Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Csokis kekszek recept

A Csokis kekszek hozzávalói:
20 dkg étcsokoládé
25 dkg dió
30 dkg margarin
20 dkg cukor
1 vaníliarúd pépje
1 tojás
35 dkg liszt
1 tk. sütőpor


A Csokis kekszek elkészítési módja:
A csokoládét és a diót nem túl apróra összevagdaljuk, félretesszük. A margarint habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a vaníliapépet és a tojást. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a krémbe szitáljuk. Alaposan összedolgozzuk, végül a csokoládét és a diót is belekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából elveszünk 1-1 teáskanálnyi adagot, kekszé lapítjuk, és a tepsire rakosgatjuk. A sütőben kb. 20 perci sütjük.

Egy újságban találtam ezt a receptet, és nagyon finomra sikerült!

Én csináltam úgy is egy adagot, amibe nem tettem diót, csak csokit, úgy is nagyon finom lett, de ezeket szerintem bármi tetszőlegessel lehet helyettesíteni, akár mogyoróval, vagy aszalt gyümölccsel, mazsolával, ki mit szeret!

A végén pedig én nagyobb kekszeket készítettem, kb.vevőkanálnyiakat, mert jobban tetszettek!

Jól záródó dobozban sokáig eláll!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis kekszek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook