosem voltam még Ópusztaszeren.
16007. Guruljka (válaszként erre: 15999. - Tumbo)
ma 15:07

Remek ajándék!


Állítólag a meggymag párna is jó, azt még a mikróban meg is lehet melegíteni.

16006. Guruljka (válaszként erre: 16002. - Százas Evelin)
ma 15:05

Vannak jelzőcsengők nagyothallók részére is.

De egy ügyes villanyszerelő is megcsinálja, hogy ha a hátsó kapunál csengetnek, bent villogni kezd egy fény. Vagy maga a csengő bent van, és elég erős a hangja.

Inkább csak tartsa csukva azt a kaput!


Az a patikai unguentum, azt ismerem, gyakorlatilag lemoshatatlan, próbáld ki. Sima mosdókenőcs állítólag, de képtelenség lemosni, hacsak nem a zuhany alatt állsz hosszasan, és dörgölöd magadról lefele. Átlagban a patikában készítik, naturland nélkül.

16005. tumbo (válaszként erre: 16002. - Százas Evelin)
ma 14:48
nekem a számra mondták,hogy gombás fertőzés.egy vagyon a kenőcs,mégis kiújul.mondjuk nem csoda.
16004. Guruljka
ma 14:36

Nézzétek már:


[link]

16003. Guruljka (válaszként erre: 15998. - Százas Evelin)
ma 14:13

Igen, a linkből én is csak azt olvastam át, amit értettem, így is egészen érthető. A biokémiát nekem nem kell tudni. :D

Egy órakor ébredtem, a fiam még alszik, futár meg jön. A két órás busszal lett volna jó bemenni, mert több busz van visszafelé és mindent nyitva találok.

16002. Százas Evelin (válaszként erre: 16001. - Tumbo)
ma 12:32

Anyám meg még mindig több órán keresztül is nyitvahagyja a hátsó kiskaput, hogyha vár valakit.

Van benne némi ráció, mert hogyha zörögnek, csengetnek, - azt vagy meghallja, vagy nem.

Na így viszont tulajdonképpen az is bemehetne hozzá, akit egyáltalán nem vár.


Elhoztam az ekcémás cuccait a patikából, megvan a karácsonyi ajándéka. Mert ezek a szerek arany árban vannak.

Jellemző. Nem elég ha valakinek ilyen borzasztó, gyógyíthatatlan (mert az ekcéma az) bőr nyavalyája van, - még fizessen is, ha neki nem felelnek meg a normál bőrápoló- és tisztálkodószerek.

Olvasgattam a neten, és "találtam" egy mosdókenőcsnek nevezett, kimondhatatlan nevű szert is: unguentum hídrophilicum nonionicum - na leírni sem valami egyszerű. :-)

Ez Naturland termék. Szóval natúr. Szagtalan, illattalan.

Ez kivételesen ócsó, legalábbis csak párszáz forint, - ebben a kateróriában az annak számít. Úgyhogy ebből mindjárt kettőt is vettem. Mert a mama elmesélte, hogy ha kifogy a rém nagyon dizájnos natúr szappanja (ami mínium 1500 ft) - akkor ő bizony csak tiszta vízzel tusol.

Mert nem szabad a bőrről a védőréteget lemosni, az árt a bőrnek...

Jézusmaris, hát időnként szerintem azért csak-csak le szabad mosni. Megint egy olyan téma, amire csak egy nagyot sóhajtani lehet, - megmagyarázni úgysem sikerül, - de talán jó lesz a dolog áthidalására a patikai mosdókenőcs. :-)

16001. tumbo (válaszként erre: 16000. - Százas Evelin)
ma 10:29
hát ezért van mindig zárva a kapu.
16000. Százas Evelin (válaszként erre: 15999. - Tumbo)
ma 10:14

Ja, ne is mondd. Pár éve még apám engedett be három romát, mert az ő unokájára hivatkoztak. Egyből nagyobb volt irántuk a bizalom... Aztán eljátszották, hogy tőle tudják, van egy eladó fajansz. (Ami ott állt a kerítés mögött, jól láthatóan...) És a fizetésnél nagyobb címletű pénzt adtak, papának be kellett menni a pénzes bukszáért a szobába váltópénzért, - és úgy kb. ennyi. Kifigyelték, honnan veszi elő, és elvitték a teljes havi nyugdíjukat. Mindkettejükét. És ketten voltak otthon.

Még örülhettünk, hogy legalább nem ütötték le őket. Hát nem is kellett... Olyannyira kis naívak voltak, hogy igazán felesleges lett volna őket még bántani is.

Nahát, apám se volt valami nagyon rafinált lélek.

De az anyám, ő egy kicsit még rosszabb is. Viszont fél, nem hinném hogy ő, ha egymaga van otthon, - bárki idegent beengedne, - mindenesetre majd beszélek vele, tényleg.

Nameg a telefonos unokázás. Emiatt is beszélni kell vele. Ha őt valaki felhívná, félő hogy észvesztve megcsinálna mindent, valóban. Nem jutna eszébe idegességében, hogy átgondolja, mi a hóvihar van.


Naugye, van aki párnát ajándékozzon neked. :-) Ha nem is a hugod. Én olyan kis hengerpárnát szoktam a nyakam alá tenni, szerintem bármilyen anyagú megfelel a célnak. Csak a mérete a lényeg, férjen el ott a vállgödörben. Bár akár egy kettéhajtott kispárna is megteszi. Jobb érzés a nyaknak, ha teszel oda valamit, mint ha nem.


Kaptam is sms-t a patikától, megjött a tegnapi rendelésem. Mehetek ma érte kocsival, hurrá. :-) Rendes egy színtársulat.

15999. tumbo (válaszként erre: 15979. - Százas Evelin)
ma 09:46
a húgomtól legfeljebb náthát.de a lányomtól kaptam egy tönkölypárnát. tévét nézni nagyon jó,aztán,ha fáj a derekam,ráfekszem.és hidd el,ha öregszik,annál inkább. hány öreg futott bele az unokázós trükkbe.
15998. Százas Evelin (válaszként erre: 15997. - Guruljka)
ma 08:38

Jó lenne, ha bejutnál. Ma szerintem kifejezetten jó idő lesz.

Nekem tegnap sikerült végre megrendelni Mucikánman a Neoplant sampont és arckrémet, - ugyanott ahol egyszer már rendeltem. Talán ma már mehetek is érte, majd telefonálnak.

Holnapra már biztosan ott lesz a patikában a cucc, nade holnapra meg elkérte kosztos a mogyorókámat. Az a gyógyszertár gyalog meg kicsit messzire van. Nna majd kialakul.


Nehéz az ilyen orvosi szakszövegeket megemészteni, amit a linkben küldtél. Mindenesetre, arról a nebivololról tényleg csupa szépet és jót ír, az egy nagyon jó szer. Ha már valami kell, akkor az egy igen jó szer, nemigen vannak mellékhatásai, viszont sokat tud.

Most örülök, hogy elolvastam, mert az én béta-blokkolóm, az a szöveg szerint nem harmadik generációs szer, mint a tied, hanem még az előző, második generációba tartozik, - és baxus azt írja, hogy az a csoport még csökkenti az inzulin szenzitivitást, - vagyis hajlamosít a diabéteszre.

Mért kell nekem olyan szert szedni, ami "hajlamosít"? Akkor, amikor már nemhogy hajlamos vagyok, hanem el is kezdődött nálam az a nyamvadék folyamat?

Az egyik gyogyimat, pont a diabetikus szakorvos javaslatára, - már lecserélték. Mert annak elolvastam a tájékoztatóját, és ott volt, hogy fokozza a cukoranyagcsere anomáliákat. Az egy vízhajtó volt. Kaptam helyette egy másikat.

Nna erre most látom, hogy tulajdonképpen még egy vérnyomás gyógyszer sem pont a legjobb választás ebből a szempontból.

Majd rákérdezek.

Nade most mondd, hát énnekem kell erre - véletlenül - felfigyelni?

Nem is igazán értem, hát átnézte a mókus a gyógyszer listámat, mielőtt felírta nekem a cukor gyogyit.

Ennek mindenesetre utána kell járni. Látod, milyen jó, hogy ilyen tudományosan bírunk beszélgetni.

Ötye. :-)))

15997. Guruljka
ma 01:10

Na én a Nebilvololt kapom. de látom, a jobbak között van.

[link]


Holnap kiváltom, ha bejutok a városba.

Szerencsére nem fagy, remélem,kora délutánra fel is szárad az út valamennyire.

Vennék ezt-azt, amit itt nem kapni. Közelebb van, mint itt a patika.

Mármint a buszig itt kevesebb a gyalogút, ott meg egy kör a téren, és minden megvan körülbelül.

15996. Százas Evelin (válaszként erre: 15994. - Guruljka)
ma 00:22

Azt nemcsak magas vérnyomásra adják. Sokféle hatása van, sokféle problémára.

Az egyik az aritmia. Hát gondolom, egy-egy nagyon extra ütéssel egy normál, vagy enyhe adag nem tud mit kezdeni. Az "átüt". Vagy valami ilyesmi.

Vigyázol? Nekem egyszer a nőgyógyászati műtétem után pár nappal "hormonális alapon" ment fel a vérnyomásom úgy, hogy gyógyszerrel egyszerűen nem lehetett lenyomni. Nem is gondolná az ember, mi minden okozhat olyan kilengést, amire nemigen tudunk "vigyázni".

Azt hiszem, megint vészmadárkodom. Na, abbahagytam. Különbenis, csak véletlenül felejtettem már magam itt a gépnél. :-)

15995. Százas Evelin (válaszként erre: 15993. - Guruljka)
ma 00:09

Mintha egy kissé következetlen lett volna. :-)

Persze, a jobb dolgoknak valahogy azonnal lába kél.

Nagyapám házából már akkor eltünedeztek a cuccok, amikor kórházba került. Ott egy agyvérzés miatt egy hét alatt meghalt, nadehát nem lehetett ezt tudni előre. Apám szerint mégis már ekkor széthordták a jó kis pálinkafőző szerelést, kukorica darálót, ilyesmiket azok, akik bejáratosak voltak hozzája "hátulról". A szomszéd (aki szintén rendszeresen átjárt) kertjéből volt egy mindig nyitott kapu. Ezen a szomszédon keresztül az nem ment be, aki nem akart.

15994. Guruljka
tegnap 23:10

Jó, valami van, ami nem az igazi, de miért mindjárt bétablokkoló? EKG nélkül? Esetleg 24 órás vérnyomásmérés nélkül?

Inkább vigyázok, kibírom, míg a doktornőhöz nem kerülök. Kitisztul ennek a hatása a szervezetemből, lehet vizsgálni.

Extra ütések voltak néha a bétablokkoló mellett is. Az se volt nagyon remek.

15993. Guruljka (válaszként erre: 15992. - Százas Evelin)
tegnap 23:08

Tudod, ha azt a gépet használta volna valaha is, egy szavam se lenne. De nem használta. Kitette a fészerbem ami később leégett.

Később aztán mutatta nekem egyszer, milyen jó kis gyümölcscentrifugát kapott a húgomtól. Soha nem próbálta ki, de egy idő után el is felejtette, hogy van neki, és elkezdett megint áhítozni rá.

Soha életében nem ivott meg egy bögre céklalét, mert az milyen egészséges. Ha arra került a sor, hogy elővegye, valahogy elmaradt.

Persze céklát se vett soha. Almát, télen sütőtököt igen, azt is facsarhatta volna éppen.

Érdekes módon ezek a dolgok eltűntek valahogy a házából. A sosem használt barkácsgépek is, amikre pedig fájt a fogam.

15992. Százas Evelin (válaszként erre: 15990. - Guruljka)
tegnap 21:58

Ez a kóválygás, meg a néhány nappal ezelőtti esti szíves anomália nem azt mutatja, hogy túl vagy rajta. Hanem azt, hogy nem véletlenül kellett szedjed azt a gyogyit.

Nem tudhatjuk mi azt, hogy mennyi idő alatt múlik el az átmeneti korszak. Egy orvosnak azért mégiscsak több fogalma lehet erről.

Kicsit talán kockázatos, amit felvállaltál. Amíg nincs baj addig nincs, no jóvan, nem vészmadárkodok, ne is legyen semmi baj.

Csak szerintem ezen a téren én óvatosabb duhaj vagyok.


Az eggyel előző, kriminális élettársam volt ilyen minden ajándékot számontartó. Egyfolytában szórta, árasztotta a különféle holmikat, rengeteg mindent szerzett a melóhelyén. Lévén hogy pont olyan helyen volt, ahol a kisebb-nagyobb műszaki hibás gépeket szervízelték. Ügyes volt egyébként a kis csatornapatkány. :-)

Nade szabályos ellenőrző intézkedés-sorozatokat tett, mindig tudni akarta, mi az általa odaadott cuccoknak a sorsa. És besértődött, hogyha nem használják, nem rendeltetés-szerűen használják, szörnyű volt. Mint az egész manus...

A fiamtól képes volt visszavenni egy laptopot, mert a gyerek valami rajz programot telepített rá, - és ő azt "nem azért adta"...

Ez valami olyan izé... kicsinyes.

A mamádnak az a gép talán a fő-fő kedvence volt. Nem lehessen tudni, - ha más téren meg kifejezett nagyvonalú volt.


Nekem is vágódeszka problémám adódott. A kedvencem, a legnagyobbik, azért volt a kedvemcem, mert akár egy nagy fej káposztát is vagdalhattam rajta, és nem potyogott le.

Nade hosszában kettévált. Nem esett szét, de abba a résbe persze minden beleszorul. Vérző szívvel kidobtam... Úgyhogy tudom a legfrisebb árfekvést. Kérlekszépen, egy baromira nagy, fa vágódeszka, az újonnan 12oo ft. :-)

Tán venned kéne egyet. :-)

Akkor nem kell a hugod lelkivilágát összetörnöd. :-)

15991. Guruljka (válaszként erre: 15990. - Guruljka)
tegnap 21:50
Egyébként csökkenőben vannak a kellemetlen tünetek. Ha kialszom magam, akkor már oké.
15990. Guruljka (válaszként erre: 15988. - Százas Evelin)
tegnap 20:55

Ambivalens dolog, mert sok mindenben nagyvonalú volt.

De hát mindegy, most már amit veszek, az az enyém, és amit a húgomtól kapok, az is. Ő nem kövdeteli vissza, és örül, ha hallja utólag is a visszaigazolást, hogy de jól tudom használni az adott dolgot.

A kicsi vágódeszkáról nem hallott ilyet. Azt azért majd egyszer nagyon tapintatosan kell megmagyarázni, hogy attól, hogy ketten vagyunk, a késem még ugyanakkora, mint másoké, és a fej hagyma sem kisebb.


Gyógyim lesz, jelentkeztem a doktornőnél, de beteg. Arra gondoltam, hogy ha már ilyen szünet támadt a szedésben, már csak-csak túl vagyok rajta, és ha a doktornő úgy látja jónak, írhat másikat.

15989. Százas Evelin (válaszként erre: 15985. - Guruljka)
tegnap 18:52
Értem én ezt, de mikor lesz már gyógyszered? Most van mindenféle bajod, most kellene rá valamit kapnod, nem a messze jövőben.
15988. Százas Evelin (válaszként erre: 15987. - Guruljka)
tegnap 18:50

Nekedadta az a búbánatos gépet, de azért továbbra is a magáénak tekintette, nem tudta volna elviselni a tudatot, hogy nem rendelkezhet felőle. :-) Biztos valamilyen kicsike fóbia, hát istenem, nem mindenki nagyvonalú. Ő például nem volt az. :-)

Nekem nincs azzal problémám, hogy szembeszálljak vagy ne szálljak, mert még a rettenetesen sárkány apámmal is meg kellett tennem, ha meg akartam őrizni az önérzetemet. Meg akartam. Megér az némi ajtócsapkodást. :-)

Rutinos szembeszálló vagyok, nade valamikor, hajdanán, mindig én voltam a hunyó. Az, aki valamit elkövetett, akitől valamit számon lehet (szerinte, szerintük) kérni.

Ez most a furcsa. Hogy nekem kell a szülő anyámon számonkérni, hogy már megint mit mővelt…:-) Kicsit szidni, kicsit ijesztgetni, hogy visszatartsam a további marhaságoktól, - de vigyázni, meg ne bántsam, hát nem könnyű.

Ezt is megértük. Nekem kell anyáskodni az anyám felett.

15987. Guruljka (válaszként erre: 15986. - Guruljka)
tegnap 17:41

Ja, igen. Ő kapta a gépet, de a fiunk születésekor nekem adta.

Szóval ha képes lettem volna vele szembeszállni bármikor is, akkor mondhattam volna, hogy ne érdekeljen, nekem adtad, az enyém. Ha kölcsönadom, nincs beleszólásod.

15986. Guruljka (válaszként erre: 15984. - Százas Evelin)
tegnap 17:40

Nagyon fura.

Még a taxiköltséget is rászánta volna...

Anyám is takarékosan élt, de megvett magának is sok hülyeséget. Bizony olyat is, amit nem használt ki.

De az én anyám irigy természet volt, vagy mi.

Pl. kapott valakitől ajándékba egy mulitfunkci konyhagépet. Turmix, kávédaráló, gyölölcscentrifuga.

Legutóbbi volt a legjobb, de a turmixot is használtuk.

Ideköltöztünk, a gyerek megnőtt, a gép a polcon lakott.

Egy ismerős bácsinak egyzser kölcsönadtam, boldog volt, mert megspórolta a paradicsompaszírozást. Következő évben megint elkérte. Ismét kölcsönadtam, mert előzőleg is simán, gyorsan, tisztán kaptam vissza.

Jön anyám, kiszúrta, hogy nincs a polcon a gép. Olyan hisztit levert, vissza kellett kérnem a gépet. Elvitte.

Aztán amikor leégett a fészere, ott találtuk a megolvadt gépet.

Nem használta, de KELLETT!

15985. Guruljka (válaszként erre: 15983. - Százas Evelin)
tegnap 17:23

Igen.

Kardiológiára el is mentem volna, kóvályogva is.

De a szemkontroll Pesten, az messzebb van. És csak kontroll.


Jelentkeztem (volna) a leendő doktornőnél, de beteg.

Néha ők is megbetegszenek...

15984. Százas Evelin (válaszként erre: 15981. - Guruljka)
tegnap 17:00

Tényleg nem szeretném korlátozni.

Végülis fel lehetne ezt úgy is fogni, hogy felnőtt ember, arra költi a pénzét, amire akarja.

Viszont valóságos agyrémnek tartom, hogy egyik részről spórol, kuporgat, a másik részről meg lapáttal dobálná ki az ablakon a pénzt.

Nem vesz meg magának valami gyógy krémet, mert drága? Pedig vágyódik rá?

A boltban is mindenből a legolcsóbb kell neki, meg nem venne soha semmit, ami egy kicsivel is jobb, mintha az őneki nem járna.

Aztán egyszercsak mégis: hopp, ott van egy kb. 12 ezer ft-os "biomágneses" gyógytalp betét. Amit mellesleg nem tud használni, mert tönkretenné a hallókészüléket. A halsználati utasításában meg az áll, hogy napi 6-10 órát "kell" viselni az eszközt, akkor fejti ki az ideális hatását. Mucikám, meg a napi 6-10 órás talponlevés… Hát ezt benézte.

Igencsak luxus kiadás volt, a rettenetesen használhatatlan jellegét tekintve. :-)

És a Dzsamal-féléknek való adakozási hajlama is eléggé luxus.

Megy, törtet, tűzön-vízen keresztül, szakadó esőben fuvart szervez, - hogy mégis utalhasson, az összes addigi ezzel kapcsolatos balhé ellenére.

Énelőttem meg bezzeg konspirál. Titkolózik.

Komolyan mondom, nem ismerek rá.

Ő nem ilyen. Nem volt ilyen.

A sok logikátlanság, ésszerűtlenség miatt azt kell higgyem, kezdi elveszíteni a kapcsolatot a valósággal.

Amíg élt az apám, az ő nünükéit kellett mindig mucikámnak kiegyenlítenie, igaz hogy sokat szenvedett is a fater miatt, de kőkeményen kellett tartania magát, - és nem mellesleg volt mivel foglalkoznia.

Az, hogy most mindig csak saját magával foglalkozik, - az valahogy nem tesz jót a gondolatvilágának.

15983. Százas Evelin (válaszként erre: 15980. - Guruljka)
tegnap 16:36

Csak nehogy pont az a gyogyihiány okozza a kóválygást.

Nem mégy orvoshoz, mert kóvályogsz.

Nade vajon nem azért kóvályogsz, mert nem mégy orvoshoz?

Tudom, hogy nem ugyanarról az orvosról beszéltél. Csak szóvicc volt. :-)

De lassan ez már azért kezd nemvicces lenni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook